תראו את זה

גוססי

New member
שוב ענין של מסורת

מדובר באקט פורמלי בלבד הנתון לבחירתו של האזרח. עובדה היא שאנשים רשאים להקים משפחה ולגדל ילדים גם ללא הסכמת המדינה.

preacher

New member
אבל מה זה ישנה?

בכל מקרה בסופו של דבר תהיה כמות ענקית של ממזרים לפי ההלכה בארץ. היות שזה מה שהדתיים שמתנגדים לנישואים אזרחיים מנסים למנוע, למה שהם יסכימו לזה אם לא הסכימו לנישואים/גירושין אזרחיים? או שאני לא מבין את המצב ההלכתי, וילדים שנולדו מחוץ לנישואין מצבם שונה מאלה שנולדו להורים שנישאו בטקס אזרחי?

answers2

New member
אני לא בטוח שהבנתי אבל -

בסך הכל רציתי להבין למה אנשים רוצים לקבל מהמדינה גושפנקא רשמית ליחסיהם עם בן זוגם. ולעצם הדברים : ילד שנולד מזוג הנשוי ביחסים אזרחיים אינו ממזר , ואין שום הבדל הלכתי בינו לבין ילד שנולד מזוג נשוי על פי ההלכה.גם אין הבדל בינם לבין ילד שנולד מחוץ לנישואין. אני מקווה שהבנתי את שאלתך ועניתי עליה . אם לא אנא עדכן אותי . ואם יש לך תשובה לשאלתי המקורית אנא החכימני.

ד ו ר י ס

New member
ממזר?

ממזר הוא בן של אישה נשואה הנולד לה לא מבעלה. בן של זוג לא נשוי (או לצורך העניין - נשוי לא עפ"י ההלכה) לא ממזר ולא יהיה ממזר. הבורות החילונית הזאת היא מה שמביא לא מעט זוגות חילוניים וחסרי כל קשר לדת לחופה ברבנות. חבל מאוד שכ"כ הרבה חילונים קונים את השטויות הלאה, שאפילו להלכה הן לא קשורות בכלום.

alond

New member
אבל בכל זאת

אם אני לא טועה (ויש סיכוי טוב שאני כן) לילד שהוא ממזר נוצרי (שמחוץ לנישואין) אסור אולי להתחתן עם כהנים אולי?

answers2

New member
אתה טועה

א. אין דבר כזה "ממזר נוצרי" ב. ממזר הוא אדם שנולד לזוג שאסור לו לקיים יחסי מין מלבד נידה לדוגמא: אח ואחות אבא ובת איש ואישה נשואה לאחר . ועוד 12 מקרים. אם הילד איננו ממזר הוא יכול מבחינה הלכתית להתחתן עם כל יהודי (מלבד ממזר....).

alond

New member
או קיי.

ממזר נוצרי זה מונח לגיטימי כי בנצרות ילד מחוץ לנישואין הוא ממזר וזה מה שהתכוונתי (וכתבתי). לא התכוונתי שבהכרח לילד שנולד מחוץ לנישואין אסור להתחתן עם כהן או משהו כזה. רק העליתי אופצייה שהרי לאישה גרושה אסור להתחתן עם כהן (גם יכול להיות שאני טועה...) אז אולי גם לממזר... אני מקבל את התיקון.

preacher

New member
אוקיי, טוב ללמוד דברים חדשים

טעיתי. קורה. לא ממש מבין בזה. הסיבה לדרישה בהכרה בנישואין אזרחיים היא כלכלית לחלוטין - יש לא מעט דברים שרק זוג נשוי מקבל. היות שנראה שכולם כאן יכולים לצטט חוקים שונים ומשונים ולי אין מושג מאיפה, אולי מישהו יעשה מחקר על הזכויות האלו?

preacher

New member
אה כן, עוד משהו

חלוקת רכוש משותף בזמן גירושין, חזקה על ילד וכו´ - נראה לי שלכל הדברים האלה צריך איזה חוזה מחייב בפני המדינה, אז למה לא לקרוא לו כבר "נישואין אזרחיים"?

גוססי

New member
המדינה אינה צד בענין

ניתן לסגור את כל הדברים האלה ע"י חוזה נישואין, בורר מוסכם, מפשר, מגשר או - אם כלו כל הקיצין - בית דין לענייני משפחה.

alond

New member
אם אתה מתייחס לממזרים אז

זה לא נכון. ילד לאם לא נשואה הוא לא ממזר לפי היהדות. אם אתה מתכוון למשהו אחר... לא יודע.

טל קר

New member
אתה חוגג יום הולדת מסיבה דתית?

יום נישואין, אתה חוגג מסיבה דתית? זה שהתקבלת לעבודה שנורא רצית, אתה חוגג מסיבה דתית? ומסיבת פרישה למי שיוצא לפנסיה, אתה חוגג מסיבה דתית? חתונה זה טקס. לא צריך את אלוהים כדי ליחס חשיבות לסמלים. וחתונה היא משהו סמלי, חגיגי, טקס שאמור מצד אחד לסמל התחיבות בין בני הזוג ושיתוף ביניהם, ומצד שני לידע את הסביבה בהתחיבות הזו ומצד שלישי הזדמנות לשמוח עם הקרובים לליבך - משפחה וחברים.

answers2

New member
מי מונע ממך לעשות מסיבה?

