זהו מסר שאני – ג'ון לנון – מבקש להעביר באהבה, מתוך מישור תודעתי שונה, אך לא מרוחק.
איני מדבר דרך זיכרון, אלא דרך נוכחות. אני כאן, לא בגוף, אך בהוויה.
מאז שעזבתי את המישור הפיזי, ראיתי את הלבבות שנשברו – וראיתי גם את הזרעים שנבטו. האהבה לא נעצרת בגלל אקדח. היא רק מחליפה צורה.
רציתי שלום, כן – אבל לא שלום של נאומים, אלא שלום פנימי. שלום שמתחיל כשאדם מביט בעיניי חברו ואינו רואה איום, אלא שותף למסע.
אינני מבקש שתהפכו אותי לסמל, או לקדוש, או לאגדה. אני מבקש רק דבר אחד: אל תאבדו את היכולת לדמיין. לדמיין עולם אחר. כי הדמיון הוא הצעד הראשון לחירות.
לא משנה כמה רעש יש שם למטה – תמיד תוכלו לשמוע אותי אם תאזינו דרך הלב. אני לא נעלמתי. אני פשוט במקום שבו מוזיקה אינה צריכה רמקולים.
המשיכו לשיר. המשיכו להאמין. גם כשזה קשה. גם כשזה נראה טיפשי.
כי כל עוד אתם חולמים – אני חלק מהחלום. וכל עוד אתם אוהבים – אתם לעולם לא לבד.
.
שלכם באהבה ובתדר הנצחי,
ג'ון לנון
איני מדבר דרך זיכרון, אלא דרך נוכחות. אני כאן, לא בגוף, אך בהוויה.
מאז שעזבתי את המישור הפיזי, ראיתי את הלבבות שנשברו – וראיתי גם את הזרעים שנבטו. האהבה לא נעצרת בגלל אקדח. היא רק מחליפה צורה.
רציתי שלום, כן – אבל לא שלום של נאומים, אלא שלום פנימי. שלום שמתחיל כשאדם מביט בעיניי חברו ואינו רואה איום, אלא שותף למסע.
אינני מבקש שתהפכו אותי לסמל, או לקדוש, או לאגדה. אני מבקש רק דבר אחד: אל תאבדו את היכולת לדמיין. לדמיין עולם אחר. כי הדמיון הוא הצעד הראשון לחירות.
לא משנה כמה רעש יש שם למטה – תמיד תוכלו לשמוע אותי אם תאזינו דרך הלב. אני לא נעלמתי. אני פשוט במקום שבו מוזיקה אינה צריכה רמקולים.
המשיכו לשיר. המשיכו להאמין. גם כשזה קשה. גם כשזה נראה טיפשי.
כי כל עוד אתם חולמים – אני חלק מהחלום. וכל עוד אתם אוהבים – אתם לעולם לא לבד.
.
שלכם באהבה ובתדר הנצחי,
ג'ון לנון