תראו איזה איזון נהדר

הומאופתית סחתין על הנאום

נשמע כאילו את חברה של הד"ר שנכנסה לתפוז רק על מנת לענות כאן, הרי הכרטיס שלך הוא של אורח בלבד את כותבת שהדר היא רופאה מעולה, זה אומר שאתן מכירות/חברות? אני מכירה את הדר מהתקופה שכתבתי כאן ולא פעם אחת היא תקפה אותי כאילו אני נכנסתי לכאן במטרה אחת לעשות פרסומת להואופתיה דרך אגב, הייכן למדת הומאופתיה? וכל ההסבר שלך על הפסיכוסומטי מיותר לחלוטין, בהומאופתיה מטפלים בהצלחה בתינוקות ובחתולים ובכלבים שאין להם מושג שהם מטופלים ולכן זה לא פסיכוסומטי

חתולים וכלבים ותינוקות

לא יודעים שהם מקבלים תרופה ואמורים להרגיש יותר טוב לכן כשהם מרגישים יותר טוב בעקבות הטיפול - סימן שזה לא פסיכוסומטי ואל תתני לי עצות בעניין הציניות שלי ואם אני אדם שיודע להקשיב או לא זה עניין שלי אני לא צריכה אותך בתור מטפלת שלי שממנה ארצה לקחת דוגמא ולעשות שינויים בחיים שלי עברתי כל כך הרבות ייסורים בחיים (נולדתי עם מחלת עצמות קשה שבגללה ביליתי המון בבתי חולים והרסה לי את הילדות) ועברתי כל כך הרבה טיפולים קונבנציונלים, אלטרנטיבים ונפשיים מכדי שדווקא ממך ארצה פרטים על איך להשתנות ולמה אבל תודה על הנכונות שלך לרצות להטיף לי ולתת לי עצות ולעזור לי

הי אחת?

אין לך כרטיס בתפוז? נכנסת סתם בתור אורחת? זה נראה לך מסע צלב בעד ההומאופתיה? ממש לא, עובדה שעכשיו אני מטופלת בשיטה אלטרנטיבית אחרת ולא הומאופתיה אף אורח לא יתלה תקווה מוגזמת ברפואה האלטרנטיבית בגלל ההודעה הזו שלי, כמו שאני למזלי לא תליתי תקווה ברפואה הרגילה כשנכנסתי לקרוא כאן לפני שנתיים וככה למזלי נמנעתי מלעבור ניתוח להסרת הבלוטה וההגיון היחידי שממנו נובעים דבריה , הוא לדעתי , כסת"ח כמו שכאשר נעשתי טבעונית לפני שנתיים אז רופא המשפחה בתור כת"ח נתן לי קופסאת כדורי B12 , למרות שהB12 אצלי עד היום מאוזן לחלוטין, הוא נתן בתור כסת"ח כי אחרת יאשימו אותו שלא נתן B12 לטבעונית אותו דבר יאשימו רופא קונבנציונלי שיעיז להמליץ או להודות שיש משהוא חיובי ברפואה משלימה ולכן בתור כס"תח לא יעיז נכון?

אם זו לא תוקפנות מצדך, מה זה?

