תקני חשמל בארה"ב

polynominal

New member
תקני חשמל בארה"ב

במסגרת עבודתי עלי להתקין מתקן חשמלי מסויים, שאמור להיות משווק לארה"ב (קליפורניה) הרוכש העביר אלי פרטים מעט מוזרים לגבי המתקן שבו תעמוד המכונה דהיינו מתח של 110V, מתח שלוב (תלת פאזי) 480V, זרם לפאזה 100A. א.משהו לא מסתדר לי לגבי המתחים הללו, האם למישהו יש רעיון? ב. האם לדעתכם ניתן לחבר שנאי 480-380 ולעבוד עם מכשור שמתאים לאירופה? נושא התדר פחות משמעותי כיוון שאני עובד עם בקר תדר. ג. האם מישהו מכם מכיר את תקנות החשמל שם? (במכון היצוא, לא ידעו להשיב על כך..) תודה POLY

רשר

Well-known member
מנהל
מתחי החשמל בארה"ב

נסה לברר היטב מה הם צריכים, מנסיון הטעויות עלולות להיות יקרות מאוד לתיקון, כולל משלוח טכנאי לכמה ימים מעבר לאוק' שלא לדבר כבר על היחס למקצועיות שלך מצדם (בנסיון שלי חברה אמריקאית טעתה שילמה והפסידה מכרז המשך באיטליה). בתמונה כמעט כל האפשרויות לחיבור בארה"ב כאשר מוצג בהן רק הצד המשני של השנאי.

roy269

New member
בארה"ב מקובל

לחבר צרכני חשמל כבדים (מזגנים, מכונות כביסה וכו') בין שתי פאזות זה יוצר קצת בלבול ומקשה מאד על הישראלים שרוצים לייבא מוצרי חשמל כבדים מארה"ב כי חלק מהמערך פועל על שתי פאזות (המנועים, גופי החימום) ואילו מערך הפיקוד והשליטה עובד על פאזה אחת (110 וולט)

רשר

Well-known member
מנהל
כפי שמציג הציור שצרפתי

המצב יותר מסובך יש את כל אלה בחד/דו/תלת-פזי 110 (110X3 בוטל אבל קיים בכל מיני מקומות קטנים) 240 277 480 ו 208 חד-פזי בלבד לפיקוד משתמשים במה שנוח באותו הרגע למתכנן, שלרשותו כמובן גם כל המתחים ה"נמוכים מאוד" קיבלתי פעם תרומה קו יצור של מתפרה ניו-יורקית שהכיל מנועים 3~ 110V והפיקוד שבא מהזנה שונה כמובן 240V והקו נתרם בגלל שינוי המתח בניו יורק ל"סטנדרט", כדי להפעילו בארץ נאלצתי להזמין אוטוטרפו מיוחד. חשמלאי שעובד בתעשיה צריך לבדוק כל פעם מחדש תחת איזה מתחים הוא נמצא.

למעלה