צירוף מקרים מעניין.
בדיוק נכנסתי לפה בשביל לפתוח את הטופיק הזה. קודם כל, זה מאוד יפה שבעלי אולמות חתמו על עצומה בשביל לתת שכר בסיס למלצרים, אך לצערי בגלל שאנחנו חיים בארץ הקומבינות, התוצאה של זה תהיה שהמלצרים לא מתחלקים בכל הטיפ, אלא מפרישים אחוז קבוע (וגבוה) גם למעסיק. מה זה אומר? משכורת בסיס כן, אבל פחות הכנסה מטיפים. אני בטוח שיהיה מי שיקפוץ ויגיד: אבל לבעל העסק אסור לגעת בטיפים. ובכן, בתור בעל העסק הוא יכול לעשות הכול בצורה שרירותית, ועד שלא יחקק חוק שאומר: טיפים הם אך ורק למלצרים, זוהי פירצה מעניינת בחוק שנתחיל לראות ניצול שלה ברגע ששכר הבסיס יעבור (אם יעבור) אישור. בנוסף, הייתי רוצה להעלות את נושא ה"קביעות". א. מה שזה אומר, שיהיו פיטורים המוניים לפני ה1 במרץ, שבו אמור החוק הזה להיכנס, ואני חוזר, אמור. ב. הרבה מעסיקים יצפצפו על החוק, כי ידוע שרק אחוז מאוד נמוך מהעובדים שיפגעו באמת יעשו עם זה משהו. ג. העבודה עצמה היא גם ככה שוחקת, ואני לא רואה אנשים ממשיכים למלצר כל החיים שלהם. אז אולי הקונספציה שלי היא לא אופטימית במיוחד, אבל צריך לקחת בחשבון את האוכלוסיה שאנחנו חיים בה, שתמיד תנסה להרוויח כמה שיותר.