תקשורת עוינת? כן!

• פותח הנושא yyzz
  • פורסם בתאריך

yyzz

New member
תקשורת עוינת? כן!

בואו ונשווה שתי כתבות שהתפרסמו ב"הארץ" בשבוע האחרון בהפרש של יום. יום ראשון, 3/3/2002, בעמוד השני כתבה קטנה בפינה התחתונה האומרת: הפגנת שלום עכשיו בכל זאת נמשכה והיו בה 3,000 איש. הכתבה הייתה באורך של כמה שורות קצרות ובזה הסתיים סיקור ההפגנה. יום שני, 4/3/2002, בעמוד החמישי תמונה גדולה של הפגנת ימין ומתחתיה: הפגנת ימין של כמה מאות איש מול בית ראש הממשלה. איך הם משווים הפגנה של 3000 מול כמה מאות, ונותנים פחות פידבק ל3000?

אמממממ זה לא כ"כ קשה להבין

ביום שמחנה השלום עשה את ההפגנה מול הבית של שרון היה את הפיגוע שנרצחו בו 10 אנשים שזה כולל ילדים ותינוקות! בגלל זה ההפגנה נדחקה הצידה אתה לא חושב שההפגנה לא ממש מעניינת אף אחד בשעה הזו?

לאן הגענו?

להאשים את עיתון "הארץ" בעוינות לשמאל?! זה כמו להגיד שחבר כ"ך צוטט כמי שאומר שהוא אוהב ערבים...

מתן לא מדובר על זה

מעציב אותי שאנשים מחפשים כותרות מה רציתם שיכתבו הפגנת ענק של מחנה השלום מול ביתו של ראש הממשלה על כמה עמודים ובקטן בעמוד האחרון לפני הספורט יכתבו פיגוע רב נפגעים במאה שערים בי-ם. העיקר שתפשנו כותרות..

רעות כ-ץ

New member
הרעיון של לתפוס כותרות..

הוא לא ביטוי של פופוליזם.. זה ענין שמובנה בתוך השימוש בהפגנה ככלי פוליטי. המטרה של הפגנה, כמו שאני רואה את זה, היא להגיע לכמה שיותר אנשים, לחדור לתודעה, לעשות רעש, להעביר מסר חזק ואפקטיבי. הדרך הכי טובה להגיע לאנשים בעידן תזזיתי זה היא באמצעות תקשורת-ההמונים הזמינה והזולה, קרי טלויזיה, עתונות, רדיו. ככל שיש יותר סיקור, כך גדל הפוטנציאל של המסר שלנו להגיע לאנשים ולהשפיע עליהם. אני רואה חשיבות מאד גדולה למצב שבו לצד ידיעה על פיגוע שמופיעה בעתון (מן הסתם בצבע אדום מזעזע עם פונט בגודל 4000), מופיעה גם ידיעה על הפגנת-ענק של השמאל שקוראת להפסיק את המעגל של פיגועים, דיכוי, אלימות, טרור וכיו"ב. המשמעות היא שלצד האלימות והרצחנות שהולכת ומתגברת יש גם איזשהו קול שקורא לאיפוק, להידברות, לתקשורת ולשבירת המעגל. בשביל זה אנחנו פה וחשוב שאנשים ידעו את זה. ואני בהחלט לא רואה למה רצח של אנשים צריך לענין את הציבור יותר מהצעקה לשלום ולהפסקת שפיכות-הדמים. אנשים בד"כ לא מתענינים רק בבעיות שלהם, אלא גם בדרכים לפתור אותן. ומה שאנחנו מנסים לעשות זה להציג את האלטרנטיבה.

רעות...

אין לי שום בעייה עם ההפגנה להפך אני בעד הפגנות אניח בדרך כלל מגיעה להפגנות. יש לי בעייה עם קיום ההפגנה בסמוך לפיגוע רצחני שנהרגו בו אנשים! בשעה שאתם מפגינים הייתם יכולים להפגין במועד אחר מה לא מובן? אני גם פעילה בנוער אני גם נגד הכיבוש אבל יש גבול !!! גלי

yyzz

New member
הידיעה על הפיגוע נודעה מאוחר מדי

אחרי שרוב האנשים מכל הארץ כבר היו במקום. מה את רוצה, לפזר 3000 איש שבאו להפגנה לכל חלקי הארץ- ללא הפגנה. זה היה כבר מאוחר מדי...

