תראו מה קיבלתי בדואר

melodynoa

New member
תראו מה קיבלתי בדואר

פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה, אני חושבת שבגלל שאין לי משהו חדש, אחר או מעניין יותר להגיד. קיבלתי בדואר את המודעה המצורפת, שנשלחה לקראת הבחירות בכפר סבא. ואני שואלת אתכם, שאלה רטורית שנשאלה אינסוף פעמים בעבר, אם בנוסף לכל הצרות שיש לנו, אנחנו צריכים להעמיק את הפער בין הדתיים לחילוניים. למה שלא יעשו ההיפך - צעדת איחוד
והבבמא הזאת "גם לציבור הדתי מגיע!" כאילו יוצאים מנקודת הנחה שציבור הדתי מקופח. אם לא היתה צעדה דתית בעבר, המפלגה יכולה להאשים רק את עצמה. עכשיו אנחנו גם לא יכולים לצעוד ביחד? דתיים לצד חילוניים? הצטערתי לראות שזוהי פעילותה של מפלגה...

dean4

New member
ישנה תמיד בעיה בכול עסק ה"ביחד" הזה

בתור אחד שהשתתף בהרבה "בואו ניהיה ביחד" כדוגמאת אלו, שמה עיני לב לכך שמי שמוותר בד"כ לטובת הביחד הזה הם תמיד החילונים! דוגמא 1: "בוא נהיה ביחד עד שבת, אז תשמרו שבת כמונו כדי לא לפגוע ברגשות שלנו".. (דוגמא מתקבלת) דוגמא 2: "בוא נהיה ביחד, אנחנו נשמור על שבת מלאה פעם אחת איתכם בתמורה לכך שתצאו אחר-כך איתנו למסעדה הלא כשרה שם ממול כדי להשביע רעב".. (דוגמא שמקימה קול זעקה של פגיעה ברגשות הדת).. תמיד הוותור בסוף הוא מן הצד שמתפשר תמיד לרעתו, החילוני..

tiptip4u

New member
נכון,

והטענה שיש לדתיים היא שאם הם לא יקיימו את כ-ל המצוות הם לא יהיו דתיים (יהיו פחות) ואם אנחנו נקיים מצוות- זה לא פוגע בכלום (מלבד חל מהעקרונות). ובכל זאת, אני חושבת שיש ויש- ויש כאלו שיהיו מוכנים לוותר, כי אני חושבת שלפעמים עדיף שכל היהודים יהיו מלוכדים- אפילו אם ייקימו פחות מצווה אחת או שתיים- השאלה היא סדר העדיפויות. ואם החילוניים לא יסכימו מעולם לוותר, זה לא ייקרה. ואם הדתיים לא יסכימו לוותר, זה לא ייקרה. וזה כל כך חבל.

tiptip4u

New member
ובקשר למודעה-

אני מזועזעת מהרעיון להפריד בין דתיים לחלוניים. וכן, אם לציבור הדתי לא הייתה צעדה- זאת בהחלט לא אשמתנו, והם לא אמרו את זה (שזאת אשמתנו) הקטע הוא שהמון המון המון צעדות חילוניות מתקיימות בימי שבת, וכפי שאני מניחה, גם צעדת כפר סבא התקיימה בשבת. והנה- האירגון הדתי מארגן לו צעדה, ושיהיה לו בכיף- באמת- והכניסה לא אסורה לחילוניים (זה לא כתוב) אלא רק3... הממפ... מומולצת לדתיים. ז"א, תיאמו אותה בזמן שמתאים לכולם- כמעט- אני מניחה שלא לאנשים שעובדים בשעות של הצעדה- אבל מלבדם... אני למשל הייתי יכולה להגיע לצעדה כזאת, לא?

tiptip4u

New member
רוב הסיכויים שהם לא יצליחו להגיע

לצעדה, כי המקום הוא לא ליד הבית- ובשביל זה- מכונית...
.

איתמר770

New member
דתיים לא יכולים לצעוד בשבת.

תראי את מדברת על צעדה הכוללת: 1. רישום. 2. מוזיקה. ועוד דברים שאני מניח שאסורים בשבת. ולכן, אדם דתי ימנע מלהגיע למקומות כאלו.

tiptip4u

New member
טוב, המסקנה היא שיש המון

בעיות בקטע הזה והדתיים לא יוכלו להגיע לצעדה בשבת מאלף ואחת סיבות, ולכן הן אירגנו לעצמם צעדה ביום אחר. אבל אם כבר, את צעד כפר סבא אפעם לא אהבתי
.

lala897

New member
הההללללווווו??

מי הולך לצעדות בכלל?
יש כאלה אנשים במציאות?

למעלה