תקשיבו...

תמרה45

New member
תקשיבו...

פתאום אני מעריכה את המטפלת שלי ואת כמה שהיא לוקחת ממני ((-:
התקשרתי לטיפול עם מטפלת אחרת שחברה שלי המליצה.. ו, מה זה המחיר הזה?!
נורא יקר!!!
אז היא אמרה לי על החזרים מקופות חולים, לגשת לרופא וכו'...
והאמת שאני ממש לא אוהבת את הדברים האלה כי הם מציקים.. אז אני מנסה להימנע מזה כמה שאני יכולה וכל עוד אני יכולה, ואז מה היא אמרה לי? על זה בדיוק צריך לעבור.. על כל ההימנעויות האלה שמשמרות את הבעיה.... אוחחח נו באמת...
היא צודקת מן הסתם.. אבל כמה להתעקש?? כאילו זה לא שחסר לי דברים להתמודד איתם......
מבינות???

מייפלס

New member
מבינה !

אל תוותרי לעצמך , לכי לטיפול - אצלה או אצל מישהיא אחרת זולה יותר ... אבל בבקשה - תלכי !

יותר ממבינה

בירוקרטיה וטופסלוגיה הם שני דברים שמהלכים עלי אימים,
ואני גרועה כל כך בלהתמודד איתם.
אבל באמת, הגעתי למצבים בחיים ששילמתי מחירים מאוד גבוהים על הפחד שלי מזה ועל הדחיינות/התעלמות מכל דבר שדורש התמודדות כזו,
גם מחירים כלכליים אבל גם אחרים,
ואני חושבת שזו באמת בעיה שתוקעת אותך בחיים וצריך להתמודד איתה.

זה לאו דווקא קשור לטיפול.
מותר לבחור טיפול שיבוא ביותר קלות,
וחלק מהסיבות לטיפול הם שכרגע את חסרת כוחות לכל מיני דברים, ועוד צריכה לקבל כח כדי להתמודד עם החיים ועם כל המשימות שלהם,
ולא בהכרח חייבים לקחת גם את המשימה הזו.

בעיני יש שני פרמטרים חשובים-
א. כל כמה זמן ההתעסקות הזו עם ההחזרים וכו'? זה משהו חד פעמי או שיהיה כל כמה זמן בטיפול?
ב. איך היא נשמעה לך בטלפון? מה תחושת הבטן שלך? בא לך להיות מטופלת אצלה או שממילא זה נשמע כמו מאבק על משהו שלא בא לך עליו?

אם לא תרצי אותה, זה לאו דווקא אומר לוותר על שינוי הטיפול. יש אפשרות להשיג טיפולים במחירים פחות גבוהים, דרך קופת חולים או בתי חולים נגיד.

אבל....
וזה אבל גדול.
לפעמים עצם החיפוש ועצם זה שאנחנו בודקים את האופציה לשינוי,
מבהירה לנו שאנחנו רוצים את מה שיש עכשיו.
ואם זה מה שקורה לך...
אז אחלה, לבחור שוב במה שכבר יש לך, זה לא אומר שזו בחירה רעה. זו בחירה יותר מושכלת.

תמרה45

New member
להפך

מאוד לא רוצה את כל מה שיש לי עכשיו
עכשיו אני מושחלת בכל התבניות ה"נכונות" עובדת טוב, מתפקדת טוב, כמו שצריך כזה, לפי הכללים הנכונים. אם אני אוהבת את זה? לא!
אם אני בוחרת בזה? לא. אם אני חייבת את זה? כן!
אני עושה המון ממה שאני עושה רק אין לי ברירה... וזה לא מצב שאני מברכת עליו בכלל!!! ומצב שבהחלט הייתי רוצה בשינויו..
היא נשמעת לי חמודה, וכמה סיבות למה אני רוצה אותה:
א. כי חברה שלי חוותה איתה הצלחה
ב. לא בא לי לחפש
ג. לא בא לי טיפול בכלל...

אני כן מרגישה שאני משלמת מחירים כבדים על המקומות שאני נמצאת בהם עכשיו, על זה שאני עושה משהו רק כי אין לי ברירה.. ואין לי חופש אמיתי כזה.. כך אני מרגישה..
כל התהליכים האלה האחרונים שעברתי, היו רק כדי ללמד אותי להיות בתלם, ללמוד מה זה שיש בוס מעלי, ללמוד להתמודד עם דברים מעצבנים רק כי הם קיימים בעולם..
אבל אני חושבת שמיציתי את זה :-S
הבעיה זה רק ההורים, הדואגים מאוד מאוד..
הם אשכרה ה"מכשול" שמפריע לפרוץ את המשך הדרך..
אני גרה גם איתם באותו בית...
אז באיזה שהוא מקום אני חייבת לרצות אותם.. לפחות חלקים..
אם הייתי רוצה להשתחרר מהמקום הזה? כן, מאוד!!
הדרך היא טיפול? אם כן, אלך על זה.. אבל אני אפילו לא בטוחה שזו הדרך... אופפ

תמרה45

New member
ואני מצטערת..

טיפה התבכיינתי פה בהודעה הזו.. פשוט היה סוחט היום וצפו טריגרים די קשים ולא הצלחתי להבין איפה אני היום מולם, ועדיין עודני לא הבנתי איפה אני מולם
אז הם כאילו בי ולא ממש יודעת איך להתנהל עם זה / איתם... אז סליחה ותודה..

אם האינטואיציה שלך אומרת שהיא נכונה

וממילא את רוצה לעזוב את הטיפול שלך,
הייתי הולכת על זה.
מה את אומרת?

תמרה45

New member
שאני צריכה לחשוב על זה :)

גם על מה שהמטפלת השניה אמרה לי בטל' בנושא ההימנעויות
וגם לשמוע את חוות דעתה של המטפלת הנוכחית שלי על הרמה התפקודית שלי כיום ועל המשך דרכי...
אני לא מרגישה מספיק מבוררת וברת החלטה כדי להחליט עכשיו אם כן או לא...
שאולי כמו שאת אומרת הגעתי למקום מסויים שבו אני אומרת טוב לי כמו שעכשיו.. או לא... שמחפשת עוד משהו שחסר...
אני רוצה שיהיו תשובות ומקוה שיגיעו לי בקרוב,
מתוך בטחון בהם!! אמן... ותודה...

תמרה45

New member
פרפר רחלי- ים של תודה!!!

אני מרגישה שאין בי מספיק מילים כדי להודות לך על גודל וכמות הנתינה שאת נותנת לי!!! על כ"כ הרבה אכפתיות, ושאלות נכונות וממקדות שמרגישים את האמת והנכונות הכ"כ גדולה שבהן!!
אז רק באמת ים ים של תודההה!!!!!!!!!!! וחיבוק!

למעלה