תקראו ,

ליילה

New member
הרשו לי לחלוק....

אני דווקא כן חושבת שהשיר הזה, יפה, ונכון, ויש לו מוסר השכל חשוב. נכון זה בנוי על שיר ילדים, אבל בואו נזכר רגע מה השיר הזה רצה להגיד במקור שלו - זה שיר נגד דעות קדומות, נגד קיטלוג של אנשים, אז מה אם התרנגולת שמנה? אז מה אם הקוקיה הוללת? אז מה אם החתולה כושית?? זה לא אומר שהם לא טובים בתור אנשים, ולהיות מרושע ולא לרצות לגור לידם בגלל הדברים האלו זו גזענות... אז מתברר קודם כל שגם השיר המקורי עסק באותו מוסר השכל בדיוק כמו השיר המתוקן הזה... אין שום רע בעיני בלהשתמש בשיר ילדים שכולנו מכירים ואוהבים, כדי להעביר מסר, כי כולנו מכירים את השיר, בכולנו הוא השאיר רשמים חינוכיים נגד גזענות, ולכן הוא מתאים ביותר להעביר ביקורת על מצב הגזענות הקיים. עכשיו לגבי התוכן, בעיני השיר בא להראות שהחברה הישראלית כל כך עסוקה בסטיגמות של עצמה, וכל כך עסוקה בלשנוא אנשים על רקע עדתי ודתי, שזה מה שיביא בסוף לחורבנה. ובמקום להתעסק כל היום בלשנוא אחד את השני, אנחנו צריכים להתאחד, כדי להביא לעתיד טוב יותר לחברה ולמדינה שלנו. זה נראה לי מסר מצויין, ומאוד נכון, כי כולנו יודעים שגם אנחנו מקטלגים אנשים בראש בדיוק באותה צורה - לפי עדה, לפי דיעה פוליטית, לפי רמת הדתיות ... כשבסך הכל, כולנו אנשים... אני בעד השיר הזה, שהמסר המרכזי שלו הוא, די לגזענות, ודי לשנאת אחים

sirpad

New member
ליילה? האם קראנו את אותו השיר?

כי נראה לי שמה שהשיר רוצה לומר זה שבא ערפאת ואמר אני אשב פה ואחד אחד אמרר את חייכם עד שכולכם תעזבו את הבניין הזה וכולו יהיה שלי.

דירה להשכיר הוא לא שיר!!!!!

הוא סיפור. סיפור ילדים. ובלי שום קשר למסרים, זו גניבה ספרותית מהסוג השפל ביותר, הפרה של זכויות יוצרים, וגועל נפש אחד גדול. ואם זה נמצא באיזושהי תכנית לימודים במדינת ישראל, אזי שיש לנו בעיות גדולות בהרבה, היות וכפי שכבר אמרתי, זה בכלל לא חוקי.

Magnum03

New member
זה לא נמצא בתכנית לימודים

לא יודע אם זה לא חוקי , אין לצד שכתב את זה שום רווח.

Gefen

New member
ואני אהבתי, בעיקר צחקתי

ולא ממש השקעתי מחשבה תהומית במוסר ההשכל ועניינים בעיני זו חריזה נחמדה בדיחה, משהו משעשע שתפס טרמפ מוצלח על סיפור אהוב בקיצור, מה אנחנו יודעים אולי גם לאהל'ה לא היתה מתאפקת ומצחקקת ..?

זה עוד יותר גרוע

אני שמעתי על ה'שיר' הזה בפעם הראשונה מאחותי הקטנה שדיברה עם מורה שצירכה ללמד את השיר כחלק מתוכנית החינוך!

למעלה