תרבויות עתיקות

Mordith

New member
תרבויות עתיקות

למרות שלפי מה ששמתי לב ההודעה הזאת לא ממש קשורה לנושאים האחרים בפורום, רציתי לשאול מאיפה אני יכול למצוא חומר (עדיף באינטרנט) על תרבויות עתיקות, בעיקר כאלו של המזרח הקרוב, מצרים וכו'. אני צריך בעיקר חומר על טקסים, סמלים ואמונות.

קשור, רק פחות בימים אלה ../images/Emo13.gif

דווקא יש לנו מומחה-בית בנושא, ואני בטוח שהוא תיכף מתחבר, רואה את ההודעה הזו ונותן לך לינקים.

masorti

New member
האם אני הוא "מומחה הבית"?

כי יש פה עוד חובבי מצרים העתיקה (AYA למשל).

טומי*

New member
לא ידעתי לאן להשתרשר,עם השאלה......

שאולי תוכלו לעזור. אני מחפש אתר/ים שניתן לבדוק...נגיד היום לפני 100 שנים ו/או מה קרה היום לפני 50 שנה? חיפשתי כבר בגוגל גם בקישורים של הפורום המכובד,ולצערי לא מצאתי.מקוה שתוכלו לעזור

הילה117

New member
מצטרפת אליך, לגבי תאריך יום ש...

אני מחפשת אתר שבו אפשר לדעת איזה יום היה ואיזה תאריך עברי לפני 60 שנה ככה ע"י מתן תאריך לועזי ...

masorti

New member
זה קלי קלות...

טיקי-טיקוץ ברבא קונץ... תיכנסי לאתר הזה, ותוכלי להמיר תאריך עברי ללועזי או להיפך גם לפני מאות שנים.

הילה117

New member
וואלה ... ../images/Emo51.gif

אבל לא הצלחתי ... חחח... תוכל לנסות אתה אולי ?...

masorti

New member
בבקשה..

תיכנסי ללינק שנתתי לך, ובטבלה העליונה משמאל (זו שנקראת Gregorian Calender) תחליפי את שנת 2000 בשנת 1943. ועכשיו תקליקי על calculate בתחתית טבלה זו. תסתכלי באותה טבלה 4 שורות מתחת לתאריך ותראי שמדובר ביום ששי. עכשיו תרדי בלינק שתי טבלאות למטה, ותסתכלי על הטבלה השמאלית (זו שנקראת Hebrew Calender). תוכלי לראות שרשום שם: "1 סיון 5703". כלומר: א' בסיון תש"ג. מסקנה: 4 ביוני 1943 (=היום לפני 60 שנה) היה א' בסיון תש"ג, וזה היה יום ששי. --- אם תרצי למצור תאריך בכיוון הפוך (לועזי לפי עברי), תרדי לטבלה של הלוח העברי, תחליפי תאריך ותקליקי calculate. ע"י חזרה לטבלה השמאלית העליונה תראי את התאריך הלועזי המבוקש. יש מבינה?

הילה117

New member
../images/Emo6.gifכן ... תודה ... אני אנסה ....

מקודם , מרוב טבלאות כבר לא ידעתי לאן לגשת

הילה117

New member
לא מצאתי .... ../images/Emo4.gif

תוכל למצוא לי ?... גיליתי רק איזה יום זה אבל לא תאריך עברי ...

masorti

New member
בבקשה...

18 במרץ 1935 = יום שני, י"ג באדר ב' תרצ"ה. 18 במרץ 1922 = יום שבת, י"ח באדר תרפ"ב. נ.ב. אולי הטעיתי אותך בטכניקת השימוש בטבלה. שימי לב שבטבלת ה- Gregorian Calender יש שני כפתורים הנקראים calculate (אחד מתחת לשני). את אמורה להקליק על העליון מבין שניהם. תנסי שוב ותראי האם מצליח לך.

הילה117

New member
אוקיי שווה לנסות ... ../images/Emo9.gif

תודה על התאריכים ... אני אברר את זה ... בעיקרון זה אמור להיות משהו אחר שהתאריך הוא איזה שהוא חג ... פורים - י"ד באדר...

masorti

New member
שימי לב...

שהתאריך הראשון הוא י"ג באדר ב'... כלומר: תענית אסתר (=ערב פורים). אם מדובר על 18 במרץ 1935 אחרי שקיעת השמש - כבר י"ד באדר, וזה פורים.

הילה117

New member
וואלה ... ../images/Emo70.gif

אבל באופן עקרוני ... איך בעיקרון אני אמורה למצוא את זה ?... נגיד על תאריכים אחרים שונים ?... ושוב
רבה ...!

איך חיפשת בגוגל? תעשה חיפוש על

"today in history" או "this date in history" ותמצא מלא. בעברית אני לא בטוח שיש. אגב - הרבה מהאתרים הם נורא אמרי-צנטריים, אז תצטרך לחפש קצת כדי למצוא אחד טוב.

טומי*

New member
סרטוריוס .. תודה רבה...

האמת שחיפשתי בעברית תודה רבה לך

כן, אתה, יא דייג מחמאות ../images/Emo13.gif ונכון,

גם איה, והיה כאן אחד בשם מאיר יגוד שגם היה כלי בתחום, אבל אני חושב שלך יש ידע יותר פנורמי מאשר לאיה (ואל תיעלבי, יקירתי)

masorti

New member
תודה. לינקים מייצגים כבר צורפו...

להודעה אחרת בשירשור זה. (אבל כמו שכתבתי שם, אני מתרכז בהסטוריה ולא במיתולוגיה)

למעלה