תקני תאורה

ניק

New member
תקני תאורה

בס"ד שלום. למישהו יש קובץ של תקני תאורה באיזורים שונים או יכול להפנות אותי למקום שיש דבר כזה? אני מכין פרוייקט ואני צריך את זה לצורך כך.

lekner

New member
תקני תאורה

אתה רוצה לדעת רמות הארה באזורים שונים או דרכי חישוב? כנס לאתר שלי הרבה חומר כולל דוגמאות לטבלאות של פרוייקטים אין לי שם תאורה אבל הרבה חומר אחר זרמי קצר,הארקות,שטחי חתך וכו.....

lekner

New member
המלצות אמריקאיות לרמות הארה

===================================================================== TABLE 1 ===================================================================== IES ILLUMINANCE CATEGORIES and VALUES - for GENERIC INDOOR ACTIVITIES ACTIVITY CATEGORY LUX FOOTCANDLES ---------------------------------------------------------------------- Public spaces with dark A 20-30-50 2-3-5 surroundings ---------------------------------------------------------------------- Simple orientation for short B 50-75-100 5-7.5-10 temporary visits ---------------------------------------------------------------------- Working spaces where visual C 100-150-200 10-15-20 tasks are only occasionally performed ---------------------------------------------------------------------- Performance of visual tasks of D 200-300-500 20-30-50 high contrast or large size ---------------------------------------------------------------------- Performance of visual tasks of E 500-750-1000 50-75-100 medium contrast or small size ---------------------------------------------------------------------- Performance of visual tasks of F 1000-1500-2000 100-150-200 low contrast or very sm size ---------------------------------------------------------------------- Performance of visual tasks of G 2000-3000-5000 200-300-500 low contrast or very sm size over a prolonged period ---------------------------------------------------------------------- Performance of very prolonged H 5000-7500-10000 500-750-1000 and exacting visual tasks ---------------------------------------------------------------------- Performance of very special I 10000-15000-20000 1000-1500-2000 visual tasks of extremely low contrast

ניק

New member
תודה

בס"ד לפי איזה תקן זה? וכן מה התקן לתאורת ביטחון היקפית? תודה ויום נעים ניק

רשר

Well-known member
מנהל
מאמר של טורצקי

מהמוסד לבטיחות וגהות לענין תאורת ביטחון, הנוהג הוא להתקין עמודים לפי דרישת חוק החשמל ועל כל עמוד פנס כך שלא מתחשבים כל כך ברמת הארה, גם גופי התאורה מאוד בעיתיים בעלי נצילות אורית נמוכה מאוד (אם צריך להאיר אדם או רכב שמתקרב למקום, למה מתקינים גוף תאורה שמאיר את השמים והאדמה במקום להאיר רק אזור צר שדרכו חייבים לעבור? קיים פנס שמאיר עם נורת נל"ג 70W לטווח 150 מטר)

lekner

New member
עבור כל מתקן

עבור מתקנים סגורים כגון בתי ספר מפעלים מלונות תקנות כיבוי הם וואט אור ל מטר מרובע

רשר

Well-known member
מנהל
לתאורת חירום תפקיד שונה מהיקפית

ועל כך שוב מאמר של טורצקי מתוך אתר "המוסד לבטיחות וגיהות" באתר יש ספריה של אוצר מאמרים

ניק

New member
תודה רבה

בס"ד מישהו יודע אולי איפה אני יכול להשיג תקני תאורה למפעל משרדים שירותים וכו'? תודה רבה לכל העונים

lekner

New member
כנס לקישור של רשר

כנס קישור אחד למעלה למוסד לבטיחות וגהות יש שם הכל יש לי קובץ אך הוא גדול מידי שלח לי את המייל שלך דרך האתר שלי בדף צור קשר או ישירות למייל אשמח לעזור

lekner

New member
טעות שלי לא קובץ גדול הנה הוא

זה הוא הקובץ מהמשרד לבטיחות מקווה שיעזור לך יש שם הכל

למעלה