תראו מה קורה ב USA DOJO

alexko

New member
תראו מה קורה ב USA DOJO

בפורום של אומנויות לחימה ישראליות אני מאוד מעוניים לשמוע את דעתכם

דעתי הכנה והלא אהודה

ידעתם מראש מה מצב השמות בעולם. ידעתם מראש מה מאזן הכוחות שם. לאחר מלחמות ה"קרב מגע" המתוקשרות היטב בארה"ב;הכנסתם אירגון חדש עם שם קיים ומוכר. זה שבארץ זה שם גנארי,לא מעניין אף אחד שם. לעיניים לא מבינות באמת נראה שאתם מנסים לרכוב על גל. אז נכנסתם לבריכה,ואתם מתפלאים שאתם חוטפים שפריצים של רפש?! זה עולם קר שם בחוץ. או שתתמודדו ,או שלא.

alexko

New member
אין בעיה של התמודדות

אני פשוט מציג את התמונה, אנשים טוענים משהו אחד ואחר כך טוענים שמשהו אחר ועוד מאשימים אותנו? לפני מספר חודשים אבי נרדיה היה בארץ (בסמינר של ג'ון מצ'אדו) אחרי הסמינר היתה פגישה מרובעת (לצערי לא יכולתי להגיע) של אבי נרדיה, חיים פאר, דודי ארמה (דודי הגדול) ומשה גליסקו. בפגישה משה סיפר שהוקם ארגון והציע לשאר להצטרף הם סירבו והוחלט על חייה ותן לחיות. משה אמר שפנה אליו דוד שימול (הצרפתי) וכן צ'ט בארנט (אמריקאי) ורצו להצטרף לארגון של משה לאחר שניתקו מגע עם אבי. לא איכפת לי מה הסיבות לניתוק, משה, במהלך חברי סיפר על כל לחיים ולאבי והם בפירוש אמרו לו, שאין להם כל עניין בחבר'ה האלה וומבחינתם משה יכול לעשות אנשים האלו כרצונו. בנוסף, לגבי פלח השוק האמריקאי אבי אמר שאמריקה מספיק גדולה שביל שניהם ואין כל בעיה Wellcome. עכשיו כאשר משה מאותת לעבר השוק האמריקאי והחיבור עם דוד שימול הצרפתי קורם עור וגידים אז לוקחים את המילים חזרה. זו צורת התנהגות? - לדעתי לא יפה. מעולם לא אמרנו מילה רעה על קפא"פ-אקדמי, אבל פתאום הם מציינים בכל מקום שאנחנו מפרסמים את עצמינו שזה בולשיט והקפא"פ של אבי זה הקפא"פ האמיתי. אנחנו לא זרקנו רפש על אף אחד, סה"כ אנחנו מציעים אלטרנטיבה. איפה היה העולם היום ללא אלטרנטיבות. נכון לבי"ס האיטלקי יש שם דומה, מה לעשות שהמילה אקדמי היא מילה מאוד מקובלת בקרב בתי ספר לאונויות לחימה בחו"ל, זה שבחר לעצמו שם כזה היה צריך לתת על כך את דעת. לא ארבה בדיבורים. לילה טוב, אלכס

ננדין

New member
היי אלכס

דבר ראשון אני חייב להגיד שאני מאוד מעריך אותך ואין לי שום כוונה להיכנס כצד בריב הזה. לשם הגילוי הנאות, אני חייב להגיד שאני תלמיד לשעבר של אבי נרדיה ושל חיים פאר ולכן אני אולי משוחד. איך שאני רואה את זה, זה באמת נראה שאומנם השימוש בשם קפ"פ היה קיים בצורה מסוימת עוד לפני הקפ"פ של אבי נרדיה (כוונתי לארגונו של חיים זוט למרות שזה קמ"ג קפ"פ...) אבל מהרגע שאבי נרדיה התחיל להצליח בחו"ל ולשווק את אומנתו תחת השם קפ"פ פתאום התחילו לצוץ להם עוד מקומות וארגונים שמשתמשים בשם הזה בחו"ל(לא רק אתם...) ושפתאום מאמצים טכניקות שמעולם לא היו קיימים בקמ"ג הביטחוני על סוגיו אלה רק בקלטות של אבי נרדיה, זה נראה כאילו כולם מנסים לרכב על גל ההצלחה של הקפ"פ של אבי נרדיה ולכן אני יכול להבין לגמרי למה זה מוציא אותו מכליו... אני מצטער, זה נראה מהצד כאילו אתם מנסים לרכב על ההצלחה של אבי נרדיה בחו"ל... אגב, אני בטוח שאתם עושים עבודה טובה, אבל אם לא מסתדרים לעיתים עדיף לנתק יחסים ולא לחיות את הסכסוך... כל טוב, רון

Funakoshi

New member
זה מוציא שם רע לכולם

כפי שנאמר כבר הסגנון והגישה אינם מוסיפים כבוד לאיש מהנוגעים בדבר. אבל !!!......מי היה מעלה בדעתו להתווכח על נושא כמו שוטוקאן קרטה דו, אתם יודעים כמה מורים, ארגונים טוענים לכתר ?......אין ספור אנשים מתרוצצים ומנסים לעשות כמה "לירות" מהשוטוקאן האמיתי והנכון בלעדית אצל הדובר, המצב זהה אצלכם בשיטות הישראליות ה"יחודיות"....תחיו עם זה בכבוד ובשלום. לאף אחד אין בלעדיות ואף אחד לא מצא דבר שהשני לא מצא. הויכוח ילדותי ולא יוסיף לאיש מכם לא כבוד ולא אהדה.