רויטל, מעולם לא תקפתי אותך. אין לי כל עיניין לקתוף אנשים שפונים לפורום. התפקיד שלי הוא למסור אינפורמציה רפואית. אני לא מנחמת ותומכת בפיזור אשליות לא מבוססות, אני דווקא די טובה, אני חושבת, בתמיכה כשאני מאמינה שהדברים יסתדרו או שמדובר בדבר פעוט. מחלת Grave's יכולה להיות מחלה מאד קשה. לכן שכבזמנו הצגת את השיפור שחל תחת הטיפול ההומאופתי שקבלת, דאגתי להעמיד את הדברים על דיוקם ולהדגיש כי במחלת Grave's מוכרות תנודות ספונטאנית במצב הפעילות יתר, גם ציינתי שהרבה פעמים אנשים עם פעילות יתר מפתחים בהמשך תת פעילות. לא תקפתי רק הצגתי את הראיה שלי, ובמיוחד רציתי להרשים אותך שלא תייחסי את השינוי לטובה לטיפול ההומאופתי. אבל יש בך כעס והרבה טינה. לא חזרת לפורום כדי לשתף אותנו בשימחתך, אלא כדי להוכיח שצדקת. אז רויטל, אמנם אני שמחה שאת מרגישה טוב, אבל אני שוב אומרת לך שפרק הזמן שעבר אינו מספיק. אני לא רוצה לייאש אותך, אבל אני מדברת מתוך ניסיון וקריאת הספרות. אני עדיין טוענת שיש סיכוי סביר או שהפעילות יתר תחזור או שתפתחי תת פעילות. זה כל מה שרציתי להעביר במסר המאד לא תקופני שכתבתי לך ב-2004, אותו מסר שהעלת בתור מסמך מצורף. אני לא מכירה אישית שום מטפל הומאופתי, יש לי כמה מטפלים אלטרנטיביים, כולל מומחים לרפואה טיבטית, בין המטופלים שלי. אני כמובן לא יודעת מי הכותבת, ואני לא יודעת אם היא באמת הומואופתית, אבל יש המון רוגע ואמפתיה בתגובה שלה, את זה לא ניתן לומר על מה שאת כתבת.

תראו איזה איזון נהדר

פעם גלשתי כאן בפורום כי בלוטת התריס שלי פעלה פעילות יתר בגלל שהטיפול הקונבנציונלי עשה לי רע ובגלל שפחדתי שהפריון שלי בסכנה (אני בת 38 ללא ילדים) אז רצתי להומאופתית שלי לייעוץ ואז גם הסתבר לי שאבא של בת כיתה שלי התעוור חלקית בגלל הזרקת יוד לטיפול בבלוטה וכשהבלוטה התאזנה אז כאן מישהיא בפורום אמרה לי שהבלוטה מאוזנת כי היא בדרך לתת פעילות, זאת אומרת במקום לאחל לי מזל טוב על הבריאות שלי היא נבאה לי רעות עברה שנה והבלוטה רק התאזנה יותר ויותר והיא לא בדרך לתת פעילות המשקל שלי יציב , (60 ק"ג כבר שנה ) והכל אצלי יציב למרות מלא צרות אישיות כמו מקום עבודה שנסגר וגירושין ומוות מסרטן של חברה טובה ואבא שחלה בסרטן לפני חצי שנה

ד"ר קרן המלומדת:

את צודקת ד"ר תורגמן : בטח שיש סיכוי שאסבול שוב מבעיות בבלוטת התריס, כמו שיש סיכוי שיהיה לי סרטן או שאפגע בתאונת דרכים. הרי חוסר איזון בלוטת התריס וסרטן ועוד הם כל כך נפוצים שאחוז גבוה מבני האדם סובלים מהם, אני רואה את זה גם לפי כמות המסרים האישיים שקיבלתי אחרי מה שכתבתי כאן עם סיפורים אישיים על הנושא וגם חברים/ות שלי מפורומים אחרים סיפורי לי כמה מהם/ן סובלים מזה. במיוחד ככל שהגיל עולה אז חוסר איזון בלוטת התריס הוא נפוץ, במיוחד אצל נשים.

