תראו מה זה

DRORIKO8

New member
תראו מה זה

דונטה שניה לסיום עומד ל-3 זריקות עונשין. אם הוא קולע אותן אז הוא המלך החדש של ירושלים. הכותרת למחרת בעיתון היא "דונטה מנצחת לבדו את מכבי חיפה עם 33 נקודות", באורח פלא דונטה מחטיא את שלושת הזריקות(כשהשלישית היא במכוון) כל הקהל של ירושלים מקלל אותו,הוא בתגובה מניף לו אצבע משולשת וככל הנראה מסיים את דרכו במועדון. 3 זריקות עונשין מבדילות בין מלך לפלופ. אכן ספורט לפעמים זה דבר אכזרי למדי.

סלים וארזה

New member
מנהל
ואני חושב שדווקא לבוא לדונטה סמית בטענות
על המשחק אתמול זה פשוט לא במקום. הבנאדם קלע 30 נקודות והיה בין היחידים בירושלים שתפקד. קוצ'ן עם אפס נקודות, גפני עם אפס נקודות, ג'ונס רק עם 8 נקודות והלפרין קולע 6 בלבד. זה קל לבוא לדונטה בטענות על החטאת שתי זריקות העונשין, אבל הוא זה שהביא את ירושלים למרחק נגיעה. כמה איבודים היו לדונטה סמית'? אפס. ברייסי רייט עם 3, הלפרין עם 5, אז אני די מבין את האצבע המשולשת שלו, גם אם אני לגמרי לא מסכים.
&nbsp
וסתם שאלה: מי אמור היה לשמור על דגן יבזורי? דונטה סמית'?

סלים וארזה

New member
מנהל
והשורה הסטטיסטית של דונטה סמית' אתמול
6/6 לשתיים, 4/5 לשלוש, 6/12 מהעונשין, 7 ריבאונדים, 9 אסיסטים, 0 איבודים, 30 נקודות, 47 מדד.

DRORIKO8

New member
כמו שכתבתי לך אחרי המשחק הקודם

גם אני כמוך חושב שדונטה הוא העוגן היציב היחיד בקבוצה(לצד ברייסי,למרות שאתמול היה לו משחק לא אופייני). השרשור שפתחתי בא להראות את האכזריות של הספורט,איך ב-3 זריקות(או ליתר דיוק ב-2) שחקן הופך מגיבור לאוייב הציבור.

DRORIKO8

New member
יניב גרין

http://www.one.co.il/Article/244023.html
רבאק אתה אמור לגלות קולגיאליות לחבר שלך לקבוצה,לא לטנף עליו בתקשורת בשביל להתחנף לאוהדים. יש לך משהו להגיד לו? תגיד לו ב-4 עיניים ואל תהייה חתיכת ביץ'.
חוץ מזה מי זה בכלל יניב גרין שהוא "מגנה את דונטה". אתה הנזק הכי גדול של הקבוצה!! אם לא החוק הרוסי היית היום בליגה א'! אתה שודד מהקבוצה שלי מאות אלפי דולרים בחסות הבלוף הרוסי. ואיזה תפוקה אתה מביא? אתה יותר גבוה מהסל ולא מסוגל לקלוע מ-2 מטר! אז אתה מדבר על דונטה? מעולם לא היה לך 0.0000001 מהכישרון שלו. אתה הראשון שצריך לשבת בשקט לאור המצב של ירושלים. טפיל.

Benedictus3

New member
רק להזכיר

הפועל ירושלים לא שיחקה אמש נגד עצמה. הייתה שם עוד קבוצה, מוכה וחבולה, עם בעלים תזזיתי, מאמן עם מעט כדורסל, אוהדים שמרגישים שהבעלים ועושה דברו מרמים אותם, ובכל זאת הקבוצה הזאת הצליחה להוות יריב שקול במשך כל המשחק, לקבוצה שרואה עצמה - ובצדק - מועמדת לאליפות.
למקרה ושכחנו - הפועל ירושלים אמנם הפסידה את המשחק, אבל מכבי חיפה (יש חיה כזאת - עם אוהדים והיכל ואפילו עם תואר אליפות אחד, שלהפועל ירושלים, אפעס... אין...) הייתה שם במרחק נגיעה למקרה ואיכשהו היריבה תחליט להפסיד את המשחק ולמלא את הכותרות.
מכבי חיפה ניצחה אבל כלי התקשורת - וגם הפורום הנכבד הזה (שמסתבר שיש בו אוהד וחצי שלא אוהדים את מכבי "העולם " תל-אביב - וזו כבר התקדמות יפה לכיוון הנורמליות) מתעלמים מהעובדה המציקה הזאת לחלוטין.
אילו רק הייתה משכילה הקבוצה הזאת לשמור לעצמה את בריאן רנדל ולא לתת לו ללכת לסיטרא אחרא, אילו רק היה הבעלים פחות היפראקטיבי ויותר מחושב, היה מביא את הזרים הנכונים בזמן הנכון, היה משאיר את מורן רוט ולא נותן לו להסתובב סיבוב שלם לחינם... אילו, אילו אילו...
בינתיים אפשר להתנחם בהפסד של הפועל ירושלים לעצמה...

DRORIKO8

New member
הפועל ירושלים על הנייר יותר טובה ממכבי חיפה

בטח אחרי שמורן רוט הורחק. אז כן היא הפסידה לעצמה.

רוסב

New member
מעניין מדוע אינך תומך בחיפה גם בסל

ומעדיף דווקא את הצ'ה גווארות

DRORIKO8

New member
לכל פורום שאני הולך אתה הולך אחרי תגיד?

אני כבר מתחיל לחשוב שמישהו שלח וירוס

רוסב

New member
שמור את תסביכי הרדיפה שלך לעצמך

אני פה משנת 2000 הרבה לפני ששמעת על הפורום
&nbsp
שוב אביע תמיהתי איך אפשר להיות ירוק ברגל ולתמוך בקבוצת מגל אדומה בסל
&nbsp
מילא אם לא היתה חיפה בסל אבל יש

DRORIKO8

New member
אה באמת,באיזה כינוי?

פשוט החלפת מאז איזה 84359 כינויים אז אף אחד כבר לא זוכר

סלים וארזה

New member
מנהל
נדמה לי שכתבתי כאן, ואם לא כאן
אז במקום אחר שחיפה היא קבוצה שממש לא מתאים לה המיקום בטבלה. ההבאה של מורן רוט היא ברוכה, אבל ניתן לומר שההתנהלות עם הזרים בחיפה מרימה גבה אם לא שתיים. מצד אחד זורקים שני זרים שהשתמשו בסמים ומצד שני מביאים זר חדש עם עבר בסמים בנימוק ש"צריך לתת צ'אנס שני". נראה לי שבחיפה רצו לשנות את הסגל והעניין של הסמים בא להם בדיוק בזמן.

Benedictus3

New member
סביר להניח

לאור התנהלותו של רוזן בתחילת העונה. יש התנשאות ויהירות בהתנהלות שלו מול האוהדים. הקבוצה הגיע שוב לגמר הפלייאוף והייתה מרחק סל אחד (מעניין שגם אז היה זה דונטה סמית'...) מאליפות שנייה ברציפות, דבר שלא קרה כאן אף פעם (ואני לא מחשיב כמובן את הזכיות הנצחיות של ששנאה נפשי), ההיכל ברוממה היא כמעט מלא בכל משחק (סביב 4000), האוהדים תמכו, התקשורת גילתה אמפתיה (גם אם המשיכה לעסוק באיך ירושלים ותל-אביב מפסידות ופחות באיך חיפה מנצחת) והייתה אווירה של "אפשר סוף סוף לעשות את זה ולשנות את מאזן הכוחות הבלתי מאוזן בכדורסל הישראלי"... ואז ... רוט הלך, רנדל עבר לתל-אביב, סמית' לירושלים, גם המאמן הלך לירושלים (פעם שנייה ברציפות!!!), ובמקומם הובאו שחקנים זרים מהשד-יודע-איפה, שמסתבר שאולי רק אחד מהם (רוז'ו) יודע לשחק קצת כדורסל, ושחקנים ישראלים משמעותיים לא הגיעו (להפך, עזבו, פרשו, או נפצעו)
חבל שזה קרה... חבל שהיה צריך להמתין סיבוב שלם כדי לשנות משהו... חבל שזה קרה בגלל פרשת הסמים המגוחכת... בקיצור חבל שהבעלים התזזיתי שלנו לא מצליח להבין איזה פוטנציאל אדיר יש לו מתחת לידיים. חוץ מהפועל ירושלים שבנויה על קהל אוהדים גדול ויציבות כלכלית (בלי חכמה מקצועית, לצער אוהדיה) אין אף מועדון בארץ שיכול להעמיד נתונים כמו מכבי חיפה ולהוות יריב אמיתי לדומיננטיות של חתני פרס ישראל.
אבל אולי יבוא לו השכל... ואם לא העונה, אולי בעונה הבאה תחזור מכבי חיפה אל ארבעת הגדולות ותנסה שוב לזכות בתואר.

סלים וארזה

New member
מנהל
קהל נבנה מיציבות ו/או המשכיות
בחיפה אין את שניהם. הקהל הירושלמי נבנה בעיקר בתקופה של עדי גורדון, שפע ובהמשך פפי. בחפה ישנו דגן יבזורי ולצידו... צ'וברביץ'? זה פשוט לא מספיק כדי ליצור קהל אוהדים רציני. אם חיפה היתה מצליחה ביורוקאפ, אז היה על מה לדבר. בינתיים אין לחיפה שום סמל כרגע ואין המשכיות.

