תרבות או חוסר תרבות?

יוסי ר1

Active member
תרבות או חוסר תרבות?

בעקבות מסר שהגיע אלי כתגובה לתמונה שהועלתה כאן , רציתי להעלות לדיון את נושא הצילומים החושפניים. האם מקומם לא יכירם בפורום תרבות עברית, בכל מקרה? ככלל, ברור לי שתמונות מחשופים לא אמורות לעלות לפורום דרך קבע. עם זאת, במסגרת סיקור של אירוע תרבות מגוון, סיקור המלוה בתמונות שונות של דמויות מאפיינות את אותו אירוע, אני סבור שהתמונה הזו, עם כל הצער, היא חלק מתרבות הלבוש התלאביבית, וגם מרמזת על חלק מתרבות (או חוסר תרבות) המציצנות הישראלית. ברור שהתמונה לא הועלתה רק בגלל הילד הנחמד, וברור שתגובתי היתה יותר מקריצה למציצנות הזו. האם אנו אמורים להיות חסודים ולנסות להתעלם מהתופעה הישראלית הזו? אני חושב שזו תהיה צביעות. אני מבין שהתמונה גורמת לחלק מהחברים כאן לחוש נעלבים או להתרגז. האם זו סיבה לקבוע ש'לא יועלו כאן עוד תמונות מעין אילו', הגם שהן מבטאות תרבות לבוש והופעה ישראלית?

לא מבין מה הבעיה.

זו בסך הכל בדיחה בסגנון המוכר והידוע- מה זה מבקשים בעמידה, מקבלים בשכיבה, מלקקים מלמטה ודופקים מלמעלה (התשובה, למי ששכח מאד הבדיחה היתה חדשה ב-1982: בול). ולגבי מציצנות- ראיתי כבר הרבה יותר. אז תסלח לי אם לא אביט שוב בתמונה.

גרי רשף

New member
בהודעה שקיבלת הופיעו המילים החפצה והדרה?

לו תמו"ש היה מפשפש דרך קבע בציציותיהן של בנות ישראל, לבטח מסורתי היה מזדעק נגד מזימה שפלה זו נגד הציבור הדתי. מכיוון שמדובר בתמונה אחת מחוייכת בין רבות רציניות - אפשר להשמיע צפירת הרגעה. דרך שיגרה נכתבים כאן דברים בבדיחות הדעת, ולעיתים תמונה טובה מאלף מילים..

מה הענין מה?

הבאתי תמונות שמתעדות את הדמויות השונות בשדרה היו שם גם זקן ושתי ילדות, פייה אחת, פירט עם תוכי ותורכי עם תרבוש אז מה לעזאזל אם היתה שם אמא עם מחשוף? למי זה בדיוק הפריע ולמה? מה הפוריטניות ושל מי? עכשיו כנקמה, אשים לכם תמונה באמת מגונה מאותו ארוע שקראתי לה "הנה לא יצום שומר ישראל"

יוסי ר1

Active member
השאלה היא לא למי ולמה זה הפריע,

מספיק שזה הפריע למישהו/מישהי. השאלה היא האם נעבר כאן גבול הטעם הטוב. לטעמי לא, אבל מסתבר ש: א. סף הרגישות שונה מאצל כל אחד ב. הדרך אל מעבר לגבול הטעם הטוב קצרה. אני שמח שלא הגענו שמה, אבל יש לעמוד על המשמר. (כפי שה"לא ינום ולא יישן שוטר ישראל" שלך ניצב בתמונה? שם נהדר לתמונה מאד ישראלית
)

renjintso

New member
לי זה מפריע

כלומר, לא המחשוף (אני נאלצת לראות מחשופים גדולים מאלה כל הזמן בגודל טבעי, ככה שתמונות זה לא מה שישבור אותי). קצת מפריע לי שמפרסמים צילומים של אנשים, שדי בבירור לא מודעים לכך שמצלמים אותם. אני יודעת שאם הייתי מגלה שתמונה שלי מתפרסמת בפורום כלשהו, לא הייתי שמחה על כך. זה לא מפריע לי במידה קיצונית, רק קצת.

