תראו איזה מקל. . .

MikeyS1

New member
אפילו...

ישן מאוד!!!!... יש את הספיידר שג'נט לי מפרסמת , גם כן מכשיר חמוד...

9ball master

New member
סתם בזבוז כסף....

לדעתי האביזר הכי פשוט הוא הכי יעיל... מדובר במעין כרטיס בצורת חץ ששמים על השולחן כאשר החץ פונה לעבר הכיס, על נקודה אחת שמים את כדור המטרה ומכוונים את הכדור הלבן אל הנקודה השנייה (שמציינת את נקודת המרכז של כדור הרפאים)....

9ball master

New member
וככה תייצרו את זה לבד...

קחו כרטיס ביקור איכותי, עדיף שיהיה מנייר עבה שעבר למינציה (זה פשוט יאריך לזה את החיים)
שרטטו בעיפרון קו אשר חוצה את הכרטיס לאורכו.
סמנו נקודה על הקו הנ"ל במרחק של 10 - 11 מ"מ מקצה הכרטיס.
בעזרת סרגל שיש לו גם יחידות באינטשים מדדו מהנקודה שסימנתם לאורך הקו 2.25 אינטש וסמנו נקודה שניה.
בעזרת marker שחור ציירו עיגול שחור בקוטר של 6מ"מ כשמרכזו הוא הנקודה הראשונה שסימנתם, מלאו את העיגול בשחור כך שהוא יהיה בולט לעין.
בעזרת מחורר משרדי נקבו את הכרטיס כך שמרכז החור יהיה הנקודה השנייה שסימנתם, החור יגרום לכדור המטרה תמיד לעמוד על הנקודה המדוייקת.
ניתן לצייק קוי עזר כמו חץ לכיוון המטרה וכו'.... ראו דוגמה מצורפת... דרך אגב, קנה המידה של הדוגמה מאד מדוייק כך שאם תדפיסו את זה בבית על נייר עבה ותקטינו את התמונה ל 90X50 מ"מ אז הנקודות יצאו במקום המדוייק וכל שישאר לכם זה לחורר את זה ולגזור....

9ball master

New member
הבהרה....

המידות הן עבור כדורי פול... כמובן שניתן לייצר אותו דבר עבור סנוקר רק יש להתאים את המידות בהתאם

z1976

New member
רעיון יפה

איך זה אמור לשפר את המשחק? ללמד אותך לכוון? נראה לי שעדיף קודם כל לעשות את זה עם כדורים אמיתיים

9ball master

New member
לא הבנתי

אתה אמור להשתמש בכדורים אמיתיים... זה אמור ללמד אותך איך לכוון

MikeyS1

New member
זה...

זה עובד על עיקרון "כדור הרפאים" , יצירת קו חיתוך עם המסלול הרצוי של כדור המטרה ועם הקו שבו ינוע הכדור הלבן... זו שיטה טובה למתחילים , כביכול מדמיינים כדור שנמצא בצמוד לכדור המטרה בזווית כזאת שהוא יכניס אותו לכיס ואז מכוונים למכה ישירה לכדור הדימיוני ("כדור הרפאים"). זו שיטה טובה לאימונים אבל במשחק קשה להתחיל לדמיין כל הזמן כדורי רפאים...

9ball master

New member
אף אחד לא אמר שביליארד זה דבר קל....

תמיד צריך לדמיין את הכדור רפאים, אין דרך מדוייקת אחרת לכיוון

MikeyS1

New member
אתה רוצה להגיד...

ששחקני פול מקצוענים עדיין מדמיינים את כדור הרפאים? נראה שהם הגיעו לרמה שהם כבר מכירים את המכות בצורה כזאת שהם לא משתמשים בשיטה הזאת... שחקני סנוקר ברמות הגבוהות בטוח שלא משתמשים בזה , הם מכירים כבר את כל המכות ,איך ,איפה וכמה כוח...

