תראו מה זה:

אשנתי

New member
למה?

והתשובה הלאקונית של העו"ד שהתייעצתי איתה לא מספיקה לי הפעם... (היא אמרה שחתמתי ולכן אני צריכה לשלם, קשה לי לקבל את העובדה שזה תמיד נכון). או שאת מתכוונת לעניין ההטרדה?. אין לי בעיה אישית שהמשטרה תסגור את התיק מחוסר עניין לציבור. יש לי גם עניין אישי לסגור עם עצמי בעניין הזה. אם הוא יתנצל בפני, לי זה יספיק.

shellyland

New member
אני מתכוונת לעניין ההטרדה.

עד כמה שאני מבינה את החוק, המקרה שלך לא נכנס להגדרה. אלא אם הוא נגע בך באופן שאינו הולם או שבדבריו היתה התייחסות כלשהי למיניות או למין שלך. אם את רוצה "להחזיר" לו, הייתי ממליצה לך ללכת על הדרך התקשורתית. בעיקר עכשיו, כשנחשפה פרשת הסמים של אותה חברת תיירות, את יכולה לנצל את המומנטים.

maybesure

New member
הייתי אומרת לה

לעשות קורס באסרטיביות מאתמול! אם היא לא למדה מעברה להתמודד עם הבעיה בגילה הנוכחי (אני מניחה שכבעלת דירה היא לא ממש ילדונת),אז הגיע הזמן ללכת ללמוד. כי הסצנות האלו יכולות לחזור בכל מקום. אני מניחה שאם היא הייתה אומרת לו בתקיפות "קח את הניירות שלך ועוף לי מהבית" הוא לא היה כופה עליה כלום. לא מגע ולא חתימות. לפעמים צריך לדעת מתי להפסיק להיות נחמדים. ואני לא מדברת ממקום רחוק, דוגמה מהשבוע: הבאתי לחנות מחשבים מאוורר מקולקל כדי לנסות למצוא אחד תקין. הבחור אמר שאין לו במלאי אבל ינסה להשיג ולשם כך אני צריכה להשאיר את המאוורר המקולקל בחנותו. לא ששתי, אבל אין ביישוב שלי הרבה חנויות אז השארתי תוך סיכום שבעוד יומיים אם לא ישיג אני לוקחת את המאוורר חזרה, כי אני לא משלמת על תיקון אלא רק על החלק ויש לי מי שיתקין לי בחינם. לא רק שהוא לא השיג, אלא השאיר אותו בחנות נוספת שלו בעיר אחרת. ועוד אמר שבשביל למצוא כזה בדיוק עלי להביא איתי את המחשב..לא הייתה לי שום כוונה לשלם עבור שירות והתקנה אלא רק עבור הפריט. אמרתי לו שיחזיר את המאוורר ואין עסקה. שישכח בכלל שפניתי אליו. לא אוהבת שמפעילים עלי מניפולציות. המאוורר חזרה אצלי, ואין מצב שאחזור אליו שוב. אמנם אין פה עניין מיני, אבל בהחלט נסיון "אונס" לעות כרצונו כדי שהרווח יהיה שלו. לא מתאים לי-לא עושה! אני חושבת שבאותו רגע שהוא רק התחיל ללחוץ עליה לחתום היא הייתה צריכה לסלק אותו, עוד לפני שהתקרב אליה פיזית. אני תמיד אומרת לכל מיני מאכרים כאלו - תנו לי לחשוב כמה ימים ואני חוזרת אליכם טלפונית. לא חותמת על כלום במקום. ועוד משהו: אם לדעתה זו הטרדה מינית.. למה חיכתה כמה ימים או שבועות עד שהתעוררה? תלונה מיידית במשטרה! אנשים לא יודעים כמה כוח יש להם מול חלאות כאלו, ולכן אני ממליצה לעבור סדנה או קורס של אסרטיביות, של מודעות לכוחות שלה, שלא יקרה שוב. לגבי חוקיות החוזה - לקחת עורך דין מבין עניין, ולנסות לפרק את ההסכם. או להמתין 3 חודשים או לשלם את חודש השכירות , זה הרע במיעוטו. בהצלחה!

shellyland

New member
איך נבהלתי!

בשעה כזאת של הבוקר אני עוד לא ממש מרוכזת. ראיתי שיש תגובה של מוסקט ושל עוד מישהי. קראתי את התגובה, והייתי בטוחה שאני קוראת את מוסקט. שיפשפתי במוחי ולא הצלחתי להבין מה עובר עליה פתאום. כבר כמעט הושטתי את היד לטלפון, ופתאום שמתי לב...

shellyland

New member
לא התכוונתי להתנשא.

אבל בהחלט תגובה שלא מסכימה עם מה שכתוב מעליה.

nutmeg

New member
הייתי אומרת לה

ללמוד להגיד שבהתנהגות הזו הם משיגים ממש את ההיפך - ואם הם רוצים חתימה שיקחו שני צעדים לאחור, ויתנו לנשום ולחשוב. בלי קשר כרגע למינוח אונס - אם מישהו מתנהג באופן מלחיץ, מן הראוי שיידע שההתנהגות שלו משיגה תוצאות הפוכות. הרי הוא מלחיץ כדי להשיג משהו, לא? אם הוא יידע שההלחצה עושה ההיפך, סיכוי סביר שהלחץ ירד. אם לא - עדיף לא לעשות שום דבר תחת לחץ ושילך לעזאזל.

לגבי החוזה

אני חושבת שניתן לבטל חוזים כאלה, שנחתמו בלחץ וכאשר הסיכום בע"פ היה שונה. לפעמים מכתב מעו"ד טוב זה כל מה שצריך.

shellyland

New member
ואם במקרה אתמחפשים עו"ד טובה

הרשו לי להמליץ לכם על קרן כוכבית אדומה. היה לי איתה השבוע ניסיון מאוד מעודד. היא יודעת להיות מקצועית, אמפטית ומרגיעה באותו זמן.

צריכה זה קצת מוגזם.

כמו בכל מקצוע שמהותו עבודה עם אנשים, כשאת צריכה אחת, עדיף שתבחרי אחת שהיא גם בתחוה. ומהצד השני אם את עו"ד, כדאי שתביני לנפש האדם ותדעי איך להתייחס לכל טיפוס של לקוח, כי כך תגרמי לכך שישכרו את שירותיך.

shellyland

New member
בהרבה מאוד מקרים

בהם את נזקקת לשירותיה של עו"ד, את למעזה נזקקת לשירותיה של מטפלת טובה. כל הפילוסופיה של הגישור מתבססת על זה.

למעלה