שלום לכל משתתפי הפורום
היגעתי לפה ממש במקרה וקראתי שיש קישור להודעה של טייגר. רציתי להגיד לכם שבשום אופן אסור לכם להתייאש ,גם אם יש לכם כתב יד נוראי ושגיאות כתיב איומות. כיוון שאני מכירה את טייגר וקשכפית מפורום חתולים ,עקבתי בעניין אחרי ההודעה של טייגר וזה פתח לי המון זיכרונות ישנים והמון הזדהות בקשר לשגיאות הכתיב. עד היום כתב היד שלי קטסטרופלי ובלתי קריא ולפעמים אני עדיין עושה שגיאות כתיב באינטרנט ,שנובעות בעיקר מהקלדה מהירה (איזה כייף שברוב התוכנות יש ספלינג...). אבל ימי בית הספר היסודי שלי היו פשוט סיוט מתמשך אחד גדול וזכורים לי כתקופה מסוייטת לחלוטין. אז לא היו איבחונים וכו אבל אני יודעת את העובדות הבאות: למדתי מאד מהר לקרוא כבר בראשית כתה א´ והפכתי להיות תולעת ספרים רצינית כבר אז ,למרות שהרבתי מאד בקריאה ,היו לי המון שגיאות כתיב וכתב יד בלתי קריא לחלוטין. לכן במשך כל בית הספר היסודי ,למרות שהיו לי תמיד ציונים מעולים ותפסתי את כל המקצועות בצורה מאד מהירה ,מזל שאני ריאלית ועם תפיסה מתמטית ,המורים היו מאיימים עליי ,שעם כתב יד כזה ושגיאות כאלה ,אין לי סיכוי לסיים את בית הספר היסודי ולהתחיל ללמוד בתיכון (תארו לעצמכם מה הצהרות מטופשות כאלה עושות לנפש של ילד בבית ספר יסודי !!!). ניסיתי שוב ושוב לכתוב כתיבה תמה ולהתאמן ,אבל זה כמובן לא עבד ובאיזה שהו שלב ,החלטתי לוותר ולכתוב כמו שאני יכולה ולהילחם בשגיאות הכתיב ,לא ידעתי איך לעשות את זה ,כי כאמור קראתי המון ולא ידעתי מה הסיבה לשגיאות. לגבי שגיאות הכתיב ,אני לא יודעת מה היתה הסיבה בדיוק ,אבל פתאום באמצע כתה ה´ ,התחלתי לכתוב בלי שגיאות כתיב בכלל. ואם עד אותו הרגע הייתי מקבלת במבחני לשון -מספיק ונכשל ,פתאום הפלא ופלא ,התחלתי לקבל במבחני לשון ובהכתבות טוב מאד. באנגלית המצב שלי נשאר עגום מאד במשך שנים רבות ,אבל זה כבר סיפור אחר. כמו שאמרתי כתב היד שלי לא השתפר ועד היום הוא זוועתי ,אבל יש היום מחשבים ואפשר להקליד ,אז זה בכלל לא מפריע בשום תחום ,ואני קלדנית מאד זריזה ומקלידה יותר מהר מאשר כותבת בכתב יד. למרות מה שאיימו עליי בכל ימי בית הספר היסודי ,סיימתי את התיכון בציונים טובים , הייתי אחת התלמידות הטובות בכתה ועשיתי בגרות עם שלושה מקצועות מורחבים: מתמטיקה ביולוגיה ואנגלית . אחרי הצבא התקבלתי לאונ´ וקיבלתי כל השנים מילגות הצטיינות ,משום מה כתב היד שלי ,שנשאר איום ומכוער להפליא ,לא הפריע יותר לאף אחד. כיום אני מצליחה לקבל ציונים טובים ברוב המבחנים שאני עושה ולהתקבל לכל דבר שאני רוצה ללמוד. וכל פעם שזה קורה אני מרגישה תחושת ניצחון וחושבת לעצמי: איזה מזל שהמורים האטומים בבית הספר היסודי ,לא הצליחו להרוס אותי ולפגוע ביכולת שלי ,כי אם הייתי מקשיבה להם ,אז אולי לא הייתי מסיימת אפילו בית ספר יסודי?