תקרית בבית הספר

תקרית בבית הספר

בעקבות תקרית חריגה בבית הספר, שמאוד לא אופיינית לאוֹרי שלנו, בה הוא בעט בילדה מאוד חזק וכששאלתי אותו מדוע הוא ענה: "כי היא ניגשה אלי ושאלה אותי למה אני עושה..." (ועשה פרצופים שהיא חיקתה). כמובן שהסברתי לו כמה דברים: א. פותרים בעיות עם הפה, בדיבורים ולא באלימות! אלימות מסוכנת מאוד ואלימות זו טעות! ב. הילדה היתה סקרנית ולא ידעה איך קוראים לטיקים אז היא הסבירה את זה בחיקוי ולא מתוך כוונה להעליב. ג. אתה יכול להסביר שזה טיקים של טוראט שלפעמים מצחיקים אנשים וגם אותך אבל הם חלק ממך וזאת ממש לא בושה כי כמו שיש ילד עם בעיית השמנה ויש ילד עם משקפיים בגלל בעיית ראייה יש ילדים כמוך עם בעיה של טוראט. אז בעקבות זאת הבזיק בי רעיון והחלטתי, בהסכמתו של אורי, לבקש מהמחנכת (שהסכימה) חלק מזמן השיעור להסביר לילדים למה אורי עושה פרצופים ולתת לכל ילד הזדמנות לשאול שאלות וגם דף הסברה על הטוראט שיביא להוריו (ערכתי וליקטתי ממאמרים שונים). כי הרי ידוע אנשים נרתעים וחוששים מהלא-מוכר. וגם כתבתי מן שיר: לאוֹרי יש חבר צמוד ומשונה שהרבה פעמים במקומו הוא עונה. הוא משחק לו עם האף וגם עם העיניים, לפעמים נראה שהוא מעסה לו את הכתפיים. אוֹרי מרגיש ונבוך ודורש ממנו "לא!" אבל החבר המשונה נשאר בשלו. את החבר הזה איש אינו מכיר ואיש אינו רואה אבל בפרצופים שאורי עושה כמעט כל אחד בוהה. אורי אוהב לשיר, לתופף, לרקוד, להציג הצגות ולהצחיק אבל הוא מתבייש ונבוך והחבר המשונה לא מפסיק. אז אמרתי לו שעם חבר שכזה שאוהב להטריד, כדאי להתחבר ולהיות לו לידיד, כי החבר הוא חלק ממנו וחלק בלתי נפרד וביחד יוכלו להגיע להבנה ולהיות לאחד. והחבר המשונה שאת העצבים לפעמים הוא מורט הוא לא אחר מאשר מיסטר טוראט. (C)

הפרפר של נופר

בקישור של העמותה קיים השיר הפרפר של נופר. יכול אולי להיות לך לעזר. אצל שביק קיימות סימניות בתשלום אם ברצונך לרכוש משה

וואו כל הכבוד../images/Emo24.gif

שיהיה
מול הכתה.

היה נפלא

אבל רק הזמן יוכיח אם זה הניב תוצאות חיוביות. ישבתי עם אורי מול הכיתה וסיפרתי להם (כמובן שהכול בתיאום ובהסכמה שלו) על היותו ילד מאומץ, על הטוראט הצגתי את זה בצורה הומוריסטית, פשוטה, תוך הצגה ודימויים בשפה שתהיה מובנת לזעטוטים בכתה א'. אחר כך נתתי זמן לשאלות והסקרנות היתה רבה. מנהלת בית הספר מאוד בירכה על היוזמה ועל דף המידע שליקטתי וערכתי והזמינה אותי להרצות בישיבת המורים הפדגוגית. הרעיון היה לתת חשיפה לנושא הטוראט ואני מקווה שזה יצליח.

ש ל י ק

New member
שמחה בשבילכם

מקווה שאכן זה יעזור לאורי גם בהמשך הדרך. אני רק יכולה לומר שבני בכיתה ו' ועדיין אף אחד לא יודע על הטוראט חוץ מהצוות החינוכי כמובן שעוזר לנו מאוד.

mickya

New member
לאמא מיקה שלום

כל הכבוד על התושייה שהפגנת, ובזמן. חסכת מעצמך ומבנך הרבה בעיות ומבוכה עתידית. המשיכי לעמוד על המשמר, היי לצד בנך בזמן, היי קשובה למורים, הסבירי להם, יצרי אמפתיה וכדי שלא יענש ויסתבך בגלל הטיקים שלו שיפורשו לעיתים באופן מוטעה כהפרעה מכוונת. עם זאת המשיכי לתווך ולעצב את התנהגותו של בנך כפי שעשית. ההשקעה תשתלם!!!! בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ ד.א. השיר מקסים. יישר כוח!!!

