תקשיבו תקשיבו

butiful angel

New member
תקשיבו תקשיבו

אם אני זוכרת טוב אז בשרשור שהיה פה לא ממזמן מישו אמר שבאחד מהראיונות איתה, רולינג אמרה שיש חלק בספר השני שיהיה משמעותי בספר השישי (תקנו אותי אם אני טועה) והיום קראתי שוב את הספר השישי וחשבתי שזה כנראה הקטע שהארי מתחבא בחנות של בורגין או איך שקוראים לו, ומאלפוי רואה את הענק המקולל....או שהארי ממתחבא בארונית... סתם זה לא שזה כזה חשוב אבל התרגשתי מזה..חחחח אם מישו פה כבר אמר את זה אז ממש סליחה...

לא חדש בכלל...

זה נקרא "פאזל רולינג" יש דברים שהם חוזרים על עצמם כמו שיקוי פוליצימי ועוד... אגב אם את בקטע הזה יש לך משימה קצת קשה. מישהי כתבה לפני שבועיים או משהו כזה שרולינג נתנה באחד הראיונות תשובה על מה הוא הכוח שניתן להרוג את וולדמורט.. והיא אמרה שהוא טמון בסדרה הזאת בנוסף היא ציינה שזה יכול להיות אחד מהמשפטים הכי סתומים אבל בעלי משמעות ענקית. הנה קחי למשל דוגמא קטנה. בספר השני כשהארי צריך לבחור את תוכנית לימודיו בגיל . 13 פרסי מייעץ לו ללכת לשיעור גילוי עתידות זה שורה אחת סתמית בהחלט והנה היא רבת משמעות. יש גם עוד משפט שאומר שפרסי שוקל ללכת למשרד הקסמים נאמר בצורה סתומה וחסרת חשיבות והנה זה מלא חשיבות תנסי אולי תצליחי.... תחשבי בצורה של שיעור תנ"ך עם קסוטו שלכל משפט יש הרבה פירושים אני מנסה הרבה זמן ואיכשהוא אני תמיד נתקעת בזה
... אולי את תצליחי...

butiful angel

New member
אני אנסה

אני עכשיו חוזרת בערך על כל הספרים בסדרה וכל דבר נראה לי כזה חשוב..חחחח

לא רק אהבה....

תקרא שוב את הספר החמישי. נכון הוא אומר שהלב זה מה ש*הציל* אותו אבל זה מוסתר בין המילים שיש עוד משהו בנוסף לאהבה מלבד הורקרקסים (אולי משהו עם העיניים?) קיבינמט!! מתי אני יצליח למצוא את זה ומהו הכוח שיכול לזרוק את ווולדמורט! אחחח חיים קשים היא עשתה זאתי

J Halliwell

New member
לפי מה שאני זוכר

זה לא בידיוק הכוח לחסל את וולדמורט..מה שרולינג אמרה זה שיש משפט אחד בתוך הספרים שמצביע בידיוק על סוף הסדרה. אני אישית חושב שזה המשפט בפרק הראשון או השני (לא זוכר בידיוק) בספר הרביעי (וזה לא תרגום מדויק כי אין לי את הספר בעברית): "שנים אח"כ, כשהארי נזכר ברגע הזה....." ואז אומרים משהו על זה שהוא לא זכר הרבה...זה לדעתי מצביע על זה שהארי ישאר בחיים!

רגע!!!!

זה נכון!! הנה: ספר רביעי: הארי *מעולם* לא ידע אם באמת הצליח להירדם בסוף- ייתכן בהחלט שחלומות בהקיץ שבהם התעופף...... כל מה שידע הוא שלפתע פתאום שמע את אדון וויזלי צועק..... ספר ראשון יש משפט מסויים שאומר שהוא מעולם לא ידע איך הצליח במבחנים אך יש בהם סתירה מסוימת מכיוון שהם נאמרים בהפרשים של זמן. אם נלך בכיוון של הארי זה כמו שהוא יגיד בגיל 16 "אני זוכר שבשנה הראשונה נתקלתי בפעם הראשונה בוולדמורט" ובגיל 14 אדון וויזלי העיר אותי *מעולם* אינני זוכר מה היה רק את ההמשך... ה"מעולם" הזה מילה מורכבת.... מקווה שהבנת אותי

ToryMaster

New member
אני מסכימה עם הקונספט שלך

אבל הבדוגמה הספציפית שנתת פשוט מדובר בצורת דיבור. הרי האריל א יחיה לנצח בכל מקרה, נכון? "מעולם" מתייחס לתקופת החיים.

נכון....

אבל בכל זאת המילה ^מעולם^ היא דו משמעות. היא יכולה לנבא שיחיה ויכולה שימות והיא יכולה להטעות כי אני באה מנקודת השקפת עולמו של הארי. אף אחד לא חי לנצח (או מוות) אפילו המלאכים נאלצים להוריד את הכנפיים שלהם ולרדת לארץ בצורת בשר ודם.... וואללה נעשיתי פילוספית
ובכל זאת, ובכל זאת אני מתפללת בכל לבי שהיא תשאיר אותו בחיים.... צמרמורת אני חוטפת מהמחשבה שהיא תהרוג אותו

LiRs Lullaby

New member
חשבתי שזה אמור להיות היומן של רידל?

זת'ומרת, הוא די משמעותי, כי דמבלדור חושב שזה הורקרוקס וזה...

../images/Emo45.gif

התגלית הגדולה שבספר השישי הוא ההורקרוקסים של וולדמורט, ובעצם הספר השני סובב סביב ההורקרוקס, שבגללו וולדמורט כמעט חזר בשנית. ככה אני הבנתי את זה....

I love Nsync

New member
אני דיי התאכזבתי...

הייתי בטוחה שהולך להיות ממש כאילו מין המשך של הספר השני או משו... במקום זה זה סתם שטויות על הרוקרוקסים והיומן של טום...

למעלה