תקראו בבקשה....

Yaniv-DC

New member
כתבה פופוליסטית.

ראשית אני אפתח בכך שאני בהחלט תומך בנישואין אזרחיים, חד מיניים וכו´ וכו´. אבל... מה לעשות - אירגון משפחה חדשה רוצה להראות את הנתונים כדי שיתאימו לעמדתו, ומציג זאת כ-5000 ישראלים לעומת 3000 קפריסאים, תוך התעלמות מהעובדה שבישראל למעלה משישה מיליון תושבים בעוד באי קפריסין כ-760 אלף תושבים. כלומר בגסות היחס הוא 1:7.9, בעוד שבכמות הנישואין היחס יורד פלאים ל-1:1.67. כך שלא משנה תוכן הכתבה ומהות הדיון של בעד ונגד - הנתונים שמציג אירגון משפחה חדשה ביחס לתושבי המקום אינם רלוונטיים כלל וכלל.

Halfbaked

New member
לדעתי רלוונטיים גם רלוונטיים

מטרת הכתבה אינה להראות שישראלים מתחתנים יותר מקפריסאים (וטיעונך מראה שהיא אכן אינה משיגה מטרה זו), אלא להראות שחלק משמעותי מציבור הישראלים מתחתן בנישואים אזרחיים. ואכן, אם נניח שתדירות החתונות לנפש שווה בישראל ובקפריסין, הרי שמנתוני הכתבה עולה ש-5000 החתונות הישראליות מעידות על ציבור של כמיליון ורבע איש (5000/3000*760000) המשתייך למגזר המתחתן בנישואין אזרחיים (בקפריסין לבדה). כלומר - כרבע מהציבור היהודי בישראל! על כן, הכתבה מביאה לדעתי נתונים המשרתים ביותר את מטרתה, אך חוטאת בכך שאינה טורחת להסיק מהם את המסקנות באופן גלוי, אלא משאירה זאת לקורא, שלא תמיד עושה זאת בעצמו.

eli21us

New member
היו רוצים

5000 זוגות ישראלים התחתנו השנה בקפריסין נשמע ממש לא הגיוני זה כמו שיגידו 5000 חרדים התגיסו שנה שעברה לצבא

Yaniv-DC

New member
נשמע מאוד הגיוני

בתור אחד שמכיר אישית לא מעט זוגות כאלו ושאם היה מתחתן - היה עושה זאת שלא בישראל. גם מקור ההשוואה שלך הוא בערך כמו להגיד שלקנות מלפפונים בקו אופ זול יותר מתפוזים בשופרסל.

eli21us

New member
בכל זאת 5000 נראה לי מוגזם

סתם כך תן לי להבין מי שמתחתן בקפריסין ומגיע לארץ .... מקבל ישר זכויות ?

sirpad

New member
חושש אני שיש בעיה בעניין

אני נוטה להבדיל את הנושא של נישואים אזרחיים בישראל ל2 מקרים. -זוג אזרחים ישראלים שרוצים להתחתן ולא מעוניינים לעשות את זה ברבנות כיוון שהם אינם רואים במוסד זה מקום סמכותי או שאינם רוצים להתחתן עם המחוייבויות של הרבנות(כל חוקיי התנ"ך וזה). או הומוסקסואליים ולסביות שהדת לא מאפשרת להם להינשא. -זוג של "עולים חדשים" שתפסו גל על העלייה הרוסית המבורכת. כמה שזה יישמע לא נהור וגזעני ונוגד את כל אמות המוסר שאני מאמין בהם אני נוטה להסתכל על מדינת ישראל בצורה שונה.מדינת ישראל הוקמה לתת פיתרון לעם היהודי.אני מתחתן עם דנית ויכול אחריי תלאות רבות לקבל אישור שהייה בדנמרק ואז אני מתחיל להיטמע בחברה הדנית והופך להיות (במרוצת השנים)לחבר מן המניין של החברה הדנית.דנמרק היא מדינתם של הדנים. ישראל היא לא מדינתם של הישראלים היא מדינתם של היהודים.נכון שיש בעיות דמוגרפיה עמוקות כבר עכשיו עם האוכלוסיה הערבית שנולדה במקום ואין לנו זכות לגרשם.אבל חשוב להבין שאם תינתן אפשרות להינשא אזרחית בארץ אז המון עולים חדשים יתחתנו פה עם "העולים חדשים עאלק" ויקבלו אשרות שהייה ולא יירחק היום שבוא מדינת ישראל לא תורכב מרוב של יהודים ואז לא יהיה צביון יהודי למדינה הזאת.וחשוב מאוד שתהיה מדינה אחת כזאת.מדינה שאומרת אתה יהודי אתה תמיד מוזמן לבוא ולקחת חלק במדינה הזאת.מחר מחרותיים יתחיל גל חדש של אנטישמיות ונחפש מיקלט שבו איננו נרדפים.(מתנצל מראש על ההיסחפות) רוצים להתחתן במדינת ישראל תתגיירו,או שתסעו לקפריסין. להבדיל אלפיי הבדלות מאות ישראלים נוסעים לאמסטרדם כדיי לעשן חשיש ולאכול עוגיות.אז זה אומר שצריך להתיר את השימוש של החשיש בארץ?(לא שיש לי בעיה עם זה אני בעד הלגליזציה) אז מי שרוצה לעשן חשיש או שעובר על החוק או שנוסע לאמסטרדם. מי שרוצה להתחתן נוסע לקפריסין.מי שאין לו כסף ליסוע לקפריסין שיתגייר.בין כה וכה הוא לא חייב לחיות חיי הלכה כל ימיי חייו ולא יזיק שלפחות יילמד את המנהגים ואז יחליט אם בא לו מלא אותם או לא. אני מודע לזה שהמילים האלה גובלות בגזענות,אבל בסוגיית המדינה היהודית שקמה כרעיון של מדינה לגזע מסויים אין מנוס מלחשוב ככה.

