תראו איזו ביקורת!!!

תראו איזו ביקורת!!!

הכתב המגעיל של עכבר העיר כתב ביקורת מעפנה על האלבום החדש של יהודית רביץ. איזה גועל נפש! שילך לעזאזל! http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,404,209,10638,.aspx

אני לא חושבת שאתה יכול

להציג את העניין רק באור כזה. יש כמה וכמה דברים שאני מסכימה איתו אפילו. מה שכן, מוזיקה זה דבר מאד אינדבדואלי. והוא מבקר מוזיקה, ז"א שהוא מסתכל על תהליך, על חומר קודם ועל זמרת נתונה ועודועוד.. מה לעשות. לא כולם חייבים לאהב הכל

PianoGirl20

New member
גם אני לא חושבת שאתה יכול להגיד

כזה דבר. זה שבנאדם אומר את דעתו הכנה זה מגעיל?.. תסלח לי מאוד, אבל לא היה שום דבר מגעיל במה שהכתב הזה אמר. הוא אמר את דעתו הכנה, ואם להגיד לך את האמת, אני מאוד מזדהה עם הדברים שהוא אמר. למעשה, מה שהוא כתב שם זה בדיוק מה שאני כתבתי כאן בפורום לא מזמן. השיר 'כשתבוא האהבה' הוא שיר לא מוצלח במיוחד שהיה עדיף הרבה יותר אם סיון שביט עצמה הייתה שרה אותו, ולא יהודית, פשוט כי הוא לא מתאים לה בכלל. מה שהוא אמר בנוגע למנעד האדיר של יהודית וזה שהיא בקושי משמיעה אותו בדיסק, זה גם כן בדיוק מה שאני אמרתי כאן לפני כמה ימים. אני מסכימה איתו לגמרי וחושבת שרוב השירים בכלל לא מציגים את היכולות האמיתיות של יהודית, וזה ממש חבל. ובכלל באופן כללי, אני חושבת שהדיסק הזה היה יכול להישמע קצת יותר טוב אם כמה דברים בו היו שונים. מה שכן, חבל רק שהוא לא הזכיר את 'ציפייה לאושר' שהוא שיר מדהים. בזה הוא באמת קצת לא בסדר. אבל בסך הכל, אני ממש לא חושבת שהכתב מגעיל, ולהפך, הוא אפילו אמר כמה דברים נכונים. זה שאנחנו אוהבים זמר מסויים לא אומר שצריך לחשוב שכל מה שהוא עושה זה מושלם, יהודית היא עדיין לא אלוהים..(למרות שקרובה לכך..).

לכל אדם ובן אנוש

יש זכות לכתוב את דעתו על כל דבר. קראתי את הכתבה, את חלקה יותר נכון, ויש שם אולי כמה תיאורים שמצדיקים את הכתבה, ואולי כאלה שפחות. אני לא חושבת שהמנעד של רביץ נעלם (בטח שלא סופית) אבל כן, אולי הדיסק היה יכול להיות שונה. חבל שהוא התייחס למעט מאוד שירים, ולא לשירים שבאמת כבשו שם את ליבי כמו "ציפייה לאושר", "בשעה שאחרי הלילה" ו"עיניי זהב כחולות". מצד שני, הדיסק מעולה, ולא מצדיק את המחשבה שעברה בראשה של יהודית לפי ראיון ששמעתי, שאחרי כל הצלחה יש נפילה. אז נכון ש"באה מאהבה" הצליח מאוד ואחריו בא "שם" שלא הצליח. ונכון שאחרי זה יצא "ומאוד לא פשוט לחכות" והזכיר כמה שהיא מדהימה, ואחריו "איזו מין ילדה" שהרבה פחות אנשים התחברו אליו (למרות שמבחינתי זה אחד האלבומים היותר מדהימים, אישיים ורגישים שהיא הוציאה בכל הקריירה שלה) ונכון שאחרי "איזו מין ילדה" יצא "געגוע" וזכה לביקורות טובות בזכות הטוויסט המוזיקלי לכיוון הדיסקו וההתחברות של יהודית לתוכו.. וכן, לא רק דיסקו אלא גם קצת מיינסטרים, אבל אני לא חושבת ש"עיר קטנה" תהיה נפילה, להיפך, אני חושבת שהוא הולך לרגש אנשים, אולי כמו שהוא ריגש אותי. וחוץ מזה, שבקשר לביקורות, נפוליאון תמיד אמר "תעירו אותי רק בשביל בשורות רעות". ואיך זה מתקשר? גם אם יש ביקורת רעה, ביקורת קוטלת, או כתבות שמתחילות במילים "הילדה הכי עייפה בגן" (משחק מילים מטומטם ברמות), לפחות זו ביקורת וגם אם אלבום מסויים מקומם אנשים, יש אנשים שרוצים לראות על מה כל המהומה. כך גם "שם" שלא זכה להצלחה בהתחלה הגיע בסופו של דבר לאלבום זהב. היו הרבה אנשים בארץ שהוציאו אלבומים שנחשבו לדברים מזעזעים, ועוד דברים שונים ומשונים (כמו ספרים, עיתונים, כתבות וכדומה) אבל הסיבה שהם זכו למכירות כל כך טובות הייתה בעיקר בגלל העובדה שהם קוממו אנשים אחרים. בכל מקרה, שיכתבו מה שיכתבו - העיקר שיכתבו

למעלה