תראו מה קניתי.....

ronenb75

New member
תראו מה קניתי.....

הגיע הזמן להחליף את הצמיגים, אז החלטתי ללכת על צמיגים כמו שצריך..... שרק תבינו שהמחיר של ארבע חמודים כאלה זאת משכורת של בערך שבוע עד שבוע וחצי עבודה (נטו) של אדם ממוצע פלוס (1100 דולרים אוסטרליים). אכן, יותר קל להתענג כאן על רכבי שטח....

דולר אוסטרלי שווה 3.65

כלומר 3.65X1100=4015 . זה לא נשמע לי זול במיוחד 1000 שח לצמיג אבל עד כמה שאני זוכר יש לו צמיגים 37'.

ronenb75

New member
בהתאם למדד "מקדונלד".....

הרי מודדים עלות של מוצר לפי כוח הקנייה. בעיקרון אלו לא צמיגים זולים, אפילו לא לכאן.... אבל עם המטורפים כאן שנוסעים במכוניות המהירות ומחליפים את הג'אנטים והצמיגים בעלויות מטורפות, אז הצמיגים האלה (265/75/16) לא מאוד מאוד יקרים. סתם מן מדד לכמה העלויות כאן. באופן עקרוני בתחום הרכבים, לא רק בתחום רכבי השטח, זול כאן יחסית. כבר אמרתי שהרכב שלי שווה בעלותו המקבילה בישראל ליונדי אקסנט..... אני לא מנסה לגרום למישהו לקנא, פשוט בארץ חלמתי על רכב שטח ולמרות שהרווחתי מאוד יפה, עדיין ההחלטה המשפחתית היתה לא להוציא על זה כסף בשל העלויות הגבוהות מאוד (גם להחזיק סתם 2 רכבים בישראל זאת שחיטה).

אני לא יודע למה אנשים נוטים לטעות

בנושא הג`יפים בישראל... אשמח אם תסבירו לי, לפי חשבון שעשינו בשבת האחרונה, ההוצאה בארץ בין ג`יפ לרכב סולר אחר ממש זהה. סה``כ כמובן יש לקחת בחשבון רכב זהה לג`יפ. וכמעט אין הבדל בעלויות! באחזקה חודשית. ז``א טסט, ביטוח, טיפולים,

זה כי אתה לא נוסע בשטח..

אני כבר הספקתי לרכוש 6 צמיגים בחצי השנה האחרונה. נכון שאלו צמיגים מסוג זבל ויותר אני לא ארכוש כאלו, אבל עדיין זה נותן לך מדד להוצאות הנוספות לרכב שנוסע בשטח. חוץ מזה שרכב 4X4 מכיל יותר מערכות מכניות מאשר רכב פרטי, מערכות כגון טרנספר, לוקרים, רדירטור גדול בולמים יקרים יותר ומה לא, אז מן הסתם הוא בהגדרה צריך להיות יקר יותר לאחזקה.

צודק סמי.

התאוריה שלי נכונה בשבילי.. שאני לא נוסע בשטח קשה. או לכל מי שקונה ג`יפ בשביל לטפס את המדרכות בעיר...

למעלה