תקשיבו שניה

NIGHTSTAR

New member
תקשיבו שניה

אני באמצע ספר על מאגיה הרמטית וכתוב משהו ביוונית עתיקה , אני רוצה לפענח את זה , כי לא כתוב פירוש אבל איפה לעזעזל אפשר להשיג מילון ליוונית עתיקה??? יש הצעות?

כרמית מ

New member
מה זה המשהו? ארוך מדי מכדי לצטט

כאן? אולי אני מכירה את המקור. בכל מקרה הנה כאן קישור למילון אנגלית - יוונית עתיקה. לצערי אין ברשת מילון עברית יוונית עתיקה, אז דרושה קצת השקעה.. שים לב שעליך לסמן בצד ימין את התיבה שכתוב לידה Ancient Greek לפני שאתה מקיש מילה. וגם פונטים יווניים צריך להתקין.. איך בדיוק מופיע הטקסט אצלך בספר - באותיות יווניות או מתועתק לאנגלית? ואם אפשר לשאול - איזה ספר זה?

Jerald_Admonds

New member
הא הספר מאגיה הרמטית

אחי אני יודע שאין זה מענייני לייעץ לך אבל בכל זאת אני לא אוהב את הסוג הזה של מאגיה.. מכמה סיבות: א- מדובר פה בסוג של אומנות שמכילה את כל העקרונות ההפוכים של הקבלה.. גם אם כותב הספר טוען שהיא חלק מהשיטה הזאת ב- שיטה זאת היא קיצור דרך.. היא אומרת לך ללכת ולהתמזג עם ישות אלוהית זאת או אחרת במקום לתת לך מוטיבציה לממש את הפוטנציאל שלך ולהפוך לדבר שהוא אלוהי בבסיסו.. ג- מה גם שהשיטה הזאת מתייחסת לאנרגיות של אותה תקופה והיא עובדת עם תצורות אנרגטיות אשר נשחקו ואיבדו מעוצמתם עם השנים.. ככה שאני אישית לא ממליץ להתעסק עם זה:)

morning star

New member
קריאת הספר בלבד אינה מספקת

שלום, הספר הזה רק בא לתת ``טעימה`` מתוך המאגיה ההרמטית ולגרות את הקורא ללמוד עוד בנושא. השימוש בטקסים המוזכרים בספר לא יעזרו לאף אחד אשר לא עבר את ההכשרה המתאימה (פשוט לא יעבדו). הסופר אינו מציין זאת במישרין אך ניתן להבין זאת בטענה שרק 72 אנשים יפיקו תועלת אמיתית מהספר (לדעתי אין להתייחס למספר הזה פשוטו כמשמעו). אישית אני ממליץ על ספריו של פרנץ ברדון ובמיוחד על Initiation Into Hermetics, וכן על ספרון בשם The Kybalion (לא מוזכר שם המחבר). ספרו של פרנץ ברדון מכיל תרגילים רבים ומבחינה תיאורטית מראה כיצד הקבלה כן משתלבת לתוך הפילוסופיה והמאגיה ההרמטית. שלך, הנווד

למעלה