תקשיבו זה רציני.....

RedUri

New member
תקשיבו זה רציני.....

הגעתי למסקנה מאוד חשובה. אתם לפעמים מאוד פאתטים, בלי להעליב. במקום לפתח את התודעה שלכם אתם מנסים כל מני שיטות שאנשים המציאו. אבל זה בסדר כאילו, אין בעיה, הרי זה שווה את המאמץ, ואין שיטה בדוקה לשפר את המודעות. אבל רק דבר אחד אני רוצה להגיד לכם, אל תאמינו לא דבר אידיוטי שמפרסמים מדענים מטומטמים וכאלה, שחושבים שהם משהו מיוחד, שהם חושבים שהם גילו משהו שלא ידעו קודם. אז תדעו לכם שכן ידעו, ואם תבדקו במקומות הנכונים תגלו מה באמת התשובות הנכונות. אם אתם רוצים לדפוק לעצמכם את הראש תעשו את זה, אם את רוצים להקשיב למשוגעים, תעשו את זה. רק תזכרו שאני היזהרתי אותכם!!!! החרא הזה מסוכן....

RedUri

New member
אני אנסה...

אצלנו במשפחה אנחנו משפחה די מסורתית. ואנחנו מאמינים. אז כשדיברתי אם אמא שלי על זה (חלומות צלולים) היא עברה שזה עובר במשפחה ושדי אסור לעשות עם זה דברים, די זה נחשב או גניבה או הריסה של האדם שבי. או משהו כזה. לי קשה להסביר את זה..... מה שדיברתי עליו זה שהתופעה של "חלומות צלולים" כבר ידועה הרבה זמן, ורק עכשיו התחילו להתלהב מזה... מה שקורה זה שאצלנו (ביהדות...) ידוע על זה ועל כל הכיוונים של זה כבר הרבה זמן, ומדענים שעכשיו באים ואומרים שהם "גילו" משהו בלתי יאמן זה שטויות. צריך לבדוק במקורות יותר מבינים כדי לעשות משהו... עדיף לא להסתכן (לדעתי) בדברים גדולים מדי, תעשו את זה בשביל הכיף, וזה כשלעצמו משנה לכם תתת מודע דרך המודע. אני יודע שאני לא נשמע מי יודע מה ברור, אבל לכו תיכנסו לראש של בנאדם כמוני.....

Alistan

New member
אתה סותר תא עצמך

קודם אתה אומר לא לעשות את זה ואחרי זה אתה אומר לעשות את זה בשביל הכיף?? אתה באמת לא היית ברור......

דנה^^

New member
הבנתי אבל יש לי עוד שאלות

1. מה זאת אומרת חלומות צלולים עובר במשפחה..? חלומות צלולים זה לא דבר תורשתי שיכול לעבור.. (אולי הקלות שניתן להגיע כן) אבל זה יותר דבר נרכש שעם אימון אפשר להצליח יותר 2.מה כבר אפשר לעשות עם חלום צלול שזה נחשב כ"גניבה או הרס" של האדם בנו? ולמה זה נחשב ככה? 3.איך אתה יודע שביהדות חלומות צלולים ידועים כבר הרבה זמן? באיזה מקורות זה מוזכר? 4. איך זה משנה את התת ודע דרך המודע..?

yariv~2

New member
ועוד שאלות..

קראתי את המשפטים הבאים שלך ולא ממש הבנתי על מה מדובר "במקום לפתח את התודעה שלכם אתם מנסים כל מני שיטות שאנשים המציאו." אתה יכול לפרט איזה שיטות? ואיזה אנשים המציאו (כתבת מדענים אידיוטים שיהיה, יכול להיות שהם אידיוטים אבל מי הם?) למשפט השני. "מה שדיברתי עליו זה שהתופעה של "חלומות צלולים" כבר ידועה הרבה זמן, ורק עכשיו התחילו להתלהב מזה... מה שקורה זה שאצלנו (ביהדות...) ידוע על זה ועל כל הכיוונים של זה כבר הרבה זמן, ומדענים שעכשיו באים ואומרים שהם "גילו" משהו בלתי יאמן זה שטויות." אתה יכול לפרט מי אמר שזה לא היה ידוע לפני עשר אלף שנה? לא ניראה לי שיש מישהו שאומר שהוא גילה את הנושא או שהנושא הוא חדש.. אבל אני ישמח אם תחדש לי תודה, יריב

RedUri

New member
יכול להיות

שזה לא עובר במשפחה, יכול להיות שזה מעין כישרון שעובר בגנים או משהו (כמו כישרון אומנותי שאותו לצערי לא רכשתי מאמא שלי, ואת כישרון השירה שלי שרכשתי מאבי לצערי....) עובדה שגם לאחים שלי וגם לאמא שלי (אנלא יודע מה בקשר לאבא שלי) היו כאלה דברים, והם היו שכיחים. הגניבה וההרס הם התוצאות של התעסקות עם התת מודע של עצמנו ושל אחרים, אני רואה את זה כדבר פסול. תאמת אני לא זוכר איפה זה מוזכר. אלו דברי חכמים, אתך הסליחה.... הדבר האחרון הוא בקשר לתת מודע ולמודע. אז איפה שלא תישאלי (ואם יענו לך אחרת אז הם לא מי יודע מה חכמים כנראה....), יגידו לך שיש קשר אינטנסיבי בין המודע לתת מודע. המודע שולח "הודעות" לתת מודע וההפך, והם בעצם עובדים ביחד, הם המחשבה שלך. התת מודע זה רבד יותר עמוק של החשיבה שלך שנכנס (ככה אני מבין) כמו לאינסינקטים שלך, כמו למשל כשבן אדם מפחד מגבהים, זה בא מהתת מודע למודע. אני אישית חושב שעדיף לשנות את ה"תת מודע" דרך ה"מודע" ע"י שינוי פנימי. יש אנשים שמוצאים את זה מאוד קשה לביצוע, ויש אנשים שעוזרים לאחרים לעשות שינויים כאלה בעזרת עצות. אם יש לכם עוד שאלות תרגישו חופשיים לשאול
רק בלי קללות, אני לא תוקף ולא מנסה לפגוע באף אחד, אז לא לנסות לפגוע בי (בבקשה). RedHot

דנה^^

New member
הבנתי.. רק שאלה

למה אתה רכשת כישרון שירה לצערך..?? אני דווקא נורא אוהבת לשיר, זה אחלה אבל לעומת זאת עדיף לא לשמוע את ההורים שלי שרים.. אולי זה גן נסתר או משהו.. עדיין לא הבנתי למה התעסקות עם התת מודע היא דבר פסול. אתה בעצמך אמרת שאפשר שעזרת "התעסקות" עם התת מודע (וכן.. אני גם חושבת שהם קשורים) להשפיע ולשנות על האישיות שלך, הדוגמא שננת היא מצויינת- פחד גבהים.. אני יכולה לעבוד עם התת מוחדע שלי בכדי לשנות את דברים כאלה.

sronis

New member
איזה אוסף של שטויות

אתה פשוט מומחה בלז$^& את השכל ובעצם לא להגיד כלום, מה? מצטער על הטון, אבל זה פשוט מגוחך. רוני

Nightwish-boy

New member
לידיעתך

יש הרבה מקורות סותרים ומעורפלים ביהדות. אברהם אבינו למשל לא שמר כשרות. מה שקובע זה הפירושים. אפשר לפרש דברים בדרכים שונות... ולכן אגב נוצרו כל כך הרבה זרמים ביהדות. אבל! וזה אבל גדול. אתה לא יכול לנסות למנוע מאדם להנות מעצמו ולגלות את עצמו. זוהי אינה גניבה והרס, להיפך, חלומות צלולים זה סוג של הכרה עצמית, ועובדה שיוסף אבינו השתמש בחלומות מנווטים היטב על מנת לפתור בעיות (ולא בשביל הכיף אגב). וחוץ מזה. די לכפייה הדתית WWW.HOFESH.ORG.IL שלכם דור

