תקראו

-lila

New member
תקראו

היי אני רוצה להביא בפניכם דעה קצת שונה, הדעה היא לא שלי אלא לקוחה מתוך ספר אבל מתאימה מאד למצב שלנו היא לקוחה מתוך הספר ``לחזור ויהי מה`` של מעוז חביב על ילד שמשפחתו עברה לאמריקה. לפניכם דבריו של יונתן פז בן ה-14 בפני כיתה של יהודים אמריקאים שנת 1972 כשנה לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים. בבקשה אל תמחקו את ההודעה שלי היא חשובה מאד וגם אני עבדתי עליה הרבה הקטע יבוא בכמה חלקים, אני אשמח לקבל תגובות (עינייניות) אם כן, נתחיל: ``... - ובאשר לארצנו, לארץ-ישראל, זוהי הארץ שלנו - האחת והיחידה! תמיד הייתה , ותמיד תהייה. אין מקום אחר בעולם שאנחנו יכולים לומר עליו כך. ואם כבר הזכרתם אלפיים שנה, אז גם במשך אלפיים שנות גלות כשלא היינו בה ממש, היא נשארה שלנו, בליבנו, באמונתנו! חלמנו עליה ועל שובנו אליה יום יום, משך כל אותן אלפי שנים- ``אם אשכחך ירושלים, תשכח ימיני``. - ואני רוצה להגיד לכם דבר נוסף שאותו אינכם יודעים בוודאי: תמיד, כאשר אנחנו, היהודים , חיינו ושלטנו בארצנו- היא פרחה. ותמיד כאשר גירשו אותנו משם- היא שממה.רק אנחנו נלחמנו כדי לחיות בה! רק אנחנו אהבנו אותה וראינו אותה כמולדתינו, כארצנו. אף כובש אחר לא ראה אותה כארצו, כביתו. לאחר כל כיבוש הפכה לחלק ממקום אחר וזהו-זה. גברו בה השממון וההזנחה , ואנו, היהודים, היינו אלה שהמשכנו לחלום עליה ועל גאולתה. - הנה קצת היסטוריה ! בעת הכיבוש הרומי , החריב הקיסר אדריאנוס בארץ- ישראל תשע מאות וחמישים כפרים יהודיים , וחמישים ערים! כך- הודיע באגרתו לסנט ברומא- עלה בידו לשבור סוף- סוף את מרד שלושת מיליון תושביה היהודים של ארץ-ישראל. זה לא הלך לו קל, כלל לא! אבל, שימו לב! זהו קיסר רומאי שמוסר כמה יהודים היו בארץ, בתקופת הכיבוש הרומי. ןאז, אחרי אלף ושמונה מאות שנה, כשחזרו החלוצים היהודים לארצם, והם לא היו היהודים הראשונים שחזרו, כי בירושלים היה בימים ההם רוב של יהודים , ובכן, אז הם מצאו ארץ עזובה ומוזנחת, זרועה ביצות ומוכת קדחת, שבקושי הצליחו להתקיים בה מאתיים אלף תושביה!!! נכון, הם היו ברובם ערבים אבל לא `נושאי דגל פלשתינה`, אלא ,אריסים מסכנים, שחיו תחת שלטון זרים, ולא חלמו כלל על מדינה משלהם, כי לכל היותר הם ראו עצמם כחלק מסוריה. המשך יבוא