The Shunned One

New member
אני מניח שרובם לא

אולי אם המכה קשה במיוחד, אבל מתישהו אתה כבר כל כך מתרגל לזויות, שזה לא נחוץ יותר. מה גם שקשה לדמיין את ה-GB ולחשוב על פוזישן באותו זמן.

z1976

New member
הבהרה

העניין הוא כזה, אם מישהו עוזר לי ומחזיק את הגוסט בול עד שאני מכה, אני מכה די טוב אני מאמין שגם עם נייר כזה אוכל להכות טוב יותר העניין הוא ששמתי לב שברגע שאני עושה מכה אמיתית ללא עזרים, אני לא מספיק מדויק, כאילו כל מה שלמדתי נעלם. אז השאלה היא עד כמה אימון כזה באמת יעיל רק לשם הבהרה, לא יוצא לי להתאמן הרבה עם גוסט בול (מי הפראייר שיחזיק?) אז יכול להיות שאם כן היה לי התקן כזה זה היה עוזר, וזו בעצם השאלה שלי האם זה אפקטיבי להשתמש בהתקן כזה, האם הוא משפר את המשחק, את הדיוק

9ball master

New member
אימון נכון

תמיד מועיל!!!!! השימוש בסמן שכזה גורם לך ללמוד את הנקודה שאליה אתה צריך לכוון על מנת להצליח לחתוך כדור בזוית נכונה על מנת שהוא ינוע לעבר נקודת המטרה הרצויה. באימון נכון רצוי לסמן את הנקודות שעליהם אתה מניח את כדור המטרה ואת הכדור הלבן ולחזור על אותה מכה מספר פעמים עם שימוש בסמן ואז להסיר את הסמן ולבצע את אותה מכה שוב מספר פעמים רק שעכשיו אתה צריך לדמיין את הנקודה השחורה. ברגע שאתה מצליח להכניס את המכה בעיקביות, נניח 15 פעמים מתוך 20 ניסיונות אז ניתן לשנות את הזוית ולחזור על האימון.

9ball master

New member
הנחה שגוייה

אתה לא מתרגל לזוית אתה פשוט לומד למדוד את המרחק של נקודת האמצע של כדור הרפאים מכדור המטרה. אתה עדיין צריך לכוון כל מכה אחרת הסיכוי שתחטיא גבוה ושחקנים מקצועיים לא לוקחים את הסיכוי הזה. שים לב ששחקנים מקצועיים לרוב לוקחים יותר זמן לכוון מאשר שחקן חובבן וזה בגלל שהם יודעים כמה זה חשוב ושאין לסמוך על הרגלים... ושוב, אף אחד לא אמר שביליארד זה משחק קל...

The Shunned One

New member
לזה התכוונתי

כלומר, הם לא ממש עוברים את התהליך של לדמיין את הכדור ואז לכוון אליו. הדרך בה הם מזהים את הזוית הנכונה היא יותר שוטפת, ופחות מתעכבת על שלבים. לא כל השחקנים ממש לוקחים את הזמן שלהם, וגם לא בכל מכה. מה גם ששחקניות לוקחות את הזמן יותר משחקנים.

9ball master

New member
לא מדוייק

בכל התחרויות של הנשים של ה WPBA יש 30 שניות למכה בעוד שברוב התחרויות המקצועיות של הגברים אין שעון זמן, כך שבתכל'ס ברמה המקצועית, הנשים משחקות יותר מהר....

The Shunned One

New member
מה עם נשים מחוץ ל-WPBA?

גם שם יש שעון? גברים עוברים את התהליך של לרכון על השולחן, לכוון כמה פעמים ואז לתת את המכה בצורה מהירה יותר מנשים. (בגדול) לגבי הזמן שלוקח לחשוב איזו מכה היא הבאה בתור - זה בעיקר תלוי אם זה 8 או 9 בול. אף אחד לא ישים שעון של 30 שניות ב-8 בול.

למעלה