תקציר דף מידע 24.5.07

אורנהמ1

New member
מעט הבהרות בנושא הגנים

נתחיל בעובדות. 3 הישובים נחשבים כסמל אחד. לעניין חינוך (גנ"י) פנים(ועד) וכו'. מספר הילדים בגילאי גן מאפשר תקן של 6 גנים של משרד החינוך. כיון שעיקר הבעיה היא בין נופי וכפר ( באלון יש מעט מאוד ילדים) המועצה הציעה 3 הצעות 1. יהיו 6 גנים תקניים , מלאים, . הגן ה-6 החדש יהיה בגבעה המערבית (הצעה חדשה לאחר שהכפר מזמן דחה בניה בגבעה ועכשיו זה שוב עולה על הפרק. הצעה זו טרם הובאה בפני אנשי נופי פרת !!!!!!! 2. יהיה גן שביעי וזאת מתוך מטרה להקל על מספר הילדים שבכל גן. לאופציה זו יש שתי אופציות האחת- גן יישובי, היינו ההורים של גילאי 3 ישלמו 700 ש"ח ליישוב. הישוב אחראי על מבנה, תקצוב שוטף, שכר לגננת ולסייעת,מתקנים וכו'. יש סבירות גבוהה שהמועצה תתן ציוד פנימי. השניה- ההורים של גילאי 3 ישלמו את אותו סכום של משרד החינוך למועצה. גילאי 4-5 בנופי ובכפר ישלמו 100 ש"ח וזאת כדי לממן סייעת וגננת. המועצה תממן אחזקה שוטפת, רכישות, מתקני חצר,קניה ראשונית, פנים גן, פיקוח וכמובן הורה שזכאי להנחה על פי הקריטריונים של משרד החינוך ומופיע באינטרנט, יקבל הנחה. הישוב אחראי למבנה והתאמתו ( כמו גם בגן היישובי). המינוס בהצעה הוא התשלום של הורי גילאי 4-5.נלקחה בחשבון העובדה שלא כל ההורים ירצו יוכלו לשלם את הסכום. בחשבון מדוייק יותר ייתכן והסכום ירד זה תלוי בדכר גננת וסייעת ובמספר ילדים סופי. עם כל הצער והכעס שעולה פה בפורום, אם אין תקנים של משרד החינוך אין למועצה יכולת לפתוח גן במימונה. עוד נתון- כיון שמשרד החינוך גובה 700 ש"ח הוא מוריד מההקצבה שלו לרשויות.

אסיפת הורים!

[הדגש|ביום שני הקרוב 4.6 בשעה 20:30 תתקיים אסיפת הורים לכל ילדי הגנים.[הדגש] באסיפה נדון באופציות השונות ונראה מהי האופציה המועדפת על כלל ההורים לגבי הגן הרביעי, כך נוכל לפעול בצורה מעשית יותר. פרטים בדף המידע. ועדת חינוך לגיל הרך.

בילבלת אותי לגמרי

(אורנה - אני כותבת בלהט, אבל אל תקחי את זה אישי
הפניה היא אליך כנציגת המערכת) גן שישי - מה ההבדל אם הגן יהיה בגבעה המערבית או בנופי פרת? מישהו יצטרך להידפק עם הסעות ליישוב שכן ועם העובדה שצריך להוציא ב13:20 ילד אחד מיישוב אחד וילד שני מיישוב אחר. מה זה משנה אם זה אנחנו נדפקים או נופי פרת? אם היית אומרת לי שכל הגנים של נופי פרת יורדים לכפר, או כל הגנים של כפר אדומים עולים לנופי פרת, אז נניח שזה ישים, אם כי אבסורדי לחלוטין... כל יישוב צריך את הגנים שלו אצלו. או לפחות מרוכזים באותו מקום, ולא מפוצלים. שאלות נוספות על גן שישי: על סמך מה מחליטים מי הילדים שצריכים לנסוע ליישוב שכן? המועצה תממן הסעות? עם בוסטרים וחגורות בטיחות ומלווה מהגן עד לבית ולהיפך? גן שביעי - למה זו בעיה פרטית של היישוב? למה הורים צריכים לשלם? גן זה לא שירות מוניציפלי בסיסי? למה יישוב צריך להקים באופן פרטי בהשקעה עצמית? למה יישוב צריך לנהל גן? מי כשיר לנהל את זה ביישוב? מי צריך את המשימה הזאת ביישוב? המועצה תממן חצי משרה של רכז חינוך לגיל הרך ביישוב? הילדים רשומים בצורה מסודרת מאז מרץ, והמועצה צריכה לתת פיתרון. זה לא פייר לבנות על ההורים לתשלום נוסף כדי לפתור בעיה מוניציפלית. בדיוק בשביל זה משלמים מיסים. הנה - באלון יש מעט מאוד ילדים לדברייך. אז למה יש להם גן ולא מסיעים אותם לכפר אדומים או נופי פרת כדי לחסוך? אחרי הכל זה אותו תקן. הרישום של היישובים כסמל מוסד אחד הוא בירוקרטי בלבד וכל השנים לא התחשבו בו. מה קרה עכשיו? תראי לי עוד יישוב במועצה שיש בו מקרה כזה. אולי באמת יש, ואני לא יודעת. (אולי תגידי לי ואני אלך להתסיס גם אותם...) לא מבינה. יודעת מה, לא רוצה להבין. גם נופי פרת וגם כפר אדומים צריכים לקבל גן, בלי שום מימון עצמי ושום בטיח. אישית אולי הייתי מסכימה שהיישוב יקבל את ניהול הגן ע"ח 700 ש"ח של ילדי גיל 3, בתנאי שהמועצה מממנת רכז חינוך גיל הרך יישובי/גושי שיוכל לטפל בזה, ולטפל בזה טוב. לא הגיוני להפיל את העבודה שלכם על מזכירות היישוב ועל וועדות מתנדבים.

