תקשורת מגויסת?

masorti

New member
אהה. עכשיו הבנתי הכול...

ואמשיך את קו ההגיון הזה: דעת הקהל נוטה לרוב לראות את הצד החזק כנושא האחריות המירבית לאירועים. לפיגוע טרור שמפיל את מגדלי התאומים אין משמעות מדינית או פוליטית מכיוון שאל-קעידה אינו מייצג מדינה או שלטון רשמי ואילו הפצצה של כפר באפגניסטן או כיבוש חצי העיר קאבול היא פעולה מדינית בעלת משמעויות מובהקות מבחינה מדינית ופוליטית בטווח הארוך ולכן זוכה לתגובה, לפרשנויות ואף לביקורת רבה יותר. מעניין, אם כך, מדוע הפיגוע במגדלי התאומים זכה לתשומת לב עולמית פי כמה וכמה מכל פעולה אמריקנית באפגניסטן. ומעניין מדוע ארגון אל-קעידה ולא האמריקנים (שהם הצד החזק) נתפסו כנושא באחריות המירבית לאירועים. אולי זה בגלל שהתקשורת (כולל הישראלית) פשוט תומכת בעמדה הפלשתינית, בעוד שבמקרה האמריקני התקשורת לא מעלה על הדעת לתמוך באל-קעידה?

masorti

New member
הבה ונעשה חשבון...

פיגוע הגורם ל-24 הרוגים בלב עיר הבירה הישראלית, שקול לפיגוע הגורם ל-1000 הרוגים בניו-יורק (250 מליון אמריקנים מול 6 מיליון ישראלים). האם אכן פיגוע הגורם 1000 הרוגים בניו-יורק הוא ענין "מקומי"? ואם לא.. מדוע פיגוע שנזקו היחסי זהה הינו "מקומי" בגלל שקרה בירושלים? ובענין המשבר הכלכלי בעולם כולו יש פה ערבוב של סיבה ותוצאה. סכנת המשבר העולמי הינה בגלל שהאמריקנים רואים את הפיגוע בהם כאירוע אסטרטגי שראוי לצאת בגללו למאבק עולמי בטרור. אילו ראו בכך אירוע "מקומי" שדורש רק כמה כתבות צבע על משפחות ההרוגים, הרי שלא היתה סכנת משבר עולמי.

סוהי

New member
תקשורת מגויסת?

אולי מישהו שמבין יסביר לי,איך זה שרוב הדיווחים בעיקר בטלביזיה (בכל הערוצים) על המתרחש באזורנו,ורוב הפרשנויות,הםבעלי גוון המעמיד את ישראל כאשמה או כנושאת בעיקר האשמה לכל אירוע,כל פעולה ישראלית זוכה לביקורת שלילית,קשה לשמוע איזשהו פירגון למהלך צבאי או מדיני שלנו.רוב הדיווחים על הנעשה בארץ מדגישים רק את הצד השלילי,הלא מוצלח. אני,כאדם החי בארץ מיום היוולדי,רואה את השלילה,אך לצידה אני מבחין בהרבה מן החיוב.יש לי ביקורת על הממשלה והצבא,אבל אני מצדיק אותם הרבה פעמים ואפילו מלא הערכה לפעולות צבאיות או מדיניות מוצלחות. אז עבור מי מגויסת העיתונות בארץ.לפעמים,למרות שהיא דוברת עברית,נדמה לי שהיא זרה ועוינת.

אהרן5

New member
יש לזה שם אחר

"הטרור הרוחני של השמאל". וזה הרבה יותר מורכב. ראה את מאמרי בנדון. עוד ידובר על כך רבות בעתיד בפרספקטיבה היסטורית. בגדול: האליטות הן שמאל (התקשורת היא חלק מהאליטות), והן פועלות כדי לאכוף את תפיסותיהן על הכלל.

סוהי

New member
אבל מה הקשר בתקשורת?

להיות מבחינה פוליטית בשמאל פרושו בכל מקרה להיות נגד מדיניות ממשלת ישראל?גם אם היא מונהגת ע"י מפלגת שמאל?ואז,גם כל פעולה מבצעית של צהל מתפרשת תמיד באופן שלילי?איך מסבירים דבר כזה,האם זה מזוכיזם לאומי פוליטי או יצר הרס עצמי הנובע מהתבטלות עצמית שורשית?

howiefan

New member
אין לזה קשר לתקשורת

יש לזה קשר לפוליטיקה ואקטואליה, ולכן אפשר למחוק את האשכול המיותר הזה.

masorti

New member
בודאי שיש לזה קשר לתקשורת...