Tonjin

New member
סליחה..??

"אף אחד לא מצא דבר שהשני לא מצא"?? אם זה באמת היה כך, כל השיטות היו נראות אותו דבר, בא לציון גואל ואין עוד מלחמות... וויכוחים, התפצלויות ואי-הסכמות תמיד יהיו, מצד שני יש לשים לב גם איך דברים נראים: אם הייתי פותח מכון "ג'וג'יטסו השרדות" מול המכון של "דניס ג'וג'יטסו-השרדות" בהרצלייה אני צריך להיות מוכן לתת כמה תשובות קשות... אם אני מלמד "קאזה אראשי ריו-נינג'יטסו", ההכשרה שלי היא בגדי-קנפוג'וטסו והשם קאזה-אראשי-ריו כבר שייך לשיטה אחרת כדאי שאתכונן להרמת גבה אחת או שתיים מצד הסביבה.. אני מתאמן באייקידו כבר כמה שנים, אבל כשאני נתקל בשיטה כמו "קונקידו" (שילוב של קונג-פו ואייקידו), אם מישהו היה מנסה להציג את זה כ"אייקידו אמיתי" (לא שאני יודע מה זה "אייקידו אמיתי" וגם על הסגנון שלי קמו מלחמות-עולם, אבל אני חושב שאני יודע מה זה לא אייקידו) אני מניח שהייתי מתקומם, ואל תספר לי אגב שבשוטוקאן לא היו פיצולים וריבים... ברור שכולם חופשיים לעסוק בהכל, רק שלדעתי בתור עקרון מנחה על "הבחור החדש בשכונה" להיות יותר זהיר ומנומס כלפי השכנים הוותיקים, זה נכון לא רק לאמנויות-לחימה אגב...

Funakoshi

New member
ריבוי אסכולות ושיטות

ידידי היקר אולי לא הסברתי עצמי כנדרש? ! מתנצל - כוונתי כפי שכתבתי שבשוטוקאן קרטה דו יש אין ספור גרסאות, אסכולות ואירגונים. כך גם בענפי בודו מסורתיים אחרים. כך שאין שום חדש בענפים הישראלים, לטעמי יש לנהל את מלחמות ה"יהודים" או ה"קפאפים" ביותר ענווה ותרבות דיון. לגבי האמירה שאין דבר שעוד לא הומצא באמנויות לחימה, אני באמת חושב שאין חדשות יש רק ביחשוש בקיים. אתה מצליח להבדיל בין קרב מגע, קמי וקפאפ ? לטעמי הסוביקטיבי יש הבדלים של צללים ודקויות, לא יותר. אבל זה רק דעתי , שיהיה יום יפה - חיים

Tonjin

New member
וזו בדיוק השאלה שלי..

אתה חושב שאין ספור האסכולות שאתה מדבר עליהן נוצרו ללא חיכוכים וויכוחים ודיונים מהסוג שראית פה? מסכים שענווה ותרבות דיון תמיד עדיפים, אבל אם הן לא הופיעו בסיטואציות דומות אצל אלו שחרטו אותן על דגלן (כבר אמרנו "בודו") אל לך לצפות שלא יופיעו אצל אלו שלא עשו זאת אלא בחרו להתרכז תמיד ב"תכל'ס" - לדעתי זה רק טבעי - בסופו של יום כולנו אנשים... שנית, אני לא ראיתי יותר מידי קרב מגע, קמ"י וקפא"פ ולכן לא אתיימר לחרוץ משפט בעצמי רק אציין ששמעתי מאנשים שכן ראו ושאני כן מעריך את דעתם שכן, יש הבדלים (יותר בין קרב-מגע לקפא"פ ובין סוגים שונים של קפא"פ מאשר בין קמ"ג לקמ"י לקרב-מגן). בקשר לאם המציאו משהו חדש או לא, זה לא משנה אם זה חדש, ישן או MIX AND MATCH כל עוד הדברים נעשים בצורה שונה בין שיטה לשיטה - וזהו הרי סלע המחלוקת כאן, לא?