לדעתי יש לאסור צילום של אנשים שנעשה ברשות

הרבים רק בשני מקרים- האחד הוא שהם נמצאו במקום בו הם צולמו בניגוד לרצונם (חיילים, אסירים) או שנפגעו בתאונה\ פיגוע שזה למעשה עוד מקרה של המצאות במקום שניגוד לרצון המצולם. ואם מירי אלוני לא רוצה שיצלמו אותה מנגנת בנחלת בנימין, שלא תנגן שם.

renjintso

New member
אתה צודק, ולא הצעתי לאסור

רק אמרתי שזה מפריע לי. אני לא מצפה שהחוק יאסור כל דבר שמפריע לי. אם מירי אלוני מנגנת בנחלת בנימין, מותר לצלם אותה, אבל מי שעושה זאת למרות שהיא מבקשת במפורש שלא, הוא גס רוח.

אם להיות כן, לא מביכות אותי תמונות כאלה, אני

מוצא בעיקר טעם נפגם לקוד הלבוש הנ"ל. לא מסיבות דתיות, אלא מסיבות של כבוד עצמי וכבוד לסביבה. איך לומר במילים עדינות, רוב נשות אירופה לא עוטות רעלה, ורוב הגברים לא כיום כבר לא ענובים, ועדיין, אם לא מדובר ביום חם במיוחד בשבוע שלישי של חמסין מתמשך (שמוציא אותם מכליהם ועורם), הם בד"כ לבושים בצורה שמכבדת יותר את הלובש והסביבה. אני נאלץ להודות שכאמור - אחרי שלושה שבועות של מעל לשלושים מעלות, ללא גשם, גם כאן אנשים מתחרפנים, ואז רואים ברחובות מראות עוד פחות מכובדים מהנורמה בארץ. אז אולי לא מדובר בענין תרבותי אלא פשוט במזג אויר, אבל כאמור, אם להיות כן, לא נעים לי כשאנשים עושים את זה (ללא הבדלי מגדר). וראוי אולי עוד להוסיף, שגם בתקופה שנהגתי ללכת לחופי נטוריסטים (בהם כולם בערום מלא), הייתי מזדעדע ממקרים בהם נתקלתי בלבוש כזה במקומות אחרים. ענין של מיקום ושל מהות החשיפה.

איזה טעם לפגם יש באשה עם מחשוף קטן?

יום חם, ורבים מן הנשים הלכו כך, ועוד חשוף יותר. כבר עשרות שנים בחורות מתלבשות כך ובעיני זה יפה.

יוסי ר1

Active member
חופי נטוריסטים? יש לך תמונות טבע להעלות?../images/Emo8.gif

האם הקפידו שם על הכלל "צא לנוף אך אל תקטוף"?

הנה דבר שאני מוכן להתפשר עליו ../images/Emo141.gif

לא מפריע לי מראה גוף עירום בפורום, אבל אם לאחרים זה מפריע, מצידי אפשר להחליט שאין תמונות כאלה בפורום. אני מניח שנכונותי להתפשר מקבעת את הדימוי שלי כ"סמולני", לא ?

יוסי ר1

Active member
אך, אם ה"שמאלנים" היו מוכנים להתפשר...

השאלה אינה בדיוק עירום או לא בפורום, כי על כך הייתי משיב גם ללא פתיחת דיון, מיותר ולא שייך. השאלה (שלי לפחות) היתה על תחום הביניים, בו אמנם הצילום הוא חושפני, אך מאידך הוא מבטא חלק ממהות הפעילות ואופי האנשים עליהם התנהל דיון בעניני הפורום. האם במקרה זה להחמיר ולחשוב שעירום באשר הוא נחשב לפוגע/מעליב ולכן לפסול, או שעם הצער על אילו שזה עלול לפגוע בהם, להביא לכאן את מה ששייך. במאמר מוסגר אוסיף שלא רק התמונה עצמה עוררה התנגדות, אלא שלל התגובות המבודחות שהועלו בעקבותיה.

אבל הוא תמיד מבטא את זה.

בינינו, אין לך כמעט דבר, גם לא הגוף העירום, שאי אפשר לקשור אותו לתרבות עברית. נו, ועל מה היית רוצה שה"סמולנים" יתפשרו ? לתומי חשבתי שה"סמולנות" מוגדרת כנכונות להתפשר על השטחים.

יוסי ר1

Active member
שטחי גוף או שטחי מולדת?../images/Emo8.gif

ברור שאפשר לקשור כל דדבר לכל דבר, עם קצת פלפלנות. ואם עדיין אינו נקשר, תפלפל עוד קצת... העניין אינו האם אפשר בדוחק לקשור (כמו לו יצוייר שמישהו יעלה תמונות מאתר פורנוגרפי בעליל, וינסה לקשר לתרבות המיניות הישראלית, ובין תמונה שנלקחה (בתום לב) כמאפיינת חלק ממה שהלך שם. הזיקה במקרה השני יותר ברורה.

למעלה