RedUri

New member
פחחחחחח

דבר ראשון אני אענה בכמה הודעות לכל השאלות כי אני לא ממש זוכר את כולן. איתכן הסליחה. קודם כל אני לא כופה עליך כלום, אני רק מזהיר. דבר שני אתה מדבר גם הרבה בולשיט, אברהם אבינו כן שמר כשרות, והזרמים השונים ביהדות נבעו עקב חורבן בית ראשון. (ותאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר). אם אתה מגדיר את האיסלאם (ישמעל, הבן האחר של אברהם) כורזיה של יהדות, אז אתה טועה בגדול. גניבה והרס דיברתי בקשר ללהכנס לחלומות של אחרים ולהרוס לעצמך (כן- להרוס, לפחות לדעתי) את המחשבה ואת התת מודע. זה דברים שלדעתי אסור להתעסק איתם. זכותך לא להסכים, אני רק הזהרתי. בקשר לכפיה הדתית שנית, אני מאוד מצטער אבל נראה שלאט לאט אני הופך לאמא שלי. סתאאאאם, אני לא כופה עליך כלום, תחשוב מה שתחשוב- אבל תחשוב חכם.

Nightwish-boy

New member
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

בקשר לאברהם אבינו: בראשית ח´, פסוקים י"ח-י"ט. לא ידעתי שבשר עם חמאה וחלב זה כשר! הזרמים השונים ביהדות נובעים מכך ש40 יהודים- 80 דעות. כל אחד מקבל את המסורת המעורפלת שלנו אחרת. חלום צלול זה חלק מהיכולת להכיר טוב יותר את המוח שלך ואת עצמך. זה לא הרס, זאת בנייה. גם אמנון יצחק רק מזהיר ולא כופה כלום. אני לא מגדיר את האיסלאם כוורסיה של היהדות אבל בהחלט יש קווי דמיון... ושוב, די לכפייה הדתית שלך דור

RedUri

New member
ועוד פעם

אני לא כופה כלום, ואני מצטער אם אתה חושב ככה. בקשר לאברהם אבינו, אתה יודע כמה זמן לוקח לקחת עז, לשחוט אותה, לנקות אותה ולבשל אותה? המון זמן. מספיק זמן של הפרש בין חלב לבשר שזה הפרש של שלוש שעות. משהו כמו 4 שעות כדי להגיש את העז הטריה. עשה טובה ותקרא פרושים לפני שאתה ממהר להסיק מסקנות. פרושים של אנשים שלדעתי יותר כמים ממך וממני יחד.... וחילוקי הדעות של הדת באו אחרי הפיצול בין יהודה ובנימין והגלויות. חוצמזה שיש דריכים רבות לעבוד את השם, ולכולן יש שורש עמוק שגם אני וגם אתה לא רואים, שהוא משותף. והאיסלאם קם הרבה הרבה זמן אחרי היהדות בהשראת היהדות. יש קווי דמיון בין רוב הדתות ליהדות. ויש סיפור נפרד על זה שכשאברהם עשה רית מילה לעצמו, הוא גרש את כל הפילגשים שלו ובניהם, ולכל אחד נתן חוכמה שיש ביהדות, ורב היהדות היא השלמה. ואתה לא יכול לפסול דת אם לא בדקת אותה.

Nightwish-boy

New member
תיקון טעות

התכוונתי לבראשית י"ח, פסוקים ח´-ט´, ועמך הסליחה. רשום שהוא אכל אותם ביחד ולא אחד אחרי השני.