שתיהיי רק בריאה

רויטל היקרה, אני שמחה בשבילך שאת בריאה ושבלוטת התריס נותנת לך מנוחה כרגע. עם כל מה שעבר עליך בזמן האחרון טוב שכך. אין לי כל עיניין להתעמת איתך על הנושא האם הבראת בזכות ההומאופתיה. תשמיכי להאמין מה שאת רוצה. ההבדל בינינו הוא שאת רואה רק את עצמך (גם אם שמעת על מקרה מופרך של אבא של חברה שהתעוור מטיפול ביוד. לא מתעוורים מכך, אבל יש אנשים עם אופטלמופתיה קשה שמחמירה לאחר טיפול ביוד, ולכן במקרים כאלה צריך לשקול את הצדקת הטיפול הזה בקפידה). אני לעומת זאת מצויידת גם בידע מהספרות, וגם בניסיון מקצועי רב שנים, ורב מטופלים. אני יודעת שיש כל מיני מהלכים למחלות האוטואימוניות של בלוטת התריס, ואני גם יודעת שרוב מקרי ה-Grave's הלא מטופלים דפיניטית (קרי בלי ניתוח ובלי טיפול ביוד), מביאים בסופו של דבר לתת פעילות. אני לא רוצה להיות צודקת, ומבחינתי שתהיי היוצא מן הכלל, הנס הרפואי אם את רוצה. אבל לי יש אחריות מקצועית ואני לא יכולה לתת לך לזרוע השליות כאילו הומאופתיה זה הפתרון לבעיה של פעילות יתר. זה הפורום שאני מנהלת, אני אחראית לדיוק התוכן. אם מישהו מפיץ כאן דברים שאין להם אחיזה במציאות המדעית, אני חייבת להפריך אותם. אמרת את שלך, והגבתי כמבוקש מתפקידי כאן. אם את רוצה להרגיש שדברייך מתקבלים באהדה, יש מספיק פורומים של רפואה משלימה, הומאופתיה, מיסטיקה וכל השאר. שם אף אחד לא יסתור את מה שתכתבי, אבל כאן זו לא רק הפררוגטיבה שלי, זו חובתי. תמשיכי להרגיש בטוב, שתהיה לך רק בריאות.

הומאופתיה ומיסטיקה בנשימה אחת.?

לפני שאת אומרת בנשימה אחת הומאופתיה ומיסטיקה תבררי מה זה הומאופתיה ומה זה מיסטיקה

כן בנשימה אחת

בהחלט כן. לדעתי, וגם לדעת רבים שבדקו ממש ךלאחרונה (ראית מאמר מצורף) את נושא ההומאופתיה בכלים רציונלים ומדעים, הומאופתיה איננה רפואה. אם יש אפקט להומאופתיה, זהו אקפט פלצבו לא ספציפי. אפקט פלצבו מוכר וידוע ונובע מכוחות הנפש הפועלים על הגוף. במילים אחרות אמונה מאגית שהתרופה עובדת, גם אם אין בה כלום. אני לגמרי לא מזלזלת בקשר בין נפש וגוף, אבל צריך להבין שאם רואים אפקט הוא איינו קורה בגלל הכמות האינפיניטיסימלית של חמר כשלהו שכביכול נמצא בתרופה ההומאופטית, אלא בגלל האמונה של האדם שנוטל אותה, והשינוים הכימיים שאמונה זו מחוללת בגופו. אבל שוב רויטל, אני באמת לא רוצה להפוך את זה להתקוטטות בין הדעות שלנו. כפי שאמרתי, מותר לך לומר ולחשוב מה שאת רוצה, אבל מותר לי לומר לך גם שאני לא חושבת שזה המקום לפרסם את גדולת הרפואה ההומאופתית.

זה בהחלט לא פסיכוסומטי

ולא באתי לכאן לפרסם שום דבר ובהחלט לא "להתקוטט" כמו שאת כותבת לי באתי להתחלק איתכם במה שעובר עלי ומה שעבר עלי, חשבתי שבשביל זה יש פורומים בזמנו כשבלוטת התריס לא היתה מאוזנת אז גם נכנסתי לפורום נוסף שעוסק בתשישיות כרונית, לא זוכרת את שם הפורום ד"ר קרן, אם את יום אחד תיהי במצב של תשישות וסבל וחוסר אונים אז אני מאחלת לך שהפורומים שתיכנסי אליהם לחפש מזור ותמיכה נפשית - יתייחסו אלייך יפה ולא ינבאו לך רעות. כי אצלי , החיים שלי היו בזבל, הייתי נשואה טריה ובלוטת התריס התחרפנה לי, התחלתי להעדר מהעבודה עקב חוסר יכולת ללכת כיהרגליים כאבוופחדתי שגם הנישואין יהרסו וגם אפוטר מהעבודה שלי באיזה שלב כשהתחילו לי תופעות לוואי בגלל התרופות הקונבנציונליות אז חשבתי על התאבדות , הייתי הולכת לחברה שלי שהיתה אז חולה בסרטן (בפברואר 2005 נפטרה) שהייתה אחות במקצועה והייתי מבקשת ממנה עצות נגד העייפות ונגד הבחילות ונגד הדיכאון כשהלכתי להומאופתית לא הייתי בטוחה שזה יעזור וגם ההומאופתית לא הבטיחה לי דבר, זה בפרוש לא פסיכוסומטי כי ההומאופתית אמרה לי "אפשר לנסות" ולא אמרה לי שזה יצליח