Benedictus3

New member
אמת ויציב

בשנות השמונים זה היה. אגב, על שניים מהשמות שעברו אחר-כך לירושלים (גורדון ושפע) ועם ארי רוזנברג ותומר שטיינהאוור. הצדק אתך... אין עם מי להזדהות ואין המשכיות וגם הבריחה מהתמודדות אירופאית לא תורמת לאווירה סביב הקבוצה... ובכל זאת, יש כאן פוטנציאל ענק שאיננו מנוצל ועל זה די כואב לי

DRORIKO8

New member
תגיד בנדיקוטס

אתה זוכר את יואב כץ במכבי חיפה? הבנתי שהוא היה שחקן לא רע

Benedictus3

New member
הוא שיחק בהפועל ולא במכבי

ואפילו הופיע פעם או פעמיים בנבחרת ישראל.
יחסית למה שהסתובב אז במגרשים, הוא היה שחקן גבוה מאד ושיחק כפיבוט.
לא יצא לי לראות אותו משחק מאחר והוא פרש ממשחק כבר בתחילת שנות השבעים.
ואם כבר הרמת לי להנחתה, הפועל שיחקו במגרש שלהם ברחוב עקיבא (פינת רחוב הפועל) בהדר הכרמל, שם היה בית הפועל שכלל, חוץ ממגרש כדורסל פתוח, גם אולם התעמלות ובריכת שחייה. מכבי שיחקה ברחוב שבתאי לוי פינת לבונטין - בקצה האחר של הדר הכרמל מעל ואדי ניסנס, בבית מכבי. גם שם היה מגרש כדורסל פתוח, אולם התעמלות, בית קולנוע (קולנוע "חן" שהפך אחר כך למועדון אלטרנטיבי לא רע בכלל...) והמשרדים של האגודה.
משחקי הליגה נערכו בימי שישי בערב (קולם של הדתיים לא נשמע אז כלל - בטח לא בחיפה) וזכינו לראות על האספלט של קולנוע חן, את מיטב כוכבי הליגה של שנות השבעים (כהן מינץ וטל ברודי במכבי תל-אביב, סטיב קפלן ואריה מליניאק בהפועל רמת גן שהייתה מצויינת, בארי לייבוביץ' שהגיע מאמריקה להפועל תל-אביב, ג'ק אייזנר ששיחק בבית"ר ירושלים (הייתה להם פעם קבוצה), איתמר מרזל ובוזי ינאי מהפועל גבת-יגור (הוא דווקא היה מושבניק מנהלל ששיחק בקבוצת הקיבוצים הטובה ביותר שהייתה כאן), אביגדור מוסקוביץ וחנן קרן מגבעת ברנר ועוד ועוד...
במכבי חיפה שיחקו זאב כגן (ששיחק במקביל ליגה הלאומית בכדורעף במדי קרית אתא!!!), רן אייזיק ומשה ביטר, אבל הכוכב הגדול ביותר היה כמובן איקסי בוכבינדר, שהייתה לו תנועה אחת שאף אחד לא הצליח לחסום!. בהפועל שיחקו - בנוסף לכץ - שוקי שוורץ (שעבר אחר כך למכבי תל-אביב), שרי בן צבי ושי שרף, משחקי הדרבי מול הפועל היו חמים ותוססים, מעט מאד כדורסל אבל הרבה אמוציות. השחקנים היו חברים מהשכונה (חיים זלוטיקמן מהפועל שעבר אח"כ להפועל תל-אביב היה גר בית מולי) ומבית הספר, היינו פוגשים אותם בבתי הקולנוע או במועדונים, הכניסה למגרשים הפתוחים הייתה בדרך כלל בהתפלחות, השופטים היו גם הם חברים של.... וכמוהם גם המזכירויות... השעון היה ידני, גם שלטי העבירות היו ידניים והמאבקים סביב סוגיות של זיוף ורמאויות היו חלק בלתי נפרד מהחוויה של המשחק... באמצע שנות השבעים נגמר העידן הזה כשאיגוד החלטי שאסור לשחק כדורסל בליגה הבכירה במגרשים פתוחים, וכך חלפה לה בבת אחת תהילת עולם!!!

DRORIKO8

New member
לא ידעתי שמליניאק היה שחקן כדורסל ועוד טוב

אני מניח שהוא היה 1 או 2 כי הוא לא כזה גבוה(מצד שני עם הגבהים של אז אולי הוא היה בעמדה יותר קדמית)

Benedictus3

New member
היה סמול פורוורד

והייתה לו יד מצויינת ממרחק (קו השלוש עוד לא היה קיים כשהוא שיחק). הפועל רמת גן, עם אביגדור מוסקוביץ' כרכז, אריה מליניאק כקלע, סטיב קפלן כפאוור פורוורד עם יד נפלאה מחצי מרחק וסטיב שלכטר כסנטר - הייתה קבוצה נהדרת שברוב שנות השבעים הייתה האלטרנטיבה היחידה לשליטה של מכבי תל-אביב, שמאז שברודי הגיע אליה, התחילה לצבור גובה ועם המשחקים המוצלחים הראשונים באירופה - גם כסף, והרבה!!! רמת-גן לא הצליחה לעמוד בתחרות והתמוטטה...

למעלה