תקציר ספר מספר 5.

תקציר ספר מספר 5.

חג שמח לכולם, ותכף שנה גריגוריאנית טובה! אני עומדת לפני קריאת הספר השישי. אני התחלתי ראשונה בבית ומאז אני קוראת כל ספר ראשונה, אך היות ואני בעת שירות המדינה בימים אלו ונבצר ממני להיות בבית במשך השבוע כדי לחטוף אותו ראשונה, אחי הדרדס כבר קרא אותו, אבא עכשיו לקראת הסוף ובטח אחי הצעיר השני יתחיל לפניי. בינתיים אני רואה אותו בצד וממלמלת: My precious...אפילו שזה מספר אחר
. עד שיגיע תורי המיוחל, אחרונה בבית כי אמא לא בקטע, אני רוצה לעשות חזרות ותהיתי אם תוכלו לעזור לי: יש איזשהו תקציר שתוכלו לתת לי על הספר החמישי? פשוט הוא יצא לפני כל-כך הרבה זמן ואני אמנם זוכרת מהק רה בו, אבל לא בדיוק רב. כשראיתי את "גביע האש" לפני שבוע, נוכחתי לגלות שהרבה מהדברים פתאום קפצו לזכרוניו לא זכרתי שהיו בספר. חבל לי שזה יקרה עוד פעם עם, ועוד עם הספר שהוא כמובן שווה פי אלף מכל סרט. אני זוכרת שישנו מסדר עוף החול שמקתבץ בשנית כדי להילחם בוולדמורט, ושסיריוס מחופש לכלב רוב הזמן אבל הרבה מהאנשים יודעים שזה הוא. אני זוכרת שהוא מת בסוף, שהארי חבר של צ'ו (נראה לי, לא?) ושהאחים וויזלי מקימים חנות טריקים, או שהם בכיוון. פתחתי את הספר אתמול ("מסדר עוף החול"), וגיליתי את שמו של מודי עין הזעם! ובכן, לא זכרתי שהוא היה שם, שנה ויותר מאז צאת הספר! לכן אשמח אם תוכלו לעזור לי, ולהפנות אותי לאיזשהו תקציר של "מסדר עוף החול". או שגאוני הספר יבזיקו אותו ממחויהם כמבזיקים מלח תוך שניות ספורות. אני יודעת שיש כמה מביניכם שמסוגלים לכך... תודה רבה! חג שמח, שוב, נעמה. נ.ב - דבר נוסף, אם תוכלו: אני יודעת שזה יותר קשור לסרט, ובכל זאת - אני מעוניינת מאוד לקרוא ראיונות עם השחקנית המדהימה מגי סמית'. יש למישהו כאן איזו הפנייה לראיון באמת מעמיק שנערך איתה בשנים האחרונות? תודה רבה!

53925392

New member
למנהלת (או לכל אחד אחר)

בזמן האחרון שואלים את השאלה הזאת מלא... אי אפשר לעשות את התקציר בFAQ?

ToryMaster

New member
אפשר

וזה גם יקרה, ברגע שקדחת אי סימון הספוילרים ואי השרשור תרגע קצת ויהיה לנו אוויר לנשימה בין מחיקה למחיקה.

MuzicMan168

New member
אממ כן בגדול רק כמה דברים:

לחץ לימודי ענק - בגרויות כל העולם שונא את הארי בגלל הנביא היומי והשמועות שהוא זייפן הארי חש ומודע למחשבותיו של אדון האופל הארי וצ'ו לא היו חברים סתם שיחקו במשחקי אהבה ראשונה נכזבת ובמסדר הפיניקס היו אדון וגברת וויזלי,לופין,טונקיס,מנדגוס,דמבלדור וסנייפ! סיריוס מת מה שזה לא יהיה מדברים על הנבואה וזה הכל נראה לי בגדול

טעות קטנה

במסדר עוף החול היו עוד חברים כמו גינקסלי שאקאבולט, רובאס האגריד ואני בטוחה שהיו עוד רבים שפשוט לא היו כל כך חשובים להארי. על מי שדיברת הם בעיקר דמויות שכבר הכרנו וחשובות להארי זה הכל

snaidis

New member
בבקשה :)