-lila

New member
המשך

ומה קרה כשבאו היהודים? גירשו מישהו? גזלו משהו? לא ולא! הם קנו אדמות, תסלחו לי, מחורבנות, ותוך שבעים שנה , הפכו אותן לגן פורח , לארץ המתקדמת ביותר בכל המזרח- התיכון. ולמרות כל הבעיות והקשיים והמלחמות שנכפו עלינו, שוב חיים בארץ הזו שלושה מיליון יהודים (למי שתוהה מאין השלוש מיליון נא להסתכל שוב על התאריך - 1972), כמו לפני אלפיים שנה, דבר שלא קרה בהיסטוריה של ארץ-ישראל מיום שגורש עם ישראל מאדמתו! עכשיו באים הערבים שחיו בארץ לפני שחזרו אילה היהודים, והם המעט, והערבים שהיגרו אליה אחרי שחזרנו, והם הרוב, ואומרים שהיא שייכת להם ושאנחנו נישלנו אותם ממנה... אבל, הרי מעולם בעבר הם לא טענו אפלו לבעלות על הארץ הזאת, כי מעולם לא הייתה עבורם ארץ מולדת, כפי שהייתה לעם היהודי. כן, כמובן. עכשיו הם קוראים לעצמם פלשתינאים, וכך אתם מכירים אותם. אבל, חישבו רגע, מהו השם פלשתינה? מהיכן מקורו? שם זה בוודאי אינו שם ערבי, ולא הערבים קראו לארץ הזאת-פלשתינה. ואילו ישראל וירושלים הם שמות המופיעים בכל פרק שני בתנ``ך, ועבורנו- מעולם לא איבדו את משמעותם! - ובאשר לטענה שנשמעה כאן, שאנחנו סילקנו את הערבים, אני מציע לכם לפתוח את ספרי ההיסטוריה ולראות כיצד ביקשנו אנחנו מערביי ארץ-ישראל להשאר במקומם בתקופת מלחמת העצמאות וכיצד דרשו מהם מנהיגי מדינות ערב ללכת, עד שיזרקו אותנו לים, ויתנו להם את פלשתינה בחזרה. אז במה אתם רוצים להאשים את אחיכם היהודים בישראל, בזאת שלא הסכימו לקפוץ לתוך הים כמו ילדים טובים ונלחמו, ואפלו ניצחו את שבע מדינות ערב? ואם ניצחנו פעם, ועוד פעם, ועוד פעם אז אנחנו צריכים להתבייש בכך?ייתכן שאתם צריכים להתבייש בכך שבלי להתעניין, לקרוא וללמוד, מבלי לדעת את העובדות אתם סתם זורקים האשמות כאלה כלפינו, כלפי בני עמכם היושבים במלודת... שאתם מוכנים לקלוט בקלות כזאת את השקרים הערביים הנשמעים כל-כך הרבה ברדיו ובטלויזיה שלכם, רק מפני שיש להם כל-כך הרבה נפט, ויש להם במה לשלם. אז אם נפט זה צדק- אז אתם והערבים צודקים, אבל אני, אני מכיר רק צדק אחד! שגם לנו, ליהודים, מגיעה בעולם הזה פינה אחת קטנה משלנו. כן רבותי, ואךל תנעצו בי מין עיניים גדולות שכאלה, כאילו שבאתי לגלות לכם את אמריקה ... אנחנו, בישראל, לא גזלנו את הפינה הזאת מאף אחד! אנחנו פשוט חזרנו הביתה, כדי לבנות אותו מחדש, וזה הדבר הנעלה והצודק ביותר שקרה לנו- ואולי לעולם כולו- מאז שגלינו מאדמתינו``

שמבלולה

New member
אין מלים...

או כמו ששוקור אוהב להגיד: כל מילה זהב!!! חוץ מהקטע על כך שהערבים לא התייחסו לארץ כמולדתם... אני לא יודעת עד כמה זה נכון, כי הרי גם הערבים שגרו פה נקשרו לארץ. (ואני לא סותרת בזה את כל שאר הדברים שכתובים שם). סוף סוף מישהו מביא לפורום הזה קצת חוכמה והיגיון! כל הכבוד, ישר-כוח!

PRODIGY

New member
allailo ya laila yo3atebone B-)