alexko

New member
נחמד לראות דיון

בין שני אנשים שאינו יורד לפסים אישיים. תחילה, אין לנו ויכוח עם אבי נרדיה. מעולם לא נשמעו טענות ממשה, ממני או מכל נציג כלשהו של משה שהקפא"פ של אבי נרדיה זה בלוף. לא אמרנו מילה וחצי מילה ואם מישהו יכול להפנות אותי למישהו מהצד שלנו שהטיל דופי באבי או בכל אדם אחר אני מתחייב למצות עימו את הדין. שנית, אין לי שום בעיה לגבי ויכוחים ולהשוות למי יש יותר גדול. הבעיה שלי היא כאשר זה יורד לפסים אישיים וחצאי אמיתות ולעיתים גם הטעיות. להציג את משה כאיש קרב מגע שעכשיו קורא לעצמו קפא"פ ורוכב על גלי "ההצלחה" של מישהו אחר רק כיוון שחוששים מתחרות. לדעתי זה ניבזי. אומרים if you can't stand the heat don't play with fire אבל להכנס לפתוח קופסת גפרורים ולמצוא שם צבא מטורפים שמקללים לזה לא ציפיתי. אנחנו נשרוד את זה, זו לא הבעיה. הבעיה היא החומר האנושי. יש שתי דרכים להתבלט: האחת, להשקיע, ללמוד, להתאמן, לחדש והיות פתוח לרעיונות חדשים ולאנשים אחרים וכך להתבלט מעל כולם. השניה, להכפיש, להרוס, לקלל, ולנסות להוריד את הרמה של כולם וכך להתבלט. אנחנו בוחרים בדרך הראשונה וזה שבוחר בדרך השניה אשריהו. יום טוב, אלכס

Raffael

New member
"מהשוטוקאן האמיתי והנכון בלעדית"?

שלום חיים, למה כוונתך במשפט הזה? "הדובר" הוא אתה או כל מי שטוען כך? תודה.

Funakoshi

New member
רפאל

הכוונה לדוברים הרבים שכל אחד טוען שיש לו את הביצה ביד....אני, ממש קטונתי !

floppy disk

New member
../images/Emo45.gif ותוספת

עד לפני שנה בערך, משה גליסקו הציג את טכניקות ההגנה העצמית שלו, כ"גוסוקו ריו". פתאום זה הפך לקפא"פ....

amir_aikido

New member
ראה בפורום הזה ב2003 ../images/Emo70.gif

לא רוצה להתערב בויכוח, לי נראה שיש כאן שתי שיטות שונות שבחרו באותו השם בשל ההקשר של השם לעבר הישראלי. ולא מתוך ידיעה זו על זו ורצון לנצל האחד את השני או להיפך. סתם לתשומת ה../images/Emo23.gif, קיראו את ההודעות בקישורים, בהן הוסבר על גליסקו וקפאפ כבר בשנת 2003: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=20547680 וגם http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=13660404 שימו לב כי בהודעה המשורשרת ראשונה מוסבר כי שיטת הקפאפ הגיעה למשה גליסקו מאביו, בדיוק כפי שמוסבר גם כיום. אני יכול להבין את הבעייתיות שמוצא אבי נהרדיה בכך שפתאום קמו לו מתחרים בסביבתו, שמשתמשים בשם שהוא בנה למותג המסחרי שלו ועמל על כך רבות. אני מאמין כי לכולנו ברור שזה איננו מצב רצוי. בנוסף, מרמזים שהיו באותו הפורום וגם בפורום הזה, כנראה שמורים של גליסקו בחו"ל ניצלו את הדמיון בשם על מנת לקדם / לפרסם את שיטתם במידה מסוימת של הטעיה (ואני רוצה להאמין שבארץ לא ידעו מכך). אני מאמין שגם אבי יכול להבין את הבעיתיות שבבחירת השם שלו, משום שהשם קפאפ בארץ הוא גנרי, וכפי שנח גרוס הסביר בפורום, היו בארץ מספר מורים תחת שם זה שלימדו דברים שונים בתקופת העבר, ומהודעותיו אני מבין שאבי בעיקר פיתח את שיטתו בעצמו ובחר בשם מתוך כבוד לעבר הארץ. מבחינה זו כל הכבוד לאבי על שהציע שהמותג שלו יכונה "קפאפ אקדמי" ולא ניסה ליטול בעלות על השם הגנרי קפאפ כמותג. אני חושש שבארצות מסוימות הפתרון הזה לא יכול להיות ישים משום שהמילה "אקדמי" בשפות רבות היא המקבילה לבי"ס / דוג'ו, אבל לדעתי לפחות זה מראה שניתן למצוא כיוון לפתרון אם רק תהיה נכונות משני הצדדים להתדיין ולהתפשר ישירות. ../images/Emo50.gif לכולכם אמיר

alexko

New member
floppy disk היקר

כדאי לבדוק היטב את העובדות לפני שקופצים. גוסוקו-ריו היא שיטה יפנית לכל דבר עם כל המשתמע (קאטה, קיהון, קומיטה) זה לא הפך פתאום לקפא"פ בבקשה דף מפורום זה משנת 2002 ולאמיר, תודה, נחמד לראות שיש עדיין אנשים שרואים מבעד למסך הערפל. אני חושה שיש מקום להתנצלות

למעלה