Else

New member
זה לא סתם גובל בגזענות

את מה שאמרת נשמע כמו גזענות אשר מוצדקת על ידי סיסמאות ישנות וספוגה בדיעות קדומות. איך אמרת? דנמרק מדינה "גזעית"? ומה, בדנמרק כולם חייבים להתחתן נישוים דתיים - נוצריים? אולי כבר תבין שלא מדובר פה באוכלוסייה ש"תופסת גל" אלא בניסיון להצדיק את המונח "דמוקרטיה" אשר מדביקים למדינת ישראל בכל עת בלי להבין שאין! דמוקרטיה בישראל. באף מדינה מערבית מפותחת אין כפייה דתית בעניין הזה (או בשום עניין אחר). בכל אחת מהן יש אלטרנטיבה של נישואים אזרחיים - ולא למען "גזע" או "יחודיות" אלא למען חופש ביטוי דתי (או אתאיסטי)!!!! קפריסין זה לא פתרון לזוגות שבגלל סיבה זאת או אחרת רוצים להתחתן נישואים אזרחיים כי קפריסין זאת לא מושבה של ישראל - היא מדינה בפני עצמה (אם לא הבנת עדיין). מי ששולח את אנשים להתחתן לקפריסין דוחק את הבעיה יותר עמוק במקום לחפש לה פתרון הוגן בתוך המערכת המדינית. ומי ששולח את האנשים להתגייר רק כדי להתחתן הוא אדם צבוע פי שניים כי גיור צריך לבוא מתוך האמונה ורצון ולא מתוך אילוץ!!! אחר הוא לא אלא שקר אחד גדול. ומה יעשו נוצרים שחיים בארץ? או שאין להם זכות קיום בה בגלל שהיא מדינה "גזעית"? אם התשובה לשאלה האחרונה היא חיובית - אז זאת פשוט מדינה טוטאליטארית, תסלחו לי..... ואל תנסה, אחרי הנאום הארוך שלך אשר "גובל בגזענות" (ולמעשה - גזעני למדי), להסביר לי על העקרונות היהודיים ועל מדינה יהודית...היא יהודית מדי מכדי להיות מדינה מתקדמת ודמוקרטית, גזענית מדי מכדי לרבים מאיתנו - יהודים בדם - יהיה חשק לחיות בה . ולא, אני לא חושבת שגויים ימלאו את החלל בישראל ויתבוללו עם הדם "הגזעי" היהודי אחרי שמוסד הדתי יתבטל כי זה בהחלט יכול לקרות גם בלי שנישואים אזרחיים יהיו חוקיים...

eli21us

New member
מאוד קל לקרוא לזה גזענות

אבל זה דרך העולם אנשים לא אוהבים זרים כמו שאני היתי מקבל קריאות יהודים החוצה באירופה ואם כבר יש מדינה יהודית אחת בעולם צריך לשמור על זה כך אני לא תומך בנישואים אזרחיים אבל תומך במתן זכויות לזוגות הומואים ולסביות כי הם באים מתוכנו מצידי אני קורא לזה דמוקרטיה יהודית ונוצרים שמתחתנים בארץ עושים את זה על פי הממסד הדתי שלהם וזה כולל מוסלמים

מדינת ישראל כבר מזמן אינה מדינת

היהודים... מדינת ישראל היא כבר מזמן אינה מדינת היהודים, לא מזמן קראתי כתבה בשבועון חרדי על אחוזי התבוללות גבוהים דווקא בישראל, שהם כתוצאה מהעלייה הגדולה של לא יהודים מברית המועצות לשעבר, וכן מהעובדים זרים וכו´. אין טעם לכפות את ההלכה על חברה חילונית מתבוללת. החילונים המסורתיים שירצו להתחתן כדת משה וישראל יוכלו לעשות זאת גם ללא הממסד הרבני הממשלתי, כמו שעושים בחו"ל - פשוט ניגשים לקהילה היהודית האורטודוקסית הקרובה ומתחתנים כהלכה!!

למעלה