wa yaqoolo lee salem 3ala laila 8-p ok dear LAILA ... i`ve read all what you write up there ... and i think that u my dear have been gotten a tough brain-washed as you my dear have told us alot of mistaken info about the lands that you have ``bought`` at the 1948 it`s untrue info .. coz u bought nothing my dear you just conquered the lands in matter of fact it was been award to you as a gift from the ENGLAND conquer forces ... so .. let`s not say that you ``bought`` coz it sound kind of joke my dear :) and about the peoples that were here in palestine .. that you claimed that they have no land then ... i guess that they (who made you a brain wash) have told you that they were living here sheap ... isn`t my dear ? ok .. another surprise 2 u my dear ARABS have lived her long time a ago before there were MOSHE RABENO and even EVRAHAM AVEENO when u passed with EVRAHAM the river of IRAQ (coz that they call you EVREIEEM coz you passed {avartem} the river) and came to palestine there were arabs who living there .... so .. let`s back to the main point after the OTHMANS (turkish forces) been smacked down at the world war 1 .. they came here the england forces ... and then you (jew) came here after the WAR WORLD 2 in matter of fact they ``award`` you palestine as palestine was their lands ... so .. you came here ... and expeled alot of arabs from here ... for example my 2 uncels ...and heaps of peoples if you don`t believe me ... look for ``fugees`` camps at lebanon and the nighbor states you will find out the truth there ... and about your ``gentle`` asking of the arabs to not 2 ``leave`` thier homes ... go 2 the site down there and figure out the truth ... and about the ``release`` war (מלחמת השחרור) ... u released nothing my dear ... you just conquer :) and about the arabs states that you have beaten ... let me see whom you have beaten ... JORDAN .. with the king abdalla 1st .. the english traitor EGYPT .. the king FAROOQ .. the english traitor LEBANON ... who said that lebanon have ``shared`` the party ? so .. my dear you have fight no one !! you just get this lands as award and about the palestinian people they been betrayed by other arabs traitors leaders so ... don`t sing me the hero`s song about the OIL ... in fact it`s so stinky and it`s all been ``spilled`` at the night-clubs abroad as they don`t give a damn about the palestinian at all SO... do you really think that you haven`t plundered any land from anyone ? your friend thePRODIGY

ביילי_007

New member
Prodigy boy - cut the crap

לא שמעתי מילה וחצי מילה ממך משהו חיובי על ישראל. אתה אומר שאנו גונבי אדמות, התקשורת בישראל ``חולה``, שרון הוא פושע מלחמה, ועוד הרבה דברים אחרים, אזזזזזזז מה אתה עושה פה, לך לירדן או למצרים... שם תוכל להנות ``מהדמוקרטיה המצרית`` שם תוכל להנות מ``פריחה כלכלית`` מסגנון מצרי. ועוד אתה אומר שלנו עושים בריין ואשט,....אולי לכל המדינות בעולם משהו כמו 5.5 מילארד אנשים אנו עושים שטיפת מוח כדבריך, ורק הערבים הם הפיקחים והנאורים שלא ``עובדים אליהם``. .... אבל אל תדאג - אני יודע, אני יודע שממילא לא תגיב על הודעה הזאת כמו שלא הגבת ל4 הודעות אחרות שלי...אז have a nice day אופס אולי הכוונה יום רע, אולי בכלל אתה לא קיים אתה יודע שעושים שטיפת מוח - אתה כבר לא יודע מה נכון או מה לא...,

B.Shokor

New member
אף ערבי לא יעזוב את הארץ הזאת, H-)

הנה תגובה לביילי ברשותו של מר PRODOGY, ביילי יקר, לא אני ולא פרודוגי ולא שום ערבי ישראלי או פלסטיני יעזוב את הארץ הזאת, גישתך לפרודוגי לפי דעתי מראה קצת ``זילזול``, כאילו שהמדינה היא רק של היהודים ואנחנו הערבים באנו כמו מסכנים שהיהודים רחמו עלינו ונתנו לנו לחיות/לגור במדינה שלהם!!!!!!!!!!!!!!! לאאאאאאאאאא ואלףףףףףףףףףף לאאאאאאאאאאאאאאאא, כי הארץ הזאת היא גם של הערבים, וכמו שאמרתי לא פרודוגי ולא אף אחד יעזוב את הארץ שלו/הזאת, פרודוגי לא יילך לגור במצריים או במדינה אחרת ויעזוב את הארץ שלו הארץ שהייתה באחד הימים של ההורים סבא וסבתא שלוו, ותהיה לבניו בעוד כמה שנים, אתה יודע מה הוא יעשה? הוא יישאר בארץ הזאת, וילחם בשביל הדמוקרטיה שלפי דעתו נכונה, ויביא את הפריחה הכלכלית הטובה לפי דעתו לארץ הזאת, זה מה שנקרא ``חיים``. אני זוכר שהרבה אנשים בפורום הזכירו לי הרבה פעמים מה זה ``חופש הביטוי``, בסך הכל פרודוגי השתמש ב``חופש הביטוי`` ואז ענינו לו בצורה של קצת זילזול.