הארי וחבריו נקלעים לצרות חדשות; דולורס ג'יין אמברידג', נציגת משרד הקסמים מתמנה לתפקיד המורה החדשה להתגוננות מפני כוחות האופל ומשתלטת בהדרגה על כל בית הספר. ולא רק זה מטריד את הארי: כמעט בכל לילה הוא חולם על מסדרון ארוך, ובסופו דלת, ועל כן נאלץ להירתם ללימודי הלטת-הכרה תחת השגחתו העוינת של הפרופסור לשיקויים, סוורוס סנייפ. רון ויזלי, חברו הטוב, נבחר להיות השומר בקבוצת הקווידיץ' של גריפינדור, אך נתקל בקשיים רבים בתפקיד זה ובין היתר ללעג. מרבית עולם הקוסמים אינו מאמין להארי בנוגע למה שעבר עליו, ולועגים לו. בנוסף, משרד הקסמים, ואמברידג' בראשו, מנסים להשתיקו ולמנוע מבעדו לספר על מה שקרה לו בסוף השנה שעברה. בנוסף, במשך כל שנת הלימודים דמבלדור נמנע בכל דרך מלהביט להארי בעיניים. הארי וחבריו מקימים קבוצת לימוד מחתרתית ללימודי התגוננות מפני כוחות האופל בשם צ"ד (צבא דמבלדור) והוא עומד בראשה, אחרי שהם מבינים שהם לא ילמדו דבר במקצוע זה מהמורה אמברידג' ובייחוד בשנת הבגרויות החשובה מכולן. צ"ד היא נקודת האור היחידה בחייו של הארי. לקראת סיום שנת הלימודים הארי נאלץ פעם נוספת להילחם ולהיאבק בשארית כוחותיו באדון האופל, הלורד וולדמורט הלוא הוא תוצאה אפלה של קודמו טום רידל, וזוכה לליווי נאמן ומסור מחבריו במסע קסום והרפתקני. ואם כל המתרחש לא מספק את הדעת, הארי מפתח מערכת יחסים כושלת עם חברתו לספסל הלימודים צ'ו

KillER SmiLEY

New member
אהמ תיקון

משרד הקסמים וקורנליוס פאדג' בראשו (שר הקסמים
) דולורס היא הסגנית שלו.

