אתה צודק.
יס ירדה ברמה- אני לא שמתי לב לזה יותר מידי כי אני כבר לא עושה הבחנה או הבדל גדול בין תכנים שאני צופה על גבי yes (שלמעשה התמעטו עם הזמן, כשחושבים על זה) לבין תכנים שאני רואה ב-DVD. יס עדיין לא לגמרי הגיעה לתחתית ועדיין יש בה כמות רכש גדולה יותר משל הוט, אבל אין ספק שהוט לקחו כמה קלפים חזקים. אני לא יודע איך "האחות ג'קי" כי עוד לא התחלתי לצפות בה, אבל "Mad Men" היא סדרה מצויינת שיש להוט ("קליפורניקיישן" היא דיי סתמית, אבל נגיד). אין ספק שבשנה האחרונה yes מיעטו לרכוש דברים, גם מבין תכני הכבלים כאמור, כנראה שגם בתכנים הבריטיים (אני לא יודע כי אני לא עוקב אחרי זה, אבל סומך עליך) ובעיקר בין התכנים החדשים של הסדרות האמריקאיות. באמת, למה לא יצאה עדיין הודעה בנוגע ל"דולהאוס"? או "Fringe" - שאמורה להיות להיט בארץ עם רק יצרפו אליה את התגית "מהיוצר של אבודים"? זה באמת מצב רע וגם מעצבן. הוט לאט לאט לוקחים חלק נכבד מהרכש שלהם, יש להם כרגע את "אבודים", "מד מן", "האחות ג'קי", "ילדי האנרכיה", "צ'אק" ולא מעט סדרות נהדרות ואחרות- ולאט לאט אפשר לראות שהסדרות של yes מתייבשות, רובן כבר רצות כמה שנים ומתחילות להעלות עובש, וזו בהחלט בעיה. אולי יס כל כך דאגו שלא יהיה להם מקום בלוח השידורים, אז הם החליטו לא לקנות כל כך הרבה סדרות, ולא שמו לב שהסדרות שיש להן כבר לא הלהיטים שהיו פעם. סוגיית הריאלטי היא בהחלט מעצבנת, אבל מצד שני yes רוצה לקוחות וריאלטי שטחי בסגנון הזה כבר הוכיח את עצמו בעבר. יקי, אאל"ט, כבר ממש לא מנהל התוכניות ב-yes (תקן אותי אם אני טועה), ולכן הוא אולי לא היה מכניס תוכניות דביליות שכאלה, אבל מי שנמצא במקומו כעת כנראה שכן- לא נורא, לפחות דוחפים את הכל לתוך אותו ערוץ. למען האמת, סוגיית הריאלטי היא אולי הסוגייה הכי פחות נוראית ב-yes. בכל זאת, כל אחד בוחר מה לראות וככה יש מבחר לכולם- "ויוה לה דיוה" זה לא מה שידרדר את רמת הטלוויזיה והנוער בארץ (את זה כבר יעשה "האח הגדול" כמובן). אבל הדבר הגרוע ביותר שקורה ב-יס, הוא עניין הפופ-אפים שתיארת. ב"מסך המפוצל" זה כבר דוסקס המון פעמים, וכל פעם שהדיון הזה עולה ואיתו הטיעונים נגד, זה רק הופך להיות יותר מעצבן. אני באמת מאמין שיש צורך שהצופים יקומו ויביעו מחאה לגבי הטרנד הלא ברור הזה. לא רק שהוא הורס את חווית הצפייה בצורה מדהימה וגורם לי להתחרט שלא הורדתי כבר את הכל וראיתי בלי שום הפרעות, הוא גם חסר תועלת. יס לא צריכים שאנשים יצפו בתכנים שלהם- הם לא מרוויחים מזה את הכסף כי הם לא מפרסמים שום דבר בזמן התוכנית. את הכסף ש-yes עושים, הם עושים מהלקוחות שנרשמים אליהם. אז מה מנסים בדיוק לעשות שם ב"יס" כשהם מפרסמים במהלך התוכניות תוכנית אחרת? הרי מי שצופה בזה כבר רשום ממילא. ולא רק זה, מדובר בעניין לגיטימי לפרסם פופ-אפים בערוצים מסחריים כמו 22 ו-10, אבל בטלוויזיה של יס, שאני משלם עליה - למה שאשלם על טלוויזיה שבאה עם פרסומות על התכנים?! זה באמת עניין מרגיז וצריך לעשות משהו בקשר לזה כדי שזה ייפסק, לפני שהסירה הזאת שמרחפת על המסך תהפוך לטיטאניק. ועכשיו נחזור לסדרות: בסופו של דבר, כשאני חושב על זה, זו עדיין לא אשמתה של yes בנוגע להתדרדרות הסדרות. האמת היא שלא קיימות כבר סדרות ששוות את זה, כמו אלה שתיארת- "רצח מאדום לשחור", "הסופרנוס" ושאר התכנים האלה מ-יס פלוס שהפכו את יס לאיכותית. פשוט, אין כאלה דברים יותר. הסדרות שהיית רוצה ש-yes יקנו, אפילו לא מתקרבות לגדולה של אותן סדרות. יש אחת - "מד מן", אבל כל השאר הן בדיוק אותו המיץ של הזבל. "קליפורניקיישן" היא סדרה מיותרת להחריד וסתם העתק של "הפמליה", ואת האחות ג'קי לא ראיתי כפי שציינתי, אבל הביקורות עדיין לא הללו. הטלוויזיה באמריקה מתדרדרת, התוכניות שפעם היו טובות מתדרדרות ("העשב של השכן" לדוגמא), ובשרשרת- גם התכנים של yes מתדרדרים.