תקרה גבוהה

efgr85

New member
תקרה גבוהה

שלום ,אנחנו הולכים לבנות בקרוב בית
האדריכלית שלנו תכננה לנו בסלון תקרה גבוהה של 5 מטר..
האם זה נורמלי למשפחה ממוצעת?מה ההשלכות של זה חוץ מזה שזה יפה..?
האם זה מוגזם בבית של 220 מטר?
תודה!

baniti

New member
מבלי להתייחס לגודל הבית ביחס לגובהו יש לקחת

בחשבון שבגובה כזה נוצרת בד"כ בעיית ECO = הד - שווה לחשוב על זה

אלגמוס

New member
לנו יש בחלל הציבורי תקרה בגובה 4.7 מטר.

במקור תוכננה הנמכת גבס שלא בוצעה. זה מאוד יפה אבל מקשה על הפרקטיות.
כל החלפת נורה היא פרוייקט (בשבילי לפחות). אני לא הייתי עובר את ה 4.5 מטר.

האדריכלית תכננה ? כן בטח

היא לא תגור בבית הזה ולא תשלם הוצאות על חימום וקירור ,
לקבלן שלד תוסיף 30 אחוז משטח הסלון , לטייח גם כן .
היכן המפקח שלך ? הוא לא מעורב בתכנון ?
מי מפקח על האדריכלית ?

על תכנון ואדריכלים...

אז כמובן שלא ניתן לבנות בלי אדריכל, וגם שלנו כמו רבים אחרים הוא מקצועי, מדויק, ואכפתי.
אבל... גם צריך לזכור שאדריכלים בונים בית שהם לא יגורו בו, וגם לא ישלמו עליו - מה שאומר שמאד יפה בעיניהם תקרה של 5 מטר גובה, אבל לא בטוח שהם יסייעו לנקות את קורי העכביש שם, יחליפו נורה שנשרפה, ואני מניח שגם לא ישאו בתוספת העלות בבניה.
אדריכל ישמח להרבה חלונות, לקיר פרקט ולאסלה מיובאת מצפון איטליה (כי שם השיש הכי לבן...), לקירות אבן מסביב לכל המגרש (כי גדר חיה זה שייך לשנות השישים...), ולריצוף טרקוטה לרכב - אבל אתם משלמים את זה ואתם נשארים לגור בבית לבד... (האדריכל בדרך כלל נשאר לגור עם אשתו...).

מה כן?
צריך שהתכנון האדריכלי יוגבל על ידכם לבית בסכום מסוים - ולאורך כל התהליך צריך לראות שהאדריכל לא שוכח זאת, כדי שאת החגים בעשר השנים הקרובות תבלו ביוון או באיטליה עם המשחה ולא בעבודה... מדי פעם פשוט לשאול אותו להערכתו.
צריך שהבית יהיה פרקטי - לא לנישות מיותרות, לא לארונות שמעולם לא תגיעו אליהם, לא לסוגי טיח או קרמיקה הזויים (שניתנים לניקוי רק ע"י חומר מיובא...), לא לריצוף עם שקעים, לא לניתוקים של תקרת הגבס שרק צוברות אבק ועכבישים...

ולעצם העניין - בהנחה שהסלון גדול (אפילו 50 מ"ר) לא הייתי עובר גובה של 3.5 מטר.

רוני810

New member
לטעמי (לא אשת מקצוע)-מוגזם, מיותר ועולה כסף.

בבתים החדשים שאני מכירה, בחלל הציבורי התקרה היא 3.5 אם אני לא טועה. וזה יפה מאוד ומרגיש מרווח. ובחדרים - אפילו פחות. אם אני לא טועה, 3 מטר (לא בטוחה במספר).

לא גרתי בבית עם תקרה בגובה 5 מטר, אז לא מכירה את הצד הפרקטי. אבל בניה עולה כסף. צריך לבנות, לעשות טיח, לצבוע, להתקין תאורה וכו'. הכל מתייקר ומסתבך בגובה כזה.
ובטח החלונות גם יהיו יקרים, כי יהיו בפרופורציה לגובה.

מעבר לעניין המחיר - לטעמי זה מיותר לגמרי. זה לא ארמון ורסאי. יש טרנד היום אצל חלק מהאדריכלים והבונים לעשות חלל גבוה מאוד, ודלתות כניסה ענקיות כמו לקתדרלה. אבל לא תמיד יותר גדול זה יותר יפה.

באופן אישי, הייתי מורידה את האדריכלית מזה.

