בין לעצום עינים ללתת במה יש פער
עצום. ולא, אני לא מתבלבלת בין גו גיי לזמן הורוד, אני מוצאת דרך אגב הרבה דברים מקוממים גם בפורטל, אבל אני מודה שהטור הזה שם את כולם בכיס הקטן. עכשיו, בפורום לסביות בנענע, בו אני מאוד פעילה, מישהי העלתה טיעון דומה לשלך, והגבתי לה, אז במקום למחזר את עצמי אני מעתיקה לכאן את ההודעה: למה מה שטוב בתיאוריה, לא עובר את מבחן המציאות. לכאורה, השיח שבו נשמעים כל הקולות עשוי להיות פורה יותר ואמיתי יותר. בפועל, איכשהו יוצא תמיד שהקולות האלימים משתיקים את כל השאר. יש שתי דרכים מרכזיות לנצח בדו שיח: האחת - לשכנע, והשנייה - לסתום את הפה. טבעו של התוקפן, השונא, המקפח, לבחור בדרך השנייה, כי כאן יש לו יתרון יחסי עצום. לכן, כשאנו דואגים לתת במה לגזענים ומיזוגנים בשם חופש הביטוי, אנו עשויים להשתיק את הקול שמנגד. אני חושבת שהמחוקק הישראלי (ולא רק הישראלי) היה מודע לבעייתיות הזאת, כאשר החליט שהפגיעה ברגשות המיעוט היא בלתי נסבלת עד כדי כך ששווה להגביל בגללה את חופש הביטוי, וחוקק את חוק לשון הרע. עכשיו אתייחס לאספקט השני אתו העלית, לפיו הטור הוא בעצם הפוך על הפוך, מין ביקורת פנימית על הגזענות. במקרה כמו זה, מין הראוי היה שהכותב יכנה את עצמו "גזען מסריח", באותה קלות שבה הוא כתב "ערבי מסריח". כך או כך, כמות עצומה של הקוראים, ביניהם אנשים מבריקים ממש, לא ראו את זה כך, ואפילו אם את צודקת, הטור גרם נזק עצום. כך או כך, לי קצת מפריע שאנו דנים פה במסר אותו אנחנו - היהודים - קיבלנו מהטור, מה למדנו ממנו וכו` וכו`, ולא חושבים אפילו לרגע מה הרגישו הקוראים הערבים. הבה נחזור לדבר המחוקק.