יש לי אורגן panasonic KZ 250 פירמה לא ממש ידועה, אבל יש לו ציפים של טכניקס, וצלילים טובים! הנה הפתיח של "סוף העולם" של אביב גפן: http://stage.co.il/Stories/70377
שמעתי את הקטע. כמה זמן אתה מנגן? זה ממש נחמד אבל (ופה התחלה של נושא שלפי דעתי ימשך המון זמן) אני ממש שונא את המוסיקה של אביב גפן. אין לי שום דבר נגדו כי אני מעריך את כל המוסיקאיים שקיימים (אפילו את בריטני ספירס שבחיים לא הייתי קונה אלבום שלה והיא מסריחה מהתחת) אבל אני לא אוהב את המוסיקה. אף פעם לא הבנתי למה מתלהבים ממנו כל כך! הוא בכלל לא מדהים. ויש לו שירים מאוד מבוזבזים. ובכלל לא מושקעים (לפי השירים שאני שמעתי) זה שיש לו מנגינות קליטות זה כל אחד יכול לעשות. בו נעשה שיר מ E B A ואיזה סי פארט קטן. זאת בכל מקרה דעתי. אני לא מתכוון לפגוע באף אחד.
זה קליט? זה נשמע טוב? - זה מוכר. לא צריך להיות ברמה סימפוני אקס כדי למכור אלבומים. ורוב השירים של אביב גפן דווקא כן מושקעים מבחינה מוזלקלית, אביב גפן הוא מוכשר מאוד כשזה מגיע להלחנה!
זה לא עובד אם השיר עצמו מושקע והכול אם השיר קליט פזמון קל כזה ....ושאפשר לזמזם אז השיר מצליח. זה לא קשור באיכול של השיר...שירים מוצלחים יכולים להיות מ-3 אקורדים כמו למשל מה שעולה לי בראש ברגע זה "נגעה בשמיים" כול השיר זה am c f והוא שיר טוב למה??בגלל שהוא קליט
זה ששיר הוא קליט לא הופך אותו לטוב. איזה שטויות. היום נתקע חי השיר של לינקין פארק לכמה דקות. וזה שיר מעצבן ומסריח בטירוף. זה בכלל לא שיר טוב. תחשוב קצת... השיר של: "רעננה עם טמפרי, רעננה כל היום" זה שיר מאוד קליט אבל הוא השיר הכי מסריח בעולם.
יש לי שאלה אחת. בן כמה אתה? אם אתה מתכוון להגיד ששיר מצליח הוא שיר קליט אז זה די נכון כי כל האנשים המפגרים שלא מבינים במוסיקה שומעים את בריטני ספירס ואלה. אבל שיר טוב הוא שיר קליט זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי. אני לא רוצה לקלל כי זה לא פורום רוק אבל אתהה ממש הומו אם זה מה שאתה חושב. לא אכפת לי מה אתה שומע כי זה תלוי בטעם ועל זה איפ אפשר להתווכח אבל על משהו בעניין הזה? לא לא לא... אז אחרי שאתענה על כמה שאלות אני יוכל להבים למה אתה אומר את זה: 1. אתה אוהב היי פייב? 2. אתה אוהב בריטנ יספירס? 3. (סיכום) אתה הומו? 4. על מה אתה מנגן? על סקואייר? (סתם) 5. תסביר את עצמך.
אתה לא הבנת, אתה מסתכל על כל הנושא מנקודה מאוד צרה. אתה צריך להבין שהכוונה היא כל סגנון לגופו. אם יש שיר פולקה שהוא קליט - סביר מאוד להניח שהקהילה הפולנית מאוד תאהב אותו והוא יהפוך ללהיט. אם יש שיר רוק-כבד שהוא קליט, סביר להניח שהמטאליסטים מאוד יאהבו אותו ויקנו את הדיסק. אני מבטיח לך שהפולנים אוהבי הפולקה לא יקנו את הדיסק. ואם אתה בכלל מעלה פרסומת לטמפונים - אתה צריך להבין שזה תחום שונה לגמרי שבו חלים חוקים שונים לגמרי - אבל זהים לחלוטין! אתה מבין אותי ?
השאלה היא, כמו תמיד, מהי המטרה שלך. אם המטרה היא שיווקית (היינו - למכור) - אתה צודק במאת האחוזים. אך אם המטרה היא אמנותית - אתה לא יכול להיות יותר טועה. ולדעתי, מוזיקה היא (או צריכה להיות... המצב היום לא כל-כך מזהיר..
לאביב גפן יש את הכישרון להלחין בצורה בלתי צפויה, אם תשמע את תחילת השיר אף פעם לא תוכל לנחש את ההמשך. וזה מה שיפה בשירים שלו.. אני מנגן הרבה זמן (מגיל 8), אבל רק לפי שמיעה, תווים אני לא יודע. אבי
מי שנמצא בפורום כלי נגינה אז בדרך כלל שומע רוק אני לא מאמין שיש פה כאלה שמנגנים ושומעים טרקים טרנסים או אבי ביטר.....אז אנחנו דנים בלהקות שאנחנו שומעים מה הקטע?
בס"ד אני עפוצץ לח את אצורה עם טגיד עת זה עוד פעם אחת שמאת?!?!?! אם אתה לא שומע אבי ביתר אטה לו יודע מה זה מוזיקה... לך לך מפה יא פריק שומע רוק שכמותך!!! תראה לנו איזה חתול יש לך בכיס!!! תראה!!! דה לך שאסור לשתות דם של חתולים!!! זה לא כשר!!! אדוני יאניש אותך!!!
אני בטוח שאין פה ילדים ששומעים טרנסים. ואם יש. ה´ שומע ורואה הכל. הם עוד יגיעו לשערי גיהנום. ודבר שני... אם עוד פעם אחת אתה אומר משהו על אבי ביטר, אני ועוד מלא ילדים עולים עליך! (במובן הטוב) תקשר אלי... סתם...