מסכים

תקרה לרוב בגובה 5 מ' מיותר ולא פרקטי
תקרה בגובה 3.50 תעשה את העבודה מספיק טוב.
תקרה כפולה בגובה 5 מ' טוב לתכנון שבו יש מן גלריה שצופה לכיוון החלל הפתוח, ולכיוון נוף שמצדיק פתיחת חלונות גדולים אליו.

רוני810

New member
תשאלו את האדריכלית אם יש בתים עם תקרה של 5 מ'

שהיא יכולה לתאם לכם ביקור בהם. אולי בתים שהיא תכננה בעבר, אם היו כאלה שכן הסכימו לדבר הזה.
שתבקש מבעלי הבית אישור לתת לכם הטלפון, ותבואו לבקר ולראות. תתרשמו, ותחקרו אותם על יתרונות וחסרונות הגובה המטורף הזה.
ושתתאם לכם גם בתים בגובה 3.5 מטר (שאני מדגישה שוב-נראה מאוד מרשים וגבוה לדעתי). תתרשמו ותחקרו גם אותם.

אם אין לאדריכלית הפניות אז תנסו ללכת לשכנים, חברים של חברים, מכרים, הורים מהכיתה של הילדים שגרים בבית חדש, וכו'.
(ואגב, אם אין לאדריכלית הפניות האם זה אומר שאף אחד לא הסכים לגובה הזה?)
הכי טוב שתראו איך שתי האפשרויות נראות בפועל, ותשמעו מאנשים שהתנסו בזה.

הצד של האדריכלית ברור לגמרי

בית בקומה אחת פחות יפה ומרשים מאשר 2 קומות או מראית עין של 2 קומות .
אבל זה לא לוקח בחשבו את הצד של הגרים בבית

עדיף כבר לעשות קירות מעקה גבוהים על הגג ולא חלל כפול , אולי בעתיד יהיה אפשר לעשות עם זה משהוא

עוד משהוא , 5 מטר גובה זה לא לכאן ולא לשם

אי אפשר לעשות עם זה כלום , אם כבר אז 6 מטר גובה , שאז אפשר להוסיף גלריה או חדר בעתיד
אבל כל המינוסים שהוזכרו כאן תקפים גם במקרה הזה

גלמיש1

New member
כולם פה יודעים למה האדריכלית תכננה....

ומה היו דרישות הלקוחות בכל מקום.
מהצד של המתכננת אני יכולה להגיד לך שבדרך כלל תקרה גבוהה היא דרישה של הלקוחות, משום שזה מה שהם ראו בבית של מכרים או במגזינים וזה הרשים אותם.
אני מבינה שבמקרה שלכם לא זה המצב. על כן זכרו - הבית מתוכנן בשבילכם! לפיכך בכל דבר וענין שלא נראה לכם, או שאינכם מכירים את ההשלכות שלו, אתם צריכים לדרוש ממנה הסברים ! ולתת את המילה האחרונה. אתם המחליטים!

לגבי השאלה הספציפית - אכן 5 מ. זה גבוה. זה יוצר בעיות חימום בחורף, בעיות הדהוד, ושאר עניינים פרקטיים. לא עושים את זה אלא אם יש סיבה טובה (למשל מבנה פנימי עם גלריה פתוחה, או תכנון אקלימי שמצריך את הגובה לטובת סירקולציה של אויר, וכד.) .
אם אצלכם אין סיבה, או שזה לא מוצא חן בעיניכם - עדיף להתכוונן על תקרה של 3-3.5 מ. גובה.

אגב-גובה של מעל 5 מ. כבר יגרור חיוב בחישוב השטחים של גובה מלא כשתי קומות. הם לא פריירים שם בועדות....

אם יש גלריה יחייבו רק על הגלריה

ולא על החלל הריק , בלי גלריה הם לא יאשרו 6 מטר , כי כאן יש מקום להוסיף חדר העתיד

כל הועדות שאני מכיר מחייבות על חלל כפול

שכן הם יודעים שלאחר כמה שנים, בעלי הבית מבצעים גלריות, שזה שטח לכל דבר

ריטה1

New member
מה לגבי תקרה נמוכה של 2.6 מטר?

אחרי הוספת הגלריה שלנו, החדר שלנו (וחלק מהסלון/מטבח/פינת אוכל) יהיה עם תקרה בגובה 2.6 ש"מ.
אנחנו אמנם בית של מאותגרי גובה
אבל האם זה לא נמוך מדי?

למעלה