תקשורת בינאישית

תקשורת בינאישית

שלום לכולם. רציתי לשתף/להתייעץ יש לי את הבעיה הזאתי שאני לא הייתי מודע אליה עד לפני שנה שנתיים אני לא מצליח לפתח שיחות/קשרים עם אנשים יש לי מספר מצומצם מאוד של חברים ( וכל מי שכבר חבר שלי זה בגלל שהתקשורת הבינאישית שלו טובה מאוד... אולי מתוך 30 איש אני מצליח למצוא שפה משותפת עם אחד ....) אני לא בנאדם רע או משהו כזה פשוט התקשורת תוקעת אותי ואני מרגיש שזה תוקע אותי בכל תחום בחיים שלא לדבר על בחורות...אבל לא רק בחורות זה פשוט תוקע כל תחום ואני ממש רוצה לטפל בזה הבעיה היא שאני חייל וכסף לפסיכולוג זה בלתי אפשרי כרגע ואני ממש סובל בלי יכולות לטפל בזה לפחות כרגע רציתי להתיעץ אם יש למישהו איזה רעיון מה אפשר לעשות.

גרא.

New member
אנונימוס 101,עצם המודעות שלך לקשיי התקשורת,

וההבנה שהחסר הזו הוא ש"תוקע" אותך מבחינה חברתית,היא כשלעצמה מסיטה אותך צעד אחד קדימה לקראת השלמת החסר הזה.כחייל,אתה בוודאי יכול לעבוד מעט על כך עם הקב"ן היחידתי,במיוחד שהמצב הזה לא מאפשר לך מעשית לטפל בכך כפי שמקובל בדרך כלל,בסדנת טיפול קבוצתי המתמקדת באימון לרגישות ובמיומנויות תקשורת בינאישית.למרות הקושי האובייקטיבי שלך כחיייל להשתתף בקבוצה כזו,כדאי שתבדוק את האפשרויות כן לעשות את זה,באתר "קבוצות"המצ"ב.יתכן שתהיהי אפשרות לבוא לקראתך.בכל מקרה,השתתפות בפעיליות חברתיות במסגרת הצבא,תמיד יכולה לתרום לך בהתנסויות תקשורתיות.

רציתי לשאול עוד משהו

אני לא יודע למה אבל איכשהו אין לי כל כך אמון בקבן איפה שהוא בראש שלי זה לא מצטייר לי כמו פסיכולוג מקצועי ונראה לי שהמענה שם לא יהיה מקצועי מספיק או שאני טועה? בקשר לקבוצות לא יודע לא נעים לי להיפתח מול קבוצה מעדיף לעשות את זה מול אדם יחיד.

גרא.

New member
אנונימוס 101,כחייל,קשה להניח שתוכל לממן טיפול

פרטי.לכן כדאי לבדוק את האפשרות שלך להגיע לטיפול בקופת חולים,שם המחיר מסובסד,אבל יש צורך לקבל אישור מהצבא.לגבי הקב"ן ,הרושם שלך לגבי מקצועיותו אינו תקף.אישית תפקדתי תקופה כקב"ן והכרתי את המטפלים האחרים.חלקם פסיכולוגים,יש גם עובדים סוציאלים קלינים.כדאי בכל מקרה להפגש לפחות לפגישת הכרות ותאום ציפיות עם הקב"ן,אולי תתאכזב לטובה?

למעלה