תודה ../images/Emo140.gif

עשיתי זאת משתי סיבות, האחת היא על מנת להוריד את העול הזה ממנו. אורי, כמו הרבה ילדים הסובלים מהתסמונת, מאוד רגיש, רגשן ונבוך ממה שקורה לו והוא פשוט לא ידע כיצד להתמודד עם כל השאלות הללו ומפרש אותן כהקנטות. והסיבה השנייה היא גם חשיפה להורים ולמורים שתהיה יותר מודעות וקבלה. נתתי לילדים לשאול שאלות, הארתי באור חזק את תכונותיו וכשרונותו. אני מדריכה אותו בשני מישורים: האחד - לקבל את עצמו כפי שהוא ואפילו להתייחז לעניין בהומור ולהבין שאין בכך שום בושה. והשני - כיצד לענות על שאלות וכיצד להתייחס אליהן. יש לי רק בעיה אחת. בעלי, שהוא אדם נאור ואינטליגנט וישב וראה תוכניות על טוראט וקרא על כך. קשה לו להפנים את העובדה שההתחצפות והדווקאיות לא מופנים כלפיו באופן אישי. אנחנו מציבים לו גבולות תוך התחשבות במצבו, אם כי בעלי מתקשה להבין שזה חלק מהטוראט וטוען שאני מייחסת יותר מדי לטוראט. אז נכון. קשה להבחין בגבול שבין מצבים הנוצרים בשל התסמונת לבין מצבים "רגילים" אבל צריך לפעול אינטואיטיבית מתוך הכרת הילד. מקווה שעם גיל ההתבגרות התסמונת תדעך. ותודה.

אני מחזקת את דעתו של בעלך...

שמתי לב, שהרבה הורים פוטרים את ילדיהם ממחויבויות שונות, כיוון שהם בטוחים ש"הטוראט אשם". ("הילד מתחצף בגלל שהוא טוראטניק וקשה לו לקבל גבולות"). ובכן... הרבה פעמים הבעיה היא כן התנהגותית ואינה קשורה במישרין לטוראט (למעט התקפי-זעם, בהם באמת אין שליטה). ברגע שהילד מקבל "פטור" מהתנהגות נורמטיבית, כיוון ש"הוא טוראטניק וקשה לו", הוא מבין שהוא יכול למתוח את הגבול. בעצם נוצר מצב, בו הילד מותח לאט (אבל בהתמדה) את הגבול, ובמוקדם או מאוחר הוא זה שייפגע מזה. (הרי ילד שרגיל שבבית "מוותרים לו", מתישהו יתנהג בצורה "לא מקובלת" גם מחוץ לבית. ושם, מה לעשות, פחות יקבלו אותו "כמו שהוא"). הרבה טוראטניקים סובלים מבעיות התנהגות, לא בגלל הטוראט, אלא בגלל שההורים שלהם "מרחמים עליהם" ולא שמים להם גבולות ! בכיתה שלי היה ילד ADHD קשה. עד כיתה ד' כל המורים ריחמו עליו, ולכן הוא היה מתפרע, משתולל ומרביץ לכולם. בכיתה ה' הגיעה מחנכת, שאמרה לו מול כל הכיתה, שבפעם הבאה שהוא יוציא את הבעיות שלו על אחרים, היא תעיף אותו לבי"ס למופרעים. זה אמנם "לא יפה" שהיא כביכול לא התחשבה בו, אבל מאותו רגע הוא הפסיק להציק לכולנו. מסקנה: ברגע שמישהו שם לו גבול, פתאום הוא התנהג בצורה נורמטיבית...

א מ א מ י ק ה ../images/Emo140.gif

הסברה נכונה בזמן המתאים (לפני שמספיקים להיווצר משקעים שליליים) חוסכת הרבה בעיות שעלולות היו להיווצר אלמלא עשית צעד זה. אני תומכת בפתיחות הזו כדי שהילדים שלנו לא ייצטרכו להשתמש במאגרי האנרגיה שלהם לצרכי הסתרה והסוואה. מוטב שיחושו בנוח עם עצמם ועם הסביבה הנושקת להם וישקיעו אנרגיה בדברים חיוביים. מניסיון שלנו בעבר , אין לי ספק שזו הדרך. בהצלחה לכם.

שביק

New member
לאמא מיקה השלום והברכה. את עושה

עבודה נהדרת במישור הבית ספרי, ועם בנך במישור ההסברתי. עם עבודת ההסברה הזו אין ספק שבנך יצליח ודרכו תהיה קלה ובטוחה יותר. אני מברכת על שיתוף הפעולה הפועלה של המנהלת. (אגב, לא תמיד זה מובן מאליו). השיר שכתבת מאד יפה וממצה. מברכת אותך בהצלחה בהמשך הדרך. שביק, בת-שבע גרניט, מקימת א.ס.ט.י. ויו"ר עד לאחרונה.

תודה

המנהלת אכן נפלאה, נאורה, בעלת ראש פתוח והמוטו שלה הוא קודם כל חינוך לערכים כי ללא ערכים לא חזשבון ולא עברית שווים.

הלנה

New member
איזה יופי של שיר

ממליצה לפרסם אותו באתר! ושיהיה בהצלחה!

למעלה