אורנהמ1

New member
אהבתי את הסמיילי הפרחוני

ותפסיקי להיות ערה בשעה כל כך מאוחרת.....באלון יש גן חילוני וגן דתי לכן אין בעיה אצלם מבחינת התקן. אין ספק שמבחינת סמל אנחנו ייחודיים כגוש אדומים. אנחנו עובדים על גן 7 תקני כדי שיהיה נוח לכולם. פתרון הגבעה המערבית יכול להתאים גם לנופי וגם לנו כי זה באמצע. הרעיון האחרון שלך מעניין ושווה התייחסות. בכל אופן אנחנו עובדים על אישור תקן נוסף. משתדלים.

שלי נבו

New member
גן בגבעה המערבית

גן אחד בגבעה המערבית לא יפתור את בעיית הצפיפות, עדיין יהיו כ-35 ילדים בגן. חוץ מזה , ישנה בעיה לפצל את מבני מוסדות החינוך במקומות שונים ביישוב .

ויסקאש

New member
שאלה לאורנה.. ../images/Emo60.gif

אורנה שלום כל התיסבוכת הזו לא ברורה לי. איך "פתאום" בדקה ה 90,ודקה לפני שהמועצה ממילא תבנה עוד גן תיקני בכפר אדומים, 3 הישובים נחשבים כסמל אחד ? והכי חשוב לי לשאול,עם יד על הלב האם באמת "אין למועצה יכולת לפתוח גן במימונה"...?
יונתן

אורנהמ1

New member
השכונות של כפר אדומים

יונתן 3 הישובים נחשבים כסמל אחד מלפני עידן , בעצם עם הקמ אלון ואח,כ נופי כי כולם במשבצת וסמל אחד, אלו נחשבות שכונות. הערכה גסה שלי עלות גן לשנה זה משהו בסיביבות 150 אש"ח. יכול להיות שהמועצה יכולה לעמוד בכזה סכום אבל נניח ויש היו ויהיו עוד ישובים בבעיה דומה - למי יתנו ולמי לא , באיזה מספר ילדים יאשרו גן נוסף ב34, 33, 30 ילדים? כשאין הגדרות ברורות נוצרת בעיה. וזה מאוד טבעי שכשיש לנו כפריטים בעיה אנחנו רואים את עצמינו ולא את המערכת באופן כולל. אני יכולה להבטיח דבר אחד, שאני עושה ואעשה את כל המאמצים להקל בכל האמצעים שיהיו לרשותי.

אבל אבל אבל

ברור שכשחורגים מההגדרות עלולות לצוץ בעיות. וצריך לראות את המערכת וכו'. אבל המערכת למרבה ההפתעה מורכבת בפריטים בודדים שצצות להן בעיות פה ושם. והמערכת צריכה לתת פיתרון לפריטים הבודדים ולא להגיד תפתרו את הבעיה בעצמכם, על חשבונכם, ואנחנו נעזור לכם. תנו פיתרון סביר אחר והוא יענה בברכה. אתם פשוט לא נותנים פיתרון. אם הפיתרון שלכם הוא גן שישי ושיסיעו את הילדים לנופי פרת (או שנופי פרת יסיעו לכאן, זה לא באמת משנה) תנו תשובה לשאלות הרלוונטיות מאוד שנשאלו כאן בנוגע לגן השישי.

shmooooolik

New member
אורנה, לי דווקא זכור שנופי פרת זכו בהטבות

שאנחנו לא זכינו להן, בתקופת היותנו בוועד ביחד. למשל כביש, תשתיות וכו'. נדמה לי שגם לעניין הטבות מס היה הבדל בינינו. זו לא חוכמה להחליט שנחנו אותו היישוב לעניין אחד, ולא אותו היישוב לעניין אחר. אני צודק או סתם מלבה את האש? ואיפה #$@@%^& לוחצים כדי לשלוח את ההודעה?

אורנהמ1

New member
שמוווווווווווווליק

לא זוכרת משהו על הטבות מס. לנו עשו את כביש שבת והכניסה לישוב בערך באותו זמן. אתה יכול ללבות אש העיקר שתשלח גם אתה כמו חמוטל זר של סמיילים ולא סימנים לא מובנים #$@@*&^%. מתי היינו יחד בועד, במאה שעברה לא?????אתה חושב שאני זוכרת משהו? חוץ מהבלגן של גן רינה????

anatkr

New member
הגן אצלנו יוקם על ידי היישוב ומעט המועצה תסיי

למה הגן יוקם ע"י היישוב ? באיזו טבעיות זה נאמר....למה בכפר שלנו הכל צריך להיעשות מכיסם של החברים ביישוב? טל באיזה קלות אתה אומר זאת .אתה לא חושב שכלל התושבים אמורים להיות מעורבים בענין? והגיע הזמן שזה לא יצא מכיסם. האם הגנים יהפכו להיות כמו בית הספר כפר אדומים? שישכחו מלכתחילה שהגנים הם משרד החינוך ומועצה כמו ביה"ס... לדעתי היא הגיע הזמן שכלל תושבי הישוב יתעוררו ויפסיקו לנצל את חוסר מעורבותם במה שקורה בכפר.

למה ?

כפר אדומים ישוב עשיר במיוחד אולי אתם ליודעים אבל הכיסים של התושבים עמוקים מאוד. כמה שמבקשים מקבלים. הגיע הזמן שתעורר מהתרדמה ונתחיל לבדוק מה עושים עם הכסף שלנו . שעוד כמה שנים לא נבכה על מה שקורה היום.

למעלה