תראו משהו

תראו משהו

הרבה פעמים רואים אנשים שעוזבים את השמאל ועוברים לימין או למרכז... אך משום מה לא ראיתי ימני אחד או מרכזניק אחד שעובר לשמאל... עצוב עצוב..

tooly111

New member
אז זהו, שאתה טועה.

אני מכיר המון ימנים לשעבר שהיום הם שמאלנים. אם לא היית ימני היית חכם והיית יודע את זה.

eyeCoof

New member
אני גדלתי בבית ימני למדי,

אל תוך דעות ימניות. ליכודניקיות וימינה, כך נאמר. היום את המרחק ביני לבין הליכוד לא תמדוד אפילו בטווח זריקת רימון (והמהדרין יוסיפו: וחבל).

ערב רב

New member
אין ספק שיש מתאם בין השכלה לשמאלנות

אבל השאלה היא למה. כסף, השכלה, סולם ההתפתחות של קולברג? ייסורי מצפון של האליטות? בארץ, ישנם שני כוחות כלכליים עיקריים מבחינה פוליטית - הממשלה, עם תקציב של 250 מיליארד ש"ח, שמטבע הדברים מושכת לעמדות ממסדיות, וכסף זר שמגיע מהמערב ומושך לעמדות שמאלניות, הן בשל האידאולוגיה של האליטות במערב עליהן נמנים בעלי ההון, והן בשל שיקול כלכלי האומר שכלכלת ישראל תצמח אם יסתיים מצב המלחמה, ויותר זול לכופף את ישראל מאשר את אויביה. ההון, לעומת זאת, העומד לרשות הימין, קטן בהרבה, ואין בו בכדי להחזיק אליטה גדולה וחזקה. לכן עיקר המאבק הוא בין האליטה הממסדית והשמאלנית, כשהאחרונה מושכת את הראשונה אחריה כל הזמן.

יש מתאם קל ביותר.

שהרי רבים מהמגדירים את עצמם "שמאלנים" בישראל של היום הם רפי שכל שהולכים בתלם שמציב להם הממסד, בדיוק כמו הסטיראוטיפ (הנכון גם הוא חלקית) שמודבק לימין. אבל קשה לי מאוד להסכים עם האמירה לגבי בעלי ההון המערביים, שכן ברור שרובם המוחלט הם אנשים ניאו- ליבראליים קיצוניים, דבר שלא ממש מתאים לשמאל. אנחנו אולי ניפול שוב לויכוח לגבי הגדרת השמאל, אבל אני מאמין שאפילו אתה רואה בשמאל קצת יותר עומק מרצון כלכלי לכופף את ישראל. ואגב, שוב, לרשות הימין המתנחל קיימים משאבים שהשמאל לא חולם עליהם, מליארדים בתקציבים ממסדיים, תמיכה מציונים בחו"ל, תמיכת כרישי נדל"ן (ע"ע אפריקה ישראל ודומותיה) ועוד. גם במאבק בהתנתקות ראינו את הכוחות הכלכליים בפעולה.

אני פעם הייתי ימינה מהיום...

לא שאני בשמאל אבל אני קרוב אליו יותר מלימין. ברגע שהתבגרתי והשכלתי הפסקתי להשתמש ב"אבל זה שלנו", "צדק" ובכלל עזבתי את הקישקוש הסנטימנטלי. את האמת, גם הימין וגם השמאל פשטו את הרגל. כן, ארץ ישראל השלמה מתה, כן יש עם פלשתיני, כן הוא כאן בין אם אנחנו אוהבים את זה או לא ורוב השטחים זה נטל, וכן, תהליך השלום מת מזמן, אין סיכוי לשלום, אין סיכוי למו"מ, אין פרטנר, זה לא משנה מה הפלשתינים רוצים או לא רוצים, אנחנו צריכים לעשות רק את מה שטוב לנו, רק לנו ולא להתחשב או לחכות באף אחד!

