תקשורת טובה....

ophra

New member
תקשורת טובה....

(ברוח אחרת לגמרי מהשרשור הקודם...
) היום בבוקר התחלתי את יום העבודה בפגישה בת"א. בפגישה נכחו, חוץ ממני, שני אנשים נוספים. אחד מהחברה שאני עובדת בה. איש שיש לי אליו הרבה הערכה מקצועית ואישית. והשני - יועץ חיצוני שלנו. גם הוא אדם מוערך ונעים. יצאתי משם בתחושות נפלאות.... זה די מוזר היה כי נושא הישיבה היה כרוך בבעיה די רצינית שאנחנו מתמודדים איתה והיועץ החיצוני לא היה אופטימי במיוחד בנוגע לדרכי הפתרון שלה...
ובכל זאת - התרוממות רוח...
ניסיתי להבין עם עצמי מאיפה זה מגיע... הבנתי בסוף שזה היה קשור לאיזשהן אנרגיות טובות שהיו בחדר איכשהו נוצר מצב שהתקשורת בין שלושתינו (למרות שלשניים האחרים זו היתה פגישה ראשונה ביניהם) זרמה באופן מושלם הייתי אומרת. התקדמנו ביחד בדרך לחיפוש הפתרון בדרכים יצירתיות ומעניינות ובעיקר - דיברנו "אותה שפה". ועל זה בעצם רציתי לדבר (כמה עפרה מקשקשת עד שהיא מגיעה לנקודה...
D-:) על כמה זה נדיר מצד אחד וכמה מרגש כשזה קורה מצד שני למצוא אדם (ובמקרה הזה אפילו במישור מקצועי בכלל...) שמדבר איתנו ב"אותה שפה" שיש תחושה של "זרימה" בחדר שהמילים שאני אומרת באמת נופלות על האזניים שממול בדיוק ב"זווית" הנכונה והוא קולט בדיוק את המסר שהתכוונתי להעביר לא "על יד" ולא "בערך" ולא צריך לחזור ולהסביר שוב.... ומה עוד-יותר-כיף....???? למצוא אדם כזה במישור של ה-
.... אבל זה כבר הודעה וסיפור אחרים לגמרי... .
עפ
(אאוריקה!!
)

הרי זה שם המשחק - תקשורת

אבל את יודעת עפרה דוקא הבנתי לאחרונה שגם כאשר אנחנו חושבים שהתקשורת זורמת, עדיין לא בטוח שהצד השני באמת הבין וירד לסוף דעתי וכמובן שמדובר על תקשורת בכלל. למדתי לברר אם הובנתי כהלכה ואם הבנתי את כוונת הצד השני. לפעמים נקודה קטנה שלא הובנה כהלכה ,משנה את כל התמונה. אני יכולה לתת דוגמא שקשורה בענייני הלב והרבה פעמים נוטים לטעות בה. כשאני אומרת שגבר עושה לי פרפרים - זה עדיין לא אומר שאני מאוהבת, זה אומר שהוא מצליח לרגש אותי,לעורר בי עניין וסקרנות להמשך, מכאן ועד אהבה יש עוד כברת דרך ונראה לי שזו טעות בנאלית של רבים - שומעים פרפרים וישר מסיקים התאהבות

ophra

New member
ניצתי דוגמא מצוינת... ../images/Emo13.gif

ומוכרת...
אבל זו בדיוק הנקודה... כשפתאום out of no-where צצים בחיים בני אדם שכן מבינים שפרפרים זה פרפרים ולא יותר (לצורך העניין) זה כיף אדיר!!! התרוממות רוח ממש.... עפ
(מתקשרת)

*יערית

New member
בהחלט שם המשחק........

בהחלא מה שמביא אהבה.. בהחלט מה שמביא חברות טובה.. בהחלט מה שמביא אותנו כבוד הדדי... בהחלט מה שמביא את האדם לקבל אותנו בזכות מה שאנחנו.... לדבר באותה שפה!עיברית לא?
סתם סתם.....

ophra

New member
לפעמים אנגלית... ../images/Emo8.gif

במיוחד שייקספירית....
עפ
(עדיין בהשראת מחוות רומנטיות מאתמול)

dee31

New member
וואללה.

זה מזכיר לי נשכחות. תקופה שבה אפילו לא צריך להשלים משפט והצד השני מבין אותך, ולפעמים מספיק אפילו מבט ואתה כבר קורא את השני. מבחינה מקצועית זה קורה לי כל הזמן בתחום שאני עוסק, שבלי שפה משותפת כמעט ואי אפשר להוציא לפועל כלום. עם הילדים למשל זה בולט במיוחד, בימים שיש בהם קצר בתקשורת, חבל על הזמן. כל דבר יכול להביא למלחמה, שכמובן היא אבודה מראש לשני הצדדים. לעומת זאת... טוב כולם יודעים ומכירים את התענוג של יום טוב עם הילדים. ברמה הרגשית, אין יותר מזה. התחושה שאתה לא רק מובן בצד השני, אלה שאתה מבין ומרגיש את הצד השני. נטו. בלי הסברים. אךךךךך... שכבר יגיע. שבת שלום ומנוחה לכולם.

רות 2

New member
צודקים ...רק...

למה למה אין לי תקשורת טובה עם מנהל הבנק שלי... למה!!!!!!!!!!??????

*יערית

New member
מוזר......

בפעם האחורנה רותי שדיברתי עם מנהל בנק היתה ביננו תיקשורת מעולה.."אני לא רוצה להיות לקוחה שלכם יותר" אין בעיה!!!!!!!!!
ככה זה עם בנק לאומי ששודד אותי כבר 12 שנה ובז לי כאשר אני צריכה עזרה.... אז היום אוצר החייל לא מדבר איתי...ולא מתקשר... וטוב שכך

ophra

New member
זה כבר שלב מתקדם יותר...

להיות מסוגלים להשלים משפטים זה לזה לדעת להבין כוונות ממילה אחת בודדת שנאמרת. אבל זה לוקח המווווווווווווווווווון זמן של קשר והכרות כדי להגיע לאושר הזה וזה באמת האושר האמיתי...
אם תרצו... זו אהבה בעיני...
וכשיש את זה - גם אם הזוגיות מסתיימת האהבה לאדם נשארת... לעולם.... (כך אצלי לפחות) עפ
(אחרי שופינג מתיש, הולכת לנוח)

dee31

New member
המווווווון זמן

אבל כשזה בא זה היה גדול. ונכון, האהבה באמת נשארה.

למעלה