התקשורת שולטת בזרימת המידע לאוכלוסיה, וכאשר אלו שיושבים על ברזי המידע הם בעלי השקפה פוליטית מסוימת - הרי שיש להם נטייה לדווח בצורה מוטה וכך ליצור אצל הציבור תמונה מעוותת של המציאות. ובהחלט יש מקום לדון בפורום הזה על השפעת התקשורת על תמונת המציאות של האוכלוסיה. וכדאי בהקשר זה גם לעיין במוסף 7 ימים של "ידיעות אחרונות" מהשבוע. כתבה אחרי כתבה נעשה מאמץ לתאר את שרון כחצי מטורלל ולשבח את השמאל בממשלה ואת קציני הצבא הבולמים אותו.

איזה כתבות בדיוק מסורתי?

שנדע להתייחס. מה בדיוק ב"מוסף השבת" הרתיח אותך? פרט, צטט ונמק ידידי.

masorti

New member
אני מתכוון למוסף המדיני-פוליטי..

שתמיד מתחיל בסקירה של נחום ברנע (ע"מ 3-2), וממשיך בסקירת אקטואליה של אירועי השבוע ע"י יתר חברי המערכת העוסקים בנושא (כל כתבה בד"כ בין עמוד ל-3 עמודים). קרא את שלוש או ארבע הכתבות הראשונות בצורה ביקורתית ותראה האם לא חבויה בהן בין השיטין שטיפת מוח שמאלנית. זכור לי למשל שהכתבה של סימה קדמון עצבנה אותי. אין לי בעיה שב"טור של" ב.מיכאל או כל איש שמאל אחר תובע דיעה כזו, משום שמדובר בקטע פובליציסטי. אבל הכתבות שציינתי לעיל מתחזות לכתבות אינפורמטיביות שאמורות לדווח לאזרח הקטן מה מתרחש מאחורי הקלעים של מסדרונות השלטון ולהאציל על הקורא את מכמני המידע הפנימי ("מידע" ולא "דעה") שבהם מחזיק העתונאי המקורב לשועי המדינה. אז כאשר כתבות כאלה מזרימות אינדוקטרינציה במקום מידע - זה מעצבן אותי. הייתי שמח להצביע בפניך על קטעים ספציפיים, אלא שאיני מצליח למצוא לינק לכתבות דרך הרשת. אתה מוזמן להציע לי דרך לראות את הכתבות ברשת (בלי הרשמות ותשלום ושאר ירקות) ואשמח לפרט ולנמק.