עם הפלשתינים? ../images/Emo6.gif

בחיים לא, שום סיכוי!
, שמתי לב כבר מזמן שכל מי שמדבר על שלום עם הפלשתינים פשוט מנסה למכור בולשיט לציבור כדי לקבל קולות בבחירות או תמיכה מהעולם, בת'כלס, בשטח, אם בודקים טוב טוב את העובדות מקרוב, רואים יפה מאד שאין לכך סיכוי. זה שאנחנו רוצים שלום ואנחנו "מאמינים" שגם הם רוצים בדיוק מה שאנחנו רוצים זה פשוט מגוחך ודיבילי שלא לומר יומרני ומתנשא. רחשי לב הם לא תחליף לבדיקה וניתוח קר של הנתונים והעובדות. מספיק להסתכל על המצע של "ממשלת האחדות", שום דבר לא יכול להיות יותר שקוף מזה... זה בטח לא משנה כהוא זה מהעובדה שצריך לצאת מרוב השטחים, גם בלי שלום, הסכם, מו"מ, פשוט "לצאת" לסיים את החומה ולתת להם לחיות את חייהם, אם עדיין, בטימטומם הרב הם עדיין ירצו להלחם על כל סנטימטר, על "צדק"
אז לפחות העימות יהיה מדינה מול מדינה ואז לפחות תהיה הכרעה, במציאות של היום מקסימום ניתן להתחפר בבוץ... בקיצור, בלי סנטימטים, פשוט לעשות את מה שטוב לנו, מה שמשרת אותנו בצורה הכי טובה, כן, להיות "אנוכי", אינטרסנט, לא להסתכל יותר מידי ימין ושמאל, פשוט לעשות, לקבוע את המציאות בשטח, לקבוע את חוקי המשחק, שהפלשתינים יתאימו את עצמם...או שלא...בעיה שלהם בכל מקרה.

יציאה מרוב השטחים, גם היא סיבות

אנטרסנטיות ואנוכיות נטו, שום סיבה אחרת, לא כי זה "שטח כבוש" או כדי "להיות מוסרי", או "להיות צודקים", תועלתנות נטו - מה טוב לנו ומה לא טוב, זה הקו יחידי שחשוב ומשנה.

עם גברת פריזל? ../images/Emo6.gif

(אין לי כוח להיכנס שוב לדיון הזה, אבל הייתי חייב).

אף פעם?

אנחנו לא נביאים ולכן לא נדע מה אהיה בעתיד ולכן.. אני אומר שאולי אהיה שלום אבל זה רק בעוד הרבה זמן כאשר הפלסיטנים ישתנו בכך.. שהם יכירו במדינת ישראל, יתנערו מדרך האלימות, יפרקו את ארגוני הטרור,יפסיקו לחנך לטרור ולשנאה מגיל 0 בבתי הספר והגנים,הכרה בכך שהמקסימום שהם ישיגו זה מדינה בגבולות השטחים ששוחרו או נכבשו ב67 וכו... אם הם ישתנו בחלק מהדברים הנל, יש תקווה שיהיה שלום, אם הם ישתנו בכל הדברים יהיה שלום. זאת אומרת אם מחר בבוקר הם ישתנו בכל הדברים האלו אני מניח שהם ישיגו מדינה ושלום איתנו תוך מקסימום שנתיים. כך שהכל דיי תלוי בפלסיטנים.

החזרה למוטב אה?

איזה מוטב בדיוק
בכל אופן, גדלתי בבית ימני אפילו קיצוני... מגיל קטן תמיד ההורים שלי ניסו לחנך אותי ש"ימני זה טוב" עד שהתבגרתי, התפכחתי, וראיתי שאנחנו הרבה יותר צודקים. וכן אני מאמינה שיכול להיות שלום.. למה שהם יכירו בגבולות 67? אתה היית מכיר במדינה שלקחה לך את הבית והעבירה את הקו הירוק דרכך? אני לא חושבת. אז תחשוב פעמיים לפני שאתה מדבר.

חשבתי פעמים ואפילו שלוש.

"עד שהתבגרתי, התפכחתי, וראיתי שאנחנו הרבה יותר צודקים. וכן אני מאמינה שיכול להיות שלום.." אני קצת בשוק ממה שאת כותבת.. מה זאת אומרת "התבגרתי התפכחתי"?! למה את רומזת שאנשים שהם ימנים בדעותיהם הם אנשים לא בוגרים?!! הם אנשים לא מפוכחים?! מי לקח את הבית? סליחה? על מאורעות תרפ"א ותרפ"ט שמעת?! למה להם להכיר במדינה? כי יש עובדות בשטח והמדינה הזאת קיימת... ואם הם רוצים שימשיכו להיות משיחיסטים ולא יכירו במדינתי, אבל שלא יתפלאו למה לא אנחנו לא נביא להם בחיים מדינה, הם צריכים להכיר במדינת ישראל אם הם רוצים לקבל מדינה בעצם... (צריכה להיות הדדיות מסויימת בכל זאת), תראי למשל הגרמנים הנאצים גזלו המון מהעם הזה רצחו לנו שדדו אותנו אנסו וכו.. אז מה.. אנחנו לא מכירים בגלל זה בגרמניה כמדינה היום? (והם עשו דברים הרבה יותר נוראיים מאשר שאחנו עשינו איי פעם לפלסיטנים).. מה זאת הטענה המגוחכת הזאת ושאלת התמיהה הזאת כאילו שהם לא מחוייבים להכיר במדינת ישראל...

למעלה