חסויה 01

New member
הומאופטיה ותת פעילות

אני הייתי בתת פעילות קשה וטיפלתי בהומאופטיה והכן זה עזר לי. אני אומנם שיתפתי את הטיפול עם דיאטה שקיבלתי מנטורופטית וקצת קשה לי לאמר באופן חד משמעי שרק ההומאופטיה עזרה או רק הדיאטה עזרה,אבל מבחינתי היינו אך-התוצאה הברוכה היא איזון של הבלוטה ב"ה. אבל אני נוטה להקשיב למה שד"ר קרן אומרת ולמעשה נראה לי שהיא בס"ה מתכוונת לאמר לנו-לא להירדם על המשמר,כלומר לערוך מעקב מידי פעם ולא להיות שאננים לחשוב שזה לא עלול להשנות שוב חלילה. אני לא חושבת שהיא התכוונה לאמר אלא זאת. אז שיהיה חג חנוכה שמח
(נר שני) שאו ברכה

חסויה נפלא לשמוע

אין סיכוי שאני ארדם על המשמר כמו שכתבת כל כמה חודשים אני עושה בדיקות דם - בלוטת התריס, תפקודי כבד ועוד (כל המערכות שבזמנו לא היו מאוזנות) ונשקלת לוודא שהמשקל שומר על יציבות שאינה אופיינית לבעיות עם הבלוטה וכל כמה חודשים עושה מעקב וטיפול גם אצל הרפואה האלטרנטיבית (יש גם דרך קופת החולים, שזה בפיקוח רופא/ה רגיל/ה שמנהל/ת מחלקה אלטרנטיבית) ואני טבעונית (יש כל מיני המלצות להקלה על הגוף כמו להימנע ממאכלים ממוצרי חלב פרה) ודואגת לחיות בצורה בריאה ומאושרת

הי חסויה !

אם את רוצה להעזר בספורט לירידה במשקל, אני ממליצה על הידרותרפיה התעמלות במים כשהמצב הפיזי שלי היה קשה מנשוא אז לקחתי אישור מרופא המשפחה ונרשמתי לטיפולי שיאצו במיים והידרותרפיה בבריכה מחוממת על ידי פיזיתרפיסטים היה ממש מחזק כל כאבי הגוף הקשים שהיו לי נרגעו בתוך המים החמים אצלי זה היה דרך המועצה האזורית, תבררי אצלכם במועצה או בעיריה על פעילות ספורט במסגרת המועצה/עירייה הבריכה ששחיתי בה היתה עם הרבה פעילות לנכים או אנשים חלשים כמו שהייתי ואני מאמינה שיש כזה בעוד מועצות/עירייות ב ה צ ל ח ה

חסויה 01

New member
תודה על העצה

אני דווקא אוהבת מים,אבל אני דתיה אז נראה לי שזה יהיה קצת פחות ישומי עבורי הרעיון של הידרוטרפיה,למרות שאם זה היה מתאפשר אני חושבת שהייתי מאמצת אותו בחום.
שתדעי רק בריאות שאי ברכה

חסויה בוקר אור

בבריכה אליה הלכתי היו מגיעות גם דתיות ובכלל ההידרותרפיה במים היינו עם בגד ים ועליו חולצה גדולה תבררי עם מקום שיש יום שחיה נפרדים לגברים ונשים

למעלה