תקציב ומדיה

תקציב ומדיה

אז היום הכריזו על התקציב לשנת 2013. כשהגעתי לפה בהתחלה הופתעתי קצת מזה שהתקציב מאושר לפני השנה מתחילה, לא בטוחה למה אבל זכרתי שבישראל זה קורה מתישהו בין פברואר לאפריל.

בכל מקרה, הופתעתי לטובה מחלקים מהתקציב, מה שגורם לי לחשוב שאולי אני לא מבינה אותו עד הסוף.

הפגיעה במחלקת התרבות היתה קטנה מהמצופה (ועדיין חלקים שם לא ברורים) ולשמחתי הפגיעה בחינוך היתה ממש מינימלית - בחינוך הציבורי יחס מורה-תלמיד לא ישתנה ובפרטי השינוי קטן. החדשות הרעות הן שלמרות שהמלגות לסטודנטים כרגע כמעט ולא ישתנו, וב-2014 אמנם לא יפחיתו את סכום המלגות אבל כן את סף הזכאות. חלק מהמיסוי שהוסיפו עושה רושם שמתוכנן "לפגוע" במעמד המבוסס יותר והמיסוי על נדל"ן לא יהיה תקף לשנת 2013 מה שאולי יעורר טיפה את השוק.

באופן מאוד מרגיז, בטוויטר וגם בכותרות באתרי החדשות, מזכירים במיוחד את תוספת התשלום לבקבוק יין - 1 יורו. זה מעצבן לראות כי זה באמת מסיט את תשומת הלב מנושאים חשובים יותר. חוצמזה - כמה יין כבר שותים? אפשר לחשוב שאירלנד נמצאת בחבל הלואר.

קיוויתי מאוד שיהיה דיווח יותר מקיף ומסביר במדיה, לכאלו (כמוני, לצערי הרב) שמתעניינים אבל מתקשים עם ענייני מסים וחישובי אחוזים, אבל הדיווחים שהיו הם כלליים ביותר וכנראה שאאלץ לנסות לקרוא את המסמך המלא בסוף השבוע.

מעבר לקיטור הרגיל על המדיה, אני תוהה - אתם טורחים להתעדכן לגבי פרטי התקציב, המיסוי ומרכיבי התכניות הכלכליות שמפרסמים כל שנה? עד כמה זה שונה ממה שקורה בישראל?

מצורפת הקריקטורה המרגיזה מהאייריש אינדיפנדנט שהגדילו להתרכז בעיקר במקום בטפל.

למעלה