masorti

New member
והנה פירוט וציטוט הכתבות הרלוונטיות

טרחתי ועברתי שוב על המוסף של השבוע שעבר, והנה פירוט וציטוטים נבחרים המדגימים את טענותי. נתחיל מהמאמר של אלכס פישמן בעמ´ 7-6: המאמר מנתח את המהלכים הקשורים במצור על המוקטעה + המצב בתוך החברה הפלשתינית. נתחיל מקטע הפתיחה של המאמר שמתאר את רצון הצבא לפעול ואת שר הבטחון המונע זאת. והנה ציטוט מהקטע: "זה אמור היה להיות שיאו של "הא"ש לילה" שניהל הצבא במוקטעה: לא רק שגנבו את הדגל לקבוצת האויב, רצו גם לצבוע אותם במשחת נעליים. מזל שנמצא המדריך הבוגר שעצר את המשחק". שים לב לתיאור לפיו הצבא לא פועל מתוך רצון לדאוג לבטחון המדינה, אלא כחלק כמשחק הרפתקאות בתנועת נוער. ואילו שר הבטחון הינו הגיבור האחראי המונע את הטעות. רציתי לדעת האם המשפט "מזל שנמצא המדריך הבוגר..." הינו קביעת עובדה אובייקטיבית אינפורמטיבית, או שמא הבעת דיעה של העתונאי. הקטע הבא הוא "הרפלקסים של שרון", המובא בטורים 2-1 בעמ´ 6. הקטע מציג את שרון כחצי מטורלל, ומתאר "תרגולת" קבועה שבה הצבא מרגיע את שרון הפועל לפי רפלקסים ומנוע ממנו לעשות שטויות. (קרא בעיון את הפיסקה האחרונה בטור הראשון) נעבור כעת לטור האחרון בעמ´ 6 + לעמוד 7: כאן המאמר מתאר כעובדה את חשבון הנפש בחברה הפלשתינית, בעוד שזו כמובן דעת השמאל (ועמדת העתונאי). משפט מפתח (פיסקה אחרונה בעמ´ 6): "בישראל מתקשים לקלוט עד כמה משמעותיים הם גלי הביקורת ברחוב הפלשתיני נגד ערפאת. איזה חשבון נפש פנימי אמיתי נערך שם, של הישגי המהפכה הפלשתינית עד היום". נעבור כעת למאמר של סימה קדמון בעמ´ 9-8: המאמר מתאר את שרון כאילו השיקול העיקרי שלו אינו בטחון המדינה אלא הצלחתו במרכז הליכוד. משפטי מפתח מהכתבה: 1. עמ´ 8, טור 2, פיסקה 2: "ברור לכולם שאי-אפשר לנקות את המהלך הזה ממניעים פוליטיים. המהלכים של שרון הם עם הפנים לליכוד". 2. עמ´ 9, טור 2, פיסקה 2: "אי אפשר להסביר את הפעולה במוקטעה במנותק מועידת הליכוד. שרון מסתכל היום בעין אחת על המוקטעה ובשניה על הועידה. כל ילד ראה שערפאת הלך והתייבש, שהתחילה נגדו התקוממות פלשתינית. אבל שרון יודע שהפעולה במוקטעה מנערת את הליכוד ממצב רוח מדוכדך שנובע ממצב רוח כלכלי קטסטרופלי". 3. עמ´ 9, טור 2, פיסקה 2 (המשך מהקטע הקודם): "שרון יודע שמראות הבולדוזרים שמוחקים את מתחם המוקטעה לא מחזקים את מעמדו בעולם, הם אפילו עושים נזק תדמיתי גדול לישראל. אבל מהו העולם לעומת אולם הועידה. מהן מחאות מנהיגי עולם לעומת מחיאות הכפיים של חברי המרכז". הקטע הבא הוא עמ´ 9 טורים 4-3. הקטע מתאר את חגיגות הסוכות בחברון מנקודת מבט שמאלנית מובהקת. משפטי מפתח לא חסר. ניקח אחד מהם - טור 3, פיסקה 4: "אי אפשר להבין את שר הבטחון שמטיל את העוצר ומקצה כוחות בטחון לטובת הסיורים הסהרוריים האלה. הבטן מתהפכת במחשבה שחיילי צה"ל משמשים מגן אנושי לטירוף הזה". לסיום נעבור למאמר של עופר שלח בעמ´ 15: המאמר הינו ניתוח של המצב המדיני-צבאי מנקודת מבט שמאלנית מובהקת. המאמר מנוסח כאילו הוא מתאר עובדות, למרות שבעצם מדובר בדעת העתונאי. שים לב לכותרת המאמר "שעת המחנך נכשלה" (כאילו מדובר בנסיון "לחנך" ולא בדאגה לבטחון המדינה ואזרחיה). וראה בייחוד את החצי העליון של הטור הראשון במאמר. דרך אגב, בוא ונראה מה דעתו של עופר שלי על הדרג המדיני-צבאי הישראלי: "הדרג המדיני והצבאי מצייר לנו תמונה טוטליטרית, שבה אדם אחד - שהוא הרשע בהתגלמותו - עושה כרצונו". (טור ראשון, תחילת חצי תחתון) כלומר: הדרג המדיני והצבאי בישראל אינו אמין. לעומת זאת, איך מתייחס העתונאי עופר שלח לנתוני המרכז הפלשתיני למחקר מדיניות ודעת קהל ברמאללה, בראשות ד"ר חליל שקאקי? "הסקר המקיף והאמין ביותר". כלומר: הנתונים של גוף פלשתיני שודאי רואה עצמו שותף ללוחמה הפסיכולוגית הפלשתינית - הם כמובן אמינים על העתונאי. -------- סיכום: כאשר דיעות אלה מובאות ברצף מאמר אחר מאמר, ומתחזות לדיווח אינפורמטיבי על הנעשה מאחורי הקלעים של השלטון ושל תהליך קבלת ההחלטות - הרי ש"ידיעות אחרונות" עוסק באינדוקטרינציה שמאלנית ומועל בתפקידו. אשמח לשמוע תגובות.

תגובה למסורתי

קודם כל, תודה שטרחת (בלי טיפת ציניות). הדוגמאות שנתת מדברות בעד עצמן - ובמובן הזה הצלחת לאושש את טענותיך. מה שכן, "מוסף השבת" איננו מקור מידע חדשותי, שאמור להיות אינפורמטיבי ונטול משוא. מדובר באוסף של מאמרים (של פובלציסטים), פרשנויות ושאר ירקות. שאלה אחרת שעולה מכאן היא האם ניתן ייצוג זהה למשקל הפרשנים והפובליציסטים הכותבים ב"מוסף לשבת" משמאל ומימין - וברור לאן ניתן לשייך את סימה קדמון, נחום ברנע ועופר שלח. לטעמי, כאן טמון זרע הפורענות, ושוב טענותיך מוצדקות לגבי ה"עיתון של המדינה". ואגב, לגבי המוסף התיאולוגי של רשת המקומונים "זמן - מעריב". אתה יודע מה? הארת את עיני. קראתי אותו, אבל מאחר ואני חילוני לא מצאתי בו בקריאה ראשונה כל פסול. מאחר והוא מגיע לקהל של עשרות אלפים, דתיים וחילוניים כאחד, היה מקום לייצוג שיוויוני יותר בין הכותבים.

masorti

New member
תודה רבה על תגובתך...