עשי טקסים כאוות נפשך. מה זה קשור לשאלה שלי. או בניסוח אחר - למה את צריכה גושפנקא של המדינה ליחסייך עם בן\בת זוגך?

ד ו ר י ס

New member
אני יכולה רק להסביר לך מה אני

מואת ברעיון הנ"ל, לא מה מישהו אחר רואה בו. מה שאני רואה ב"חתונה" הוא יותר עניין ההכרזה לעולם "אנחנו אוהבים אחד את השני הכי בעולם!", מין תפיסה רומנטית כזו, מין רעיון מתוק כזה של ערב שבו כולם יראו וידעו כמה אני וממוש שלי אוהבים אחד את השני. אתה לא חייב לקרוא לזה חתנוה, מצידי תקרא לזה "שניצל"... מה אח"כ? נשואים, לא נשואים - שניצל! ממש לא אכפת לי. כפי כתבתי כבר בתגובתי להודעתה של טל, מה שנראה לי כיום הוא מסיבה גדולה, שמלה יפה, הרבה מתנות (...), ים של אלכוהול - וכולם ידעו שאנחנו הכי אוהבים, הכי יפים והכי מתוקים בעולם.... אם המדינה לא רוצה להכיר ב"שניצל" הזה שלי, אני גם לא ממש רוצה בזכותה של המדינה להכיר בשניצל שלי: לא רוצים? לא צריך! נסתדר בלי טובות: נעבוד קשה, נעשה ילדים חכמים ונאורים, ואם תקשו עלינו יותר מדי את החיים, נעוף מפה וניתן לכם לעשות עם האדמה הזאת את כל השטויות שאתם עושים איתה היום. לא אכפת לי איך יקראו למעמד שלי, לא אכפת לי איפה נחיה - רק להיות יחד ולאהוב כמו שאחננו אוהבים היום. רק שתבין - אנחנו חיים יחד כבר 5 שנים באותו בית עם אותו רכוש. אתה באמת חושב שאכפת לי איך בדיוק המדינה רואה את זה?

answers2

New member
זאת בדיוק הבעיה שאני לא מצליח לפתור

את טוענת שמדובר על הכרזת אהבה . טוב ויפה. אבל מה אכפת לך ולאחרים אם המדינה מאשרת את זה או לא? אמנם בהודעה האחרונה שלך את טוענת שלא אכפת לך , ואם אכן זה המצב שאלתי אינה מופנית אלייך ומעשייך הגיוניים לחלוטין. אולם אני התרשמתי שאכפת לך מאוד , שכן את אפילו שוקלת לנסוע לחו"ל , להוציא סכומים גדולים וכו´ , וכ"ז רק ע"מ שהמדינה תאשר שאת נשואה. את גם מאוד כועסת על המדינה שלא מאשרת את נישואייך אלא אם כן את מבצעת אותם בדרך מסויימת, נאמר - באמצעות הרבנות. ועל זה אני שואל : אם באמת לא אכפת לך מה המדינה חושבת על זה (לי לפחות לא אכפת), אז מה אכפת לך איזה חוקי נישואין וגירושין יש במדינה? אני מקווה שהסברתי את השאלה היטיב.

ד ו ר י ס

New member
אני? אכפת לי מהכל....

ברמה המאוד מאוד אישית שלי, אם המדינה לא מכבדת את דרכי - תשובתי היא שאני לא מכבדת המדינה. ברמה המאוד מאוד אישית שלי, אני לא ממש מתכוונת להרחיק עד קפריסין, אלא לבצע טקס שיתאים לי ולבן זוגי, יסמל את אהבתנו, את עתידנו המשותף, ואם המדינה תעמיס יותר מדי קשיים - המדינה תצטרך למצוא לעצמה פרייארים אחרים שירשתו בצבא וישלמו לה מיסים כדי שתעמיס עליהם קשיים בדרכם לבחור את דרך החיים שלהם, כי אנחנו פשוט נעוף מפה. אכפת לי איזה חוקי נישואין יש במדינה (ובכלל מה קורה בה) כי אני משלמת מיסים ששרתה בצא, שרוצה להנשא לאדם שמשלם מיסים ושירת בצבא ומשרת במילואים, ולא ברור לי למה זה לא מספיק בכדי שאוכל להנשא בדרך שנראית לי הנכונה. לא ברור לי למה המדינה הזאת בחוקיה מתאימה את עצמה יותר למשתמטים מבני ברק, מאשר ליוצאי הסיירות החילוניים. בקיצור ולעניין - זה אי צדק משווע ודוחה, וכמו כל אי צדק שכזה - זה מעצבן אותי ומרגיז אותי. אם תצליח להסביר לי למה המדינה הזאת צריכה להיות מותאמת יותר לצרכיהם של משתמטים מבני ברק מאשר ליוצאי הסיירות - אולי אני אפסיק להתעצבן.

answers2

New member
היא לא צריכה להיות מותאמת לצרכים

של אף אחד . אבל זו סטיה מנושא הדיון . אני מנסה לברר למה לחילונים חשוב שהמדינה תכיר בנישואיהם (או תכיר בנישואים בכלל)

למעלה