../images/Emo178.gif../images/Emo27.gif

פרק 1 - דאדלי הרוס הסוהרסנים מופיעים בווינגינג תחתית , ודאדלי משותק . פרק 2 - כנפייה של ינשופים הארי מגלה שגברת פיג סקיבית ,והארי מקבל מכתבים ממשרד הקסמים , מגיע צרחן לדודה פטוניה שאומר לה לשמור את הארי בביתה . פרק 3 - חיל המשמר הארי שולח לסריוס לרון ולהרמיוני מכתב על מה שקרה לו . הדרסלים יוצאים "לתחרות הגינה המטופחת" , וחיל המשמר (מסדר עוף החול) מגיע לביתו של הארי , ולוקח אותו למפקדה של המסדר , ביתו הישן של סריוס . פרק 4 - כיכר גרימולד מספר 12 הארי והמסדר מגיעים לבית בשלום , לא משו מיוחד... פרק 5 - מסדר עוף החול הארי מגלה דברים אודות המסדר , וחזרתו של וולדמורט פרק 6 - בית בלק האצילי ועתיק היומין לא משו מיוחד ... פרק 7 - משרד הקסמים הארי ואדון וויזלי הולכים למשרד הקסמים . פרק 8 - השימוע השימוע של הארי מתחיל , והוא שם לב שפתאום כולם נגדו , לבסוף זוכה. פרק 9 - הפחדים של גברת וויזלי הרמיוני ורון קיבלו סיכות מדריך . כולם מנקים את המפקדה . גברת וויזלי פוגשת בוגארט שלובש את צורת בני משפחתה מתים . פרק 10 - לונה לאבגוד הארי רון והרמיוני חוזרים להגוורטס , ובדרך פוגשים בלונה המג'נונה . פרק 11 - השיר החדש של מצנפת המיון הארי רון והרמיוני מגיעים להגוורטס והארי מגלה שהוא יכול לראות את הסוסים שלוקחים את הכרכרות להוגוורטס . מצנפת המיון שרה שיר שממליץ לכולם להיות ביחד לאור חזרתו של וולדמורט .הארי רב עם שיימוס. פרק 12 - הפרופסור (הנאצית) אמברידג' פרד וגורג' ממציאים ממתקים . הארי מגלה שדולורס אמברידג' היא המורה החדשה להתגוננות מפני כוחות האופל .הארי ואמברידג' מתווכחים האמצע השיעור , והארי מקבל עונש מהאמברידג' פרק 13 - העונש של אמברידג' הארי מגלה שהעונש של אמברידג' הוא לכתוב על דף , שחורט את המילים בבשרו החי של הכותב . פרק 14 - פרסי ורך כף פרסי שולח לרון מכתב ומנסה לשכנע אותו לעבור לצד של משרד הקסמים . הארי מדבר עם סיריוס דרך האח של המועדון. פרק 15 - המפקחת העליונה על הוגוורטס אמברידג' הופכת למפקחת העליונה של הוגוורטס ומציבה חוקים . רמיוני מציעה להארי ללמד ילדים מבית הספר התגוננות מפני כוחות האופל פרק 16 - בפונדק ראש חזיר כל המעוניינים להיות בשיעורי ההגנה מפני כוחות האופל של האגריד נפגשים בפונדק ראש חזיר. פרק 17 - תיקון מספר 24 לחוק החינוך אמברידג' מוציאה חוק האוסר על קבוצות בבית הספר . אמברידג' כמעט תופסת את סריוס באח . פרק 18 - הצבא של דמבלדור דובי מספר להארי על חדר הנחיצות , והם קובעים בו פגישה עם כל חברי צ"ד . הפגישה מתנהלת טוב וכולם מגיעים. פרק 19 - האריה והנחש הרמיוני מזייפת אוניות לחברי צ"ד על מנת לקבוע פגישות . המשחק בין סלית'רין לגריפינדור מתקיים , וגריפינדור מנצחים (שכחתי לציין שרון נבחר לשומר של קבוצת גריפינדור) . הארי פרד וגונג' רבים עם מאלפוי . גורג' פרד והארי מסולקים "לצמיתות" מקבוצת הקווידיץ' של גריפינדור . פרק 20 - סיפורו של האגריד האגריד חוזר להוגוורטס . הארי רון והרמיוני הולכים לפגוש אותו בבקטה שלו , והוא מספר להם שהלך למסע עם מאדאם מקסים להרים , לשכנע ענקים להצטרף אל דמבלדור . פרק 21 - עין הנחש האגריד מביא לשיעור תורת הצמחים פגעסוסים . (האנשים היחידים שמסוגלים לראות אותם הם רק האנשים שראו מוות) ג'יני נבחרת בתור המחפש של גריפינדור . הארי וצו' התנשקו לאחר פגישת צ"ד האחרונה . הארי חולם חלום בו הוא נחש שמכיש את אדון וויזלי. פרק 22 -בית החולים של הקדוש מנגו למחלות ולפציעות קוסמים מקגונגל לקחה את הארי למשרד של דמבלדור והוא סיפר לדמבלדור מה ראה בחלום. מיסטר ווזלי נפגע והוא הופנע לבית החולים של הקדוש מנגו . הארי הרמיוני ומשפחת וויזלי הולכים לבקר את מר וויזלי בבית החולים . פרק 23 - חג מולד במחלקה סגורה הארי גילה שוולדמורט יכול להשתלט על גופו .הארי הרמיוני ומשפחת וויזלי מבקרים שוב את מר וויזלי ורואים בבית החולים את גילדרוי לוהרקט . פרק 24 - הלטת הכרה סנייפ וסריוס רבים במטבח המפקדה. דמבלדור מבקש מסנייפ שיעביר להארי שיעורי הלטת הכרה , על מנת שוולדמורט לא יוכל לחדור למחשבותיו . פרק 25 - חיפושית אך לא חופשית 10 אוכלי מוות נמלטים מאזקבאן. הארי וצו נפגשים בבית הקפה של מדאם פודיפוט . צו רבה עם הארי בגלל הרמיוני .הרמיוני מצליחה לסחוט את ריטה סקיטר . פרק 26 - צפוי ובלתי צפוי הראיון של הארי מתפרסם ב"הפקפקן" , וחל איסור לקרוא אותו בהוגוורטס . טרילוני מסולקת מבית הספר , ופירנזה הקנאוטר הוחלף במקומה. פרק 27 - המורה המחליף ומי שהדליף אמברידג' מגלה את צ"ד . מריאטה הלשינה עליהם . דמבלדור מסולק מהוגוורטס. חסר הסוף....

למעלה