אני יכול להיות ספציפי
ולהגיד לך מד מן,ילדי האנרכיה,האחות ג'קי(שאלוהים יודע איך רוכשים כל דבר ששואטיים מפליץ אבל אותה ואת קליפונייקשן לא) בגדול שיחזרו להיות יס ולא ערוץ 3 שלפני משבר וורנר. יס בעברה הייתה מדהימה והיה סביבה באז מדהים בגלל האיכות שהיה בה(ואני לא רק מתכוון במובן במנופח והמתנשא). הרי יס הביאה את יס פלוס היא הביאה את נשות הכדורגלנים,בוב ורוז,רגליים קרות(שאני לא יודע אם אתה זוכר אבל בזמנו היא הייתה אגדה היה באז מדהים סביבה),המשרד,החיים מתחילים,נשות הכדורגלנים,קצוות מפוצלים(שתי האחרונות סבוניות שהיו להיטים בקרב הציבור הרחב, במיוחד נשות),חדר מורים,הממלכה הקטנה וכל אותן סדרות שהפכו את יס למדהימה לצד תכנים אמריקאים איכותיים(קרניבל,קונאן,דיילי שואו,משפט לילי,וויאג'ר,מלאכים באמריקה,רצח מאדום לשחור,העשב של השכן,הקאמבק,פילדלפיה ועוד שונות ומשונות) התחושה שיס שמה בשביל הצופה הלכה לעזאזל. איזה תכנים בריטים יס מביאה? דוקטור הו,וידוייה הסודיים של זונת צמרת וסקינס כי וואלה הן בולטות ויש להן שם. לפני שלוש שנים יס הביאה את לילות פיניקס שהסתיימה ב2001 רק כי זה לא היה הגיוני שסדרה זוכת בפתא(והייתה מנצחת את המשרד) לא תשודר בארץ. איך לעזאזל החיים שאחרי סדרת הפנטזיה הכי טובה שראיתי בחיים שלי(ביחד עם קרניבל) לא שודרה בגוף ישראלי רשמי?(שודרה בביביסי פריים למרבה הביזיון) היום אם תשאל אותי מי מביא את הרכש הבריטי הכי טוב אני אגיד לך לא יס ולא הוט אלא ערוץ 23(למרבה הביזיון), גברים בכחול,מרק אהבה,מחלקת נשים,דרל ווטרלו(שהיא בעיניי הדרמה הטובה ביותר כרגע על המרקע) ותסלח לי אני לא חושב שיש להם את הכסף של יס והוט שבגלל זה הם מנצחים. עזוב את 23 איך להוט יש את מלון בבילון? ואת בורדל? לא בגלל שהם כאלה יעילים עם רכש אלא בגלל שכרגע יס מתנהלת בדיוק כמו ערוץ 3 לפני משבר וורנר(רק ששמה יכלת להיות בטוח שתקבל את עמוק באדמה,ER,משמרת שלישית והסופרנוס וכרגע יס מאבדים את קליפוניקשיין והאחות ג'קי). עזוב את התוכן הבריטי והדרמות האמריקאיות, מה קרה לריאליטי? אני עד היום זוכר את הראיון של יקי למסך המפוצל שהוא מדבר על זה שהוא בחיים לא יביא את מי האבא שלך או האח הגדול והיום את מי אנחנו רואים ביס ריל? ויוה לה דיווה,שוט של אהבה עם טילה טקילה,חיקויים של הטופ מודל הבא ופרויקט מסלול וניו יורק כובשת את הוליווד וואחד סינון הם עשו כשלקחו את הערוץ המחודש הזה(ולא אל תגידו לי שאז היה את פרדייז הוטל אי אפשר להשוות אותן בכלל זה פשוט זבל זול לא כמו פרדייז או אפילו טעם האהבה). שלא לדבר על הפרומואים, כשהם התחילו הם אמרו לכולם שהם לא יעיזו לפלוש לסיום הסדרה בשניה אחת(או כמובן אם יש סדרות סטייל הישרדות עם תוכן בכתוביות לא יהיו פרומואים), היום לא רק שזה פולש לסוף הסדרה זה נמצא בכל הסדרה ואתמול היה השיא, זה כבר לא בצד המסך(או על כל השורה העליונה למעלה) זה באמצע המסך ואני מתכוון ממש באמצע עם סירה ששוחה שם על באמצע הסצינה. לפני שנתיים כשעברנו דירה הוט בערך רצו לחלק לנו את כל העולם ואחותו בחינם(ואני מדבר על הכלממג'יק דרך חבילות vod של HBO בחינם) אני העברתי שעות עם ההורים כדי לא לעבור חברה, היום בכנות אם מחר ירצו לעבור להוט לא יהיה איכפת לי, לא כי הוט יותר טובים(והם לא, הם גרועים בהרבה) אלא כי פשוט יס איבדה את כל מה שהיא ייצגה בעייני. ומפה נובע הירידה התלולה באיכות, שפשוט קונים בלי אבחנה ביחד עם ענק אחר לעיתים הענק השני יחטוף לך סדרות אבל זה לא באמת משנה כשאיבדת את הגמד שלקח בלי שהענק ישים לב את כל התכנים הבאמת טובים(אחרי סינון אדיר).