תקע שרוף

תקע שרוף

לעיתים תקעים של מכשרים חשמלים ניתכים כך שהפלסטיק מסביב לאחד משלושת הפינים של התקע נמס ונראה שרוף. למה זה קורה? עד כמה זה מסוכן? מה עושים בכדי למנוע את זה? תודה

רשר

Well-known member
מנהל
חיבור רופף

יכול להיות בכל מקום שיש חיבור, יתכן שהורג לא מהודק היטב, או שהחוט לא מתאים לעומס, או שהתקע לא מתאים לעומס ולפעמים החימום בא מהמגע של התקע בשקע נקווה שעם שינוי התקן וכניסת תקעים חדשים עם פינים עגולים הבעיה תקטן ואולי תעלם.

האם יש בזה סכנה?

נניח יכולה להתלקח שריפה מכל הסיפור הזה? נ.ב תודה על התשובות המהירות והמקצועיות

lekner

New member
יכולה וגם קרה יותר מפעם אחת

במידה והתקע תקני אז בד"כ הכל בסדר במידה והתקע לא תקני הוא יכול להתלקח בד"כ מה שמתלקח זה הכבל ואז השאר היסטוריה הבעיה היום שהרבה מאוד קבלנים משתמשים בציוד לא תקני ולא כבה מאליו

elimalka

New member
הבעיה היא לא בקבלנים

אלא בבודקים של ח"ח שלא בודקים באופן יסודי את השקעים ושאר האביזרים.

fireman

New member
הבעיה היא שהבודקים של חח"י

בודקים דברים שמיותר לבדוק במקום לבדוק את הדברים החשובים באמת....

elimalka

New member
דברים כגון

רציפות, LT, ובידוד שהם דברים חשובים לכל הדעות הם בודקים. אבל הם לא בודקים ממש לעומק, אפשר בקלות "לעבוד" עליהם. מצד שני יש להם הרבה בדיקות ביום והם לא יכולים להתעכב הרבה זמן. בדרך כלל חשמלאים שהם מכירים הם פחות בודקים, חשמלאים שהם לא מכירים הם יותר מקפידים איתם. אם הקבלנים ידעו שאין מצב שהביקורת תעבור אם יותקנו שקעים מסוג X אז הם לא יהיו מותקנים...

elimalka

New member
שאלה לגבי LOOP TESTER

אם איזה לופטסטר אתה עובד? ודרך אגב, מה ההגיון לעשות תחום של עד 2000 אום? הרי אם התנגדות הארקה מעל ל 200 אום (התחום המקסימלי ש MEGGER LT5 לדוגמא יכול למדוד), זה מספיק להבין שהארקה דפוקה, או שאין הארקה בכלל....

lekner

New member
אני משתמש ב alphatec multifunction

לא שלי הוא יקר רצח הוא של הבודק חשמל שאני עובד איתו עבדתי אצלו בעבר אני לוקח מתי שאני צריך

elimalka

New member
התלבטתי בין

MEGGER LT5 or LT6 ההבדל שLT6 מודד עד 2000 אום, למרות שזה לדעתי מיותר לחלוטין, בשביל מה צריך לופטסטר עם טווח כזה גדול.

elimalka

New member
השאלה שלי

לשם מה צריך טווח של 2000 אום ? בהרבה מכשירים שבדקתי באינטרנט יש טווח 20, 200, 2000. אני יכול להשיג את ה LT6 במחיר טוב (משומש).

elimalka

New member
אכן כן

אבל שוב אני חוזר, בשביל מה יש תחום של 2000 אום מה ההגיון בכך...

רשר

Well-known member
מנהל
המכשיר משמש גם לבדיקות אחרות

במעגלים של מתח נמוך, תקשורת,,,

למעלה