ביילי_007

New member
זה לא העניין של לעזוב או לא

הוא אמר שפלסטינים באו לפה לפני בני ישראל, וזה לא נכון, אין לי כוונה לזלזל

קלייר

New member
ביילי חמד/מה זה משנה מי הגיע קודם H-)

אנו עכשו פה יחד, ושני העמים הזכות השווה,ואני בטוחה שביילי לא מזלזל ויש למצוא את שביל החלב ולגשר על הפער הקיים בדו-שיח

ביילי_007

New member
קלייר, לא איכפת לי, מי בא ראשון

איכפת לי שמר פרוגדי אומר שישראל גונבת אדמות מאבותיהם, הוא גם אומר שהם היו פה ראשונים ולכם האדמה שלהם...וזה לא נכון...

קלייר

New member
היבנתי ביילי-

היבנתי ביילי ,ויודעת אני שאתה אמיתי ולא מחפש סיבה לריב

קלייר

New member
כל אדם שנולד כאן זכאי לגור פה/לא מש

יהודי וערבי כאחד,ודי לחשוב שלנו מגיע ,לכל אדם מגיע מקום שנקרא בית לא משנה דתו וצבע עורו,מתי נלמד את המושג דו-קיום,מה שכתוב בספרים יופי ומכובד,אך המציאות שונה יש פה יהודים וערבי ישראל ששיכים למקום כמותנו חישבו איך לחיות יחד לא לאן לשלוח אותם,

B.Shokor

New member
בת-עמי? אני מקווה שתוכלי להבין את

מה שקלייר יקרה אומרת.

ביילי_007

New member
Prodigy boy - cut the crap

לא שמעתי מילה וחצי מילה ממך משהו חיובי על ישראל. אתה אומר שאנו גונבי אדמות, התקשורת בישראל ``חולה``, שרון הוא פושע מלחמה, ועוד הרבה דברים אחרים, אזזזזזזז מה אתה עושה פה, לך לירדן או למצרים... שם תוכל להנות ``מהדמוקרטיה המצרית`` שם תוכל להנות מ``פריחה כלכלית`` מסגנון מצרי. ועוד אתה אומר שלנו עושים בריין ואשט,....אולי לכל המדינות בעולם משהו כמו 5.5 מילארד אנשים אנו עושים שטיפת מוח כדבריך, ורק הערבים הם הפיקחים והנאורים שלא ``עובדים אליהם``. .... אבל אל תדאג - אני יודע, אני יודע שממילא לא תגיב על הודעה הזאת כמו שלא הגבת ל4 הודעות אחרות שלי...אז have a nice day אופס אולי הכוונה יום רע, אולי בכלל אתה לא קיים אתה יודע שעושים שטיפת מוח - אתה כבר לא יודע מה נכון או מה לא...,

קלייר

New member
מדינת ישראל שלנו /על זה אין ויכוח H-)

ואנו יבשנו ביצות ושתלנו עצים בזה הצדק איתך, אך הויכוח פה הוא מה עושים עם העם הפלסטיני השוכן בתוכנו ובאמת לא משנה לי למה נקראו כך, להם יש למצוא פיתרון,ולא בתוך מדינתנו מחוץ למדינה,כשכנה ,שעם תרצה נחייה כשכנים בשלום או במלחמה זה לא משנה לי, וזה כל העיקר כי על כל מה שכתבת אפילו אין ויכוח, המדינה שלנו ותשאר שלנו

B.Shokor

New member
המדינה שלנו = ערבי 48 והיהודים

דבר ראשון בו נבהיר נקודה מאוד חשובה יחד והיא שהמדינה שלנו = יעני של ערבי48 ושל היהודים, ולא רק של אחד מן שני הצדדים. בוודאי שהפתרון הוא לא שני עמים (הפלסטינים והישראלים) יחיו במדינה אחת, הכוונה היא (הישראלים ``ערבי48+היהודים`` = בישראל) - (והפלסטינים = במדינה העתידית שלהם פלסטין). ==> שני עמים = שתי מדינות = אדמה אחת הפתרון שוב ובמאה האלף ברור לכולנו, השאלה היא איך/מתיי יתגשם הפתרון הזה?

קלייר

New member
שיקום החכם/ולא הצודק/אולי נצליח H-)

צודק שוקור המדינה של ערבי ישראל והיהודים, ומתי יתגשם החלום,שיקום החכם ולא הצודק ויעשה כאן צדק לעם ללא זהות או מדינה,ולנו תבוא שעת המנוחה

למעלה