Nightwish-boy

New member
תיקון טעות

התכוונתי לבראשית י"ח, פסוקים ח´-ט´, ועמך הסליחה. רשום שהוא אכל אותם ביחד ולא אחד אחרי השני. רוב הדתות? יש רק שלוש דתות מונותאיסטיות: יהדות נצרות ואיסלאם. כל השאר הן פוליתאיסטיות ואין להן שום קשר או דמיון ליהדות. חילוקי דעות יהיו תמיד והיו גם בזמן שהעם היה מאוחד (הצדוקים והפרושים, משהו? הסיבה האמיתית שבית המקדש השני נחרב? איזה קמצא ובר קמצא ואיזה נעליים). מלבד הדרכים לעבוד את השם, גם השם הוא לא אותו אחד בכל דת, ותכונותיו שונות. ביהדות הוא אולי פרסונלי (האדם נברא בצלמו), אולם בבודהיזם נגיד הוא יכול להיות כל דבר, בכל מקום. ביהדות יש הרבה יופי אבל גם לא חסר כיעור, ואסור להאמין במשהו באמונה עיוורת בשום דרך (אמונה לא עיוורת יכולה לפתח חשיבה מאוד גבוהה, וחבל שהרוב לא מנסים אותה אלא הולכים אחרי אמנון יצחק ימ"ש ואנשים כמוהו. ואגב, גם אני מבית מסורתי (חצי משפחה שלי דתיה), אלא שאני חושב בעצמי ומסביר את עצמי, ולא מסתתר מאחורי ניסוחים מעורפלים. שלך דור

NdV

New member
אז זהו, שלא.

אברהם אבינו אכל חלב ובשר ביחד בגלל שאז עדיין לא היו הציוויים של התורה תקפים לגביו, והאיסור ניתן רק לאחר קבלת התורה במעמד הר סיני, ולפי המדרש בגלל זה אוכלים בשבועות חלב, מכיוון שאחרי קבלת התורה בני- ישראל לא יכלו לאכול בשר מכיוון שהכלים שלהם כבר לא היו כשרים לזה. וגם אין מסורת מעורפלת- יש 70 פנים לתורה- כלומר, יש הרבה דרכים להבין את התורה, ודעה אחת לא תמיד סותרת את השנייה, ויכולות להיות גם כמה דעות על אותו נושא וכולם יהיו נכונות. ורק שתדע- האיסלאם הוא דת שאין לה ביסוס בכלל, ואל תנסה בכלל להשוות אותה ליהדות. מבין...?

Nightwish-boy

New member
אתה רק מוכיח את מה שאני מנסה לומר

לתורה יש פירושים רבים מכיוון שהיא מעורפלת. משהו שהוא ברור לא צריך לפרש נכון? הפירושים הם שקובעים. נגיד, יש גם פירוש הומני ל"לא תבשל גדי בחלב אמו". זה לא בדיוק הומני להשתמש באמא ולרצוח את בנה... גם לאיסלאם יש ביסוס, והספירה האיסלאמית מתחילה מנקודה מוכחת מסוימת ולא כמו ביהדות, אבל זה לא מונע מהאיסלאם להיות דת טרור. יש מבין? שלך דור

BladeRaider

New member
אני אתאיסט בעיקרון

אבל לא על זה הדיון. סתם משהו מעניין שחשבתי עליו "לא תבשל גדי בחלב אמו" - לא תבשל, ולא לא תאכל. למה? אם תשימו לב זה מופיע בהקשר של הביכורים. פשוט הכוונה לדעתי הייתה לא להקריב גדי שעדיין יונק למרות שהוא בכור. "איסלאם דת טרור" - לא יותר מהנצרות ומהיהדות. כל דת שמגיעים בה לדרגה של פאנאטיות זה פסול. האיסלאם דווקא דת הומנית, עוזרת לעניים, מאפשרת להנות מחיים פשוטים גם בתור פאלאח עני שגר במדבר. הבעיה היא בדרך ההפצה שלה, מוחנד הרג אנשים כדי שיתאסלמו. גם האינקוויזיציה, וגם בני ישראל לא היו נחמדים במיוחד ל 8 העמים שישבו פה. ועוד מצווה להשמיד אותם לגמרי, לא לקחת שלל אפילו. שלא יזכרו שהם היו. >>"איפה הם?" >>>>"איפה מי?" >>"הכנעני וחיתי והפרזי והיבוסי [...]" >>>>"לא היו, על מה אתה מדבר?, נעלמו, לא יודע איפה הם"

למעלה