בולשיט

הפיגוע היה אחי 7 וחצי בשבע וחצי התחילה ההפגנה וגם אם כן אז מפסיקים את ההפגנה זה לא כ"כ קשה אז 3,000 אנשים יתפזרו ממש חבל..להגיד לך משו? לא מזיז לי מה שכן מפריע לי שאנשים נרצחו שאתם הפגנתם!! גלי

העניין הוא, גלי,

שיש חשיבות עצומה בהפגנה לאחר פיגוע. כי זו העת הכי רלוונטית. אני לא חושבת שיש כל קשר בין הפגנה אחרי פיגוע לבין טאקט, "זמן לא מתאים", או כל אמתלה נימוסית שהעלת. אחרי פיגוע זה בדיוק הזמן להפגין, כי זה בעצם הדבר נגדו אנחנו יוצאים, ההפגנות שלנו הן בהקשר למצב בארץ, לא למצב באפגניסטן, ועל כן, אין זמן מתאים יותר לערוך אותן. מה שכן, אני חושבת שאנחנו לא יכולים להסתפק בסיסמאות הרגילות, אלא לקשר את ההפגנה באופן ישיר לפיגוע, על מנת להפריח את הטענה שהשמאל בארץ לא מחובר למצב, כדי להראות שההפך, אנחנו מפגינים בגלל המצב, ע"מ להפסיק את מעגל האלימות (עד כמה שהביטוי הזה נדוש, סחוט ושמאלני..) יש קשר ישיר בין פיגועים לבין ההפגנות שלנו, אנחנו לא צריכים להסס להשתמש בו.

לא נכון

יש חשיבות עצומה להפגנה לאחר פיגוע אבל לא בזמן פיגוע לא בזמן שמפנים פצועים ומנסים לבצע החייאה בהרוגים זה זמן לא מתאים להפגנה בשעה כזו לא מרימים שלטים וצורחים.זה מה שאמרתי לדעתי הייתם צרכים לסגור את ההפגנה יפה לעשות אותה שבוע הבא וסאלמת. תאמין לי היו מכבדים אותכם יותר ולא זכיתם לסיקור בכלל וכתבו את זה פה בפורום אז מה הקטע? הרי כל העיניין לקבל סיקור תקשורתי.. גלי

גם ..

וחלק אחר של העניין הוא להראות שהתפיסת עולם שלנו מושפעת מהמציאות. לא שאלו אותך פעם איך זה שאת שמאלנית, עם כל מה שקורה הארץ (כאילו, גם לחיות כאן וגם להיות שמאלן ?!? לא נכון ..) ? אנחנו צריכים להראות שאנחנו מפגינים בגלל מה שקורה כאן, ולא למרות.

תקשיב שניה

אני שמאלנית ומאוד קיצונית בדעות שלי אני תומכת בזכותה השיבה ובקינון מדינה דו לאומית. ואני בעד הפגנות אבל הויכוח שליא יתך הוא מה כ"כ בוער לעשות הפגנהב זמן שמפנים פצועים בזמן שיש הרוגים אפשר לדחות את זה למועד אחר.

תקשיב(י) = אני = נקבה.

אבל זה בסדר, כולם במילא מתבלבלים. זו כל הפואנטה שלי (ואם אני אגיד את זה עוד כמה פעמים, המח שלי יסדק) להפגנות יש רלוונטיות עצומה לפיגועים. לכן, אין טעם ואין הגיון בלערוך אותן ב"מועד מאוחר יותר". כן, גם כשמפנים פצועים. אם לא היו פצועים לא היו הפגנות. זה מאד פשוט. שנית, זכות השיבה ?? הבה נצמד לחשיבה ריאלית, ולא יותר חשוב - דמוגרפית. כל עוד המדינה הזאת מוגדרת כמדינה יהודית, זכות השיבה לעולם לא תזכה לשמץ של רלוונטיות. שנית, אני גם מפקפקת שצביונה של המדינה ישתנה מתישהו, איכשהו. אז אני לא חושבת שיש הרבה מקום לדבר כרגע על זכות השיבה. אני חושבת שמוטב שנדבר קודם על הזכות להפסיק להרוג ולההרג בשטחים ובתחומי הקו הירוק. יום טוב, עדי. בשם סניף באר שבע חזק יותר..

למעלה