תקנות משבר המים

Master Stav

New member
מגוחך ויסלחו לי כולם

אם אדם רוצה לשלם על המים שהוא צורך והלשקות איתם את קירות ביתו אסור לו על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בדשא .... ה עם מכוני רחצת המכוניות מה עם בריכות שחייה מיזרקות שאינן בסיקרקולציה חוזרת ועם אחוז התדפות של פחות מ2 אחוז ... אז הרשויות כן ואנשים םפרטים לא ? מה עם טיפול במים אפורים ? מדינה מגוחכת שפועלת לכיבוי שריפות במקום להתחיל לבנות מתקני התפלת מים מתקני אגירת מים וטיפול נכון במי תהום ... מגוחך ...

orenh47

New member
משבר המים או מדניות של מטומטמים

יסלחו לי כולם וסתיו צודק מצד אחד מדינה שהשיגה כל כך הרבה ב 60 שנה אך מבחינת ניהול מנוהלת כמו מדינת עולם שלישי שלא יבלבלו תמוח דשא סינטטי עלק לא אשקה כמו פעם אך בלילה פעמיים בשבוע אשקה גם אשקה מוכרים לכל העולם מתקנים להטפלת מי ים שילכו לכל הרוחות מה זה יש ים מלא מים ממי מפחדים ממקורות????? מי שמנהל את המדינה הזאת הוא הוא צריך להתייבש טיפשות זו מחלה וחבל שלא מנסים לרפות אותה כל שנה אותו קישקוש נ מ א ס

motisisr

New member
הפיתרון דשא סינטטי

אני התקנתי בגינה לפני שלוש שנים דשא סינטטי וזאת ההחלטה הטובה ביותר שעשיתי בנושא למרות שלהחליף את הדשא בגינה היה עולה לי בערך 1/3 השקעה, לדשא הסינטטי יש המון יתרונות א. הכי חשוב לא דורש מים ב. לא דורש אחזקה ותמיד נראה מצויין ג. לא מגרד או גורם לאלרגיות ומאוד נעים למגע וישיבה ד. אין מזיקים/חרקים/ושאר תיקנים ה. החורף מנקז את הגשמים בצורה מהירה והגינה תמיד "יבשה" ללא בוץ. ו. אחריות ל10 שנים לפחות בקיצור אני ממש ממליץ לכל אחד שחושב לחדש את המידשאה שלו ( עתה שכנראה הוא יאלץ לייבש אותה) לחשוב על הכיוון מה שכן כמעט כמו תמיד כדאי להשקיע בדשא סינטטי איכותי (שלי עלה בסביבות 80$ כולל התקנה) ולא במציאות זולות. סתיו בנוגע למה שאתה כתבת בנושא ההתפלה אז רק שתדע שגם בנושא זה לא הכל וורוד ראשית אף אחד עדיין לא יודע לאמוד את הנזקים של שאיבה מסיבית (רחוק מהחוף ככל שיהיה) מקרקעית הים יש מצב שבעוד 20 שנה נגלה לפתע שזאת היתה טעות גדולה

תותח9

New member
יש פתרונות נוספים

כמו שימוש במים אפורים (מערכת כזו יקרה למדי) ריצוף שימוש בצמחית כיסוי שאיננה דורשת כמעט השקיה על ההתפלה יש הרבה מה לכתוב, אולי זה לא הפורום המתאים. דווקא השאיבה מהים איננה נחשבת לבעייתית, אלא שני דברים אחרים: 1. הרכב המים (הם הופכים "רכים" ונעדרי מינרלים חשובים) 2. מחיר סביבתי - התפלת מים צורכת אנרגיה רבה מאוד, שלייצורה שורפים דלק - סולר, פחם או גז נכון לעכשיו, אני פשוט מייבש את הדשא

motisisr

New member
אינה נחשבת בעייתית עדין

אני מכיר כמה וכמה מחקרים שחולקים על כך מעבר לזאת אין ספק שהמחיר הסביבתי הוא עצום אגב מים אפורים אינם מתאימים לשימוש פרטי אלא אגירה של מי נגר ומי ניקוז מזגנים ואגב המערכת לא יקרה כל כך היא רק דורשת מירזוב נכון ומקום (גם תת קרקעי ) למיכל האגירה

תותח9

New member
מים אפורים

יש חברה שמוכרת מערכת מבוססת צמחים שאוספת מים אפורים (מקלחות, כיורי אמבטיה ומכונת כביסה), מטהרת אותם לרמה של מי שתיה - ואז אפשר כמובן להשקות את הדשא או למלא בריכה... העלות גבוהה - כ-17 אלף ש"ח, ללא צנרת. יש כבר בתים בארץ שנבנים עם הכנה לאיסוף מים אפורים. כמות מי ניקוז מזגנים היא קטנה - אני מפנה את צינור הניקוז לאדנית הנענע, אבל זה לא מספיק לדשא, גם לא לעצי פרי אגירת מי נגר - נושא מורכב, ויש לו גם השלכות תברואתיות ובטיחותיות

אליה ל

New member
ישנה גם אפשרות לאסוף מי גשמים -

כשהאיסוף מתבצע גם על גג הבית או מהמרזבים אל מיכלים מיוחדים. ברגע שאתה משתמש במים האלו רק להשקייה, לא אמורה להיות בעיה כלשהיא. המורכבות היא כשרוצים להשתמש במים האלו כמי שתיה ואז יש צורך במערכות בקרה ובדיקה שוטפות של המים. אני מתכננת לאסוף בבית אצלי מי גשמים להשקיה. מצרפת קישור לחברה שנקראת "המטהר" מצאתי אצלם די הרבה מידע בנושא

jaddess

New member
לא ממש פרקטי

תעשי חשבון איזה כמות תוכלי לאסוף במשך כל החורף מכל שטח גג הבית ותשווי את זה לצריכה של השקיית גינה בקיץ. את תופתעי מהתוצאות ולא לטובה (זה לא יכסה לך אפילו חודש אחד) איסוף מי נגר איננו רלוונטי לבתים וזאת בלי קשר לעלות האסטרונומית.

אליה ל

New member
יונתן, בדפי המידע של החברה, נאמר

שאיסוף הגשם במהלך השנה מכסה השקיית גינה ממוצעת 4 חודשים. הם טוענים שאיסוף מי גשמים רגיל בגג של 150 מ' מביא לתפוקה של כ- 82,500 ליטר. הגג אצלי יהיה בסביבות 100 מ"ר, אך לפי החישובים שלהם בגליל יש 27 אחוז גשם יותר ולכן נניח שהממוצע אצלי יכול להיות פחות או יותר זהה. השאלה מבחינתי היא רק מה תהייה העלות הכספית של לאגור את הכמות הזו של מים - בעצם עשיתי חשבון - המחיר בשמים לכמות הזו של מים. צריך לחשוב שוב על משהו שיהיה בגדר הסביר

jaddess

New member
הבה נמשיך בחישובים

אכן הכמות שתאסף היא בערך כמו שהם אומרים. והכמות תספיק ל 2-3 חודשי השקייה בקיץ אבל היכן תאכסני כמות כזו של מים? מדובר על מיכל בגובה מטר המכסה את כל שטח הגג או מיכל בגובה 2 מטר, אורך 10 מטר ורוחב 4 מטר היושב אצלך בגינה (בריכת שחייה?) 80,000 ליקר מים שקולים ל-80 טון כך שאחסון על הגג לא בא בחשבון. ועכשיו לחסכון במחיר המים: 80 קו"ב הם בערך 400 ש"ח
איסוף מי גשמים חשוב ובעיקר מים הזורמים לביוב ולא למי התהום, אבל איננו פרקטי בבתים אלא רק בקנה מידה הרבה יותר גדול

הפתרון הכלכלי : טיהור מים + איסוף הגשם

שים לב לציור באתר: http://www.hametaher.co.il/images/s...irrigation_storage_by_www.hametaher.co.il.jpg יש שם שילוב של מערכת לטיהור שפכים יחד עם איסוף מי גשם איסוף מי מזגנים ובריכת שחיה למי שיש אני מתאר לעצמי שרק צריך להגדיל את בריכת האגירה האחרונה לצורך קבלת מי הגשם ואז כל העלות של "קציר" הגשם מתבטאת בהפרש הגודל של המיכל בלבד.

jaddess

New member
יש שלל פתרונות המתאימים לכל כיס

יש שלל פתרונות מקצועיים מאלפי שקלים בודדים ועד עשרות אלפים http://www.hametaher.co.il/ יש גם פתרונות במאות בודדות של שקלים כגון איסוף מים אפורים רק ממכונת הכביסה לצורך השקיית דשא. מיושם כבר במספר בתים בצורן, כולל אצלי (אפשר לבוא לראות).

Master Stav

New member
זה מתחבר לממטרה?

לצינור השקייה ? איך זה מטהר את המים אשמח להסבר .

jaddess

New member
פרטים נוספים

בשביל לקבל לחץ מספיק חזק לממטרה צריך הפרש גבהים של למעלה מ-20 מטר או לחליפין משאבה. לכן בשלב זה, יש לי חיבור לצינור השקייה שמונח על הדשא. (פתרון של < 100 ש"ח) שלב ב - משאבה חשמלית עם מפסק להפעלה ואז אפשר לחבר את המיכל למערכת טפטפות או מתזים שלב ג - בקר המפעיל את המשאבה כשהמיכל מתמלא ומפסיק אותה כשהמפלס יורד להשקיית דשא, שיחים וגם עצי פרי אין צורך בסינון המים. כדאי להשתמש בפחות אבקת כביסה (גם חצי מהכמות המומלצת ע"י היצרן מספיקה) או לעבור לחומרי ניקוי אקולוגיים. אם המים העומדים מתחילים להסריח (לא סביר אם מכבסים מספר פעמים בשבוע) יש בקטריות שאפשר להוסיף למיכל פעם בחודש.

Master Stav

New member
80$ כולל התקנה?

לאיזה שטח של כמה מטרים ? מה עם עצי הפרי שלי אני אמור לייבש אותם ?

motisisr

New member
../images/Emo130.gif80$ למ"ר....

ואת עצי הפרי לדעתי ניתן להשקות

Master Stav

New member
אתה מדבר מחינתי על הוצאה

של למעלה מ2800 דולר ... אני אשקול אלטרנטיבות אחרות בנתים

למעלה