ואני שמח שקבלת מבחינה מהותית את עיקר טענותי. (בשבילי זה יום חג!!) אני ממשיך לחלוק על דבריך שמדובר במאמרים פובליציסטיים ולא אינפורמטיביים. החלק הפובליציסטי של אותו מוסף שייך לב. מיכאל, אורי אורבך, אורי אליצור, סילבי קשת, וכיו"ב. כל אחד מהם מקבל טור או שניים, וברור לכל הקוראים (אפילו מבחינת העריכה הגראפית) שמדובר בהבעת דעתו של העתונאי על האקטואליה השבועית. יש עוד סממן שהופך את הכתבות שעסקתי בהן לפסבדו-אינפורמציה. מדובר בעובדה שלפחות חלק מהמאמרים אינם עוסקים במידע הגלוי לציבור אלא במידע הידוע רק למקורבים. כאשר אני רואה בטלויזיה את המצור על המוקטעה, אני יכול להביע דיעה על החוכמה הצבאית והמדינית בצעד הזה - משום שכל המידע מוצג בפני ויזואלית על המרקע. אבל כאשר מדובר בשאלה איך היה תהליך קבלת ההחלטות לקראת המבצע - אין לי אלא לסמוך על עדותו של מי שהיה שם או של מי שמכיר מישהו שהיה שם. ולכן, המאמרים האלה מתיימרים להביא עדות עובדתית על הדרך בה מחליט שרון על צעדים צבאיים ומדיניים ועל מערכת השיקולים שלו. (והתיאורים האלה תמיד מנוסחים כעובדות ולא כהשערות) מבחינת הקורא ההדיוט ("מסעודה משדרות" לצורך הענין), העתונאי הינו בחזקת עד שמספר מה קרה בחדרי הישיבות. ואם העד הזה מספר לי ששרון מעמיד את טובתו האישית מעל לבטחון המדינה, ושהוא חצי-מטורלל עד כדי כך שקציני הצבא נאלצים לתחמן אותו..... הרי אני מסיק שיש לסלק מהשלטון את האיש המסוכן הזה. והמסקנה שלי אינה בגלל עמדת העתונאי אלא בגלל עדות העתונאי על הנעשה ב"חלונות הגבוהים". בגלל הנ"ל אני עדיין עומד על דעתי שמדובר במאמרים הנתפסים כאינפורמטיביים ולא כפובליציסטיקה.

masorti

New member
ובנושא דומה:הגיע לידי מוסף זמן ת"א.

מיום ששי האחרון שהוקדש לתיאולוגיה. אתה מוזמן לעיין בשלל הכתבות ולהתרשם בעצמך מהרוח הנושבת מהגליון (תחליט אתה בעצמך איזו התייחסות לאמונה באל ולדמותו של האל משתקפת מהעתון). אם תמצא שם כתבה הדנה בנושא מנקודת מבטו של אדם דתי (ומנחם בן ויובל שטייניץ אינם "דתיים" לצורך הענין) - אנא הודיעני. עד כמה שידוע לי - לא מדובר בז´ורנל הנמכר למנויים או נמכר כמוצר עצמאי, אלא במקומון המצורף לכל גליון של "מעריב" ביום ששי באיזור ת"א. מה שאומר שאלפי או עשרות אלפי משפחות מסורתיות ודתיות-לאומיות נחשפות אליו (כולל חשיפה לא מבוקרת של הילדים). מה לדעתך אמור להרגיש הורה דתי-לאומי כשילדו בן ה-10 (או ה-14, או ה-17) קורא את הגליון הנ"ל כתבה אחרי כתבה? האם ההורה אמור לסרוק את מוספי "מעריב" של יום ששי ולצנזר חומר אסור? במישור היותר עקרוני... האם נראה לך רצוי שהציבור המאמין הלא-חרדי ייאלץ להתנזר מהעתונות החילונית (והטלויזיה החילונית, והתיאטרון החילוני..) ולהסתגר בד´ אמותיה של העתונות הדתית בגלל שהעתונות החילונית הופכת לתועמלנית של השקפה הבזה לדת ולאמונה?

למעלה