תקנות בטיחות

hippit

New member
תקנות בטיחות

שלום לכם
רציתי לדעת האם ישנן תקנות בטיחות הנוגע לאיגרוף תאילנדי
כאלו שמחייבות למדריך בחוג לספק מסכות פנים להגנה וכו'..
אם ילד נפצע במהלך השתתפות בחוג ונשבר לו האף מה ניתן לעשות? יש את מי לתבוע או שזה חלק מהנזקים לכאורה ...?

צהריים טובים

מעבר לכללי הבטיחות הכלליים הנהוגים ע"פ חוק (בהמשך לשרשור קודם בנושא קורסי מדריכים/מאמנים)
לכל איגוד התאחדות ישנן כללי בטיחות המחייבים את מאמני/מדריכי/חניכי הארגון אליו משוייכים.
בכל אופן, באם כללי הבטיחות הנהוגים ע"פ חוק בהתאחדות מחמירים מהמקובל בחוק המדינה כפי שנלמד בקורסי המדריכים/מאמנים
אזי יהיה מחייב תקנון/חוק ההתאחדות (כנ"ל ההפך במידה והחוק במדינה מחייב בסעיפים שההתאחדות מקילה החוק במדינה הוא הקובע).

כל פעילות מחוייבת בביטוח המאתמנים/ספורטאים ע"פ דרישות החוק (שוב קורס מדריכים/מאמנים משרשור קודם) במידה וישנו צורך פונים לחברת הביטוח
בה מבוטח המתאמן/ספורטאי.
לא כל פניה/תביעה לחב רות הביטוח מספקות מענה ממכלול לא קטן של סיבות (מידת הנזק/גודל התביעה השתתפות עצמית/סיכון מחושב-מקובל וכו'...)

שנה טובה
חיים

CRAZY BOLI

New member
דבר נוסף

מעבר לעינייני תביעה חשוב לטפל בפציעה
אצל רופא מוסמך ולהחלים ממנה .
בריאות ורפואה שלמה לילד !!!

moriarty

New member
יש לבדוק מול המאמן אם יש ביטוח

זה יותר חשוב מאשר תקנות הבטיחות.

שירגיש טוב הילד אבל זה חלק מהעניין

אגרוף תאילנדי איננו חוג לשירה או שחיה צורנית... חלק מהסיכונים בעבודה במגע מלא כמו בתאיבוקס או קיקבוקס או קרב מגע הוא כאלה ארועים. מי שלא מבין זאת יש לו בעיה.

מה הקשר לשאלה?

הוא שאל למי צריך לפנות בנוגע לביטוח אחרי פציעה, וגם באמנויות לחימה לא רכות (במיוחד בהן) יש לשמור על בטיחות, כללי זהירות, ומגנים.
נכון שיש פציעות, לכן כל אלו מחוייבים שיהיו.

moriarty

New member
לא נכון

אי אפשר להגיד "יש לו בעיה", ולהמשיך בחיים. אם לילד נגרם נזק, אם יש צורך בטיפולים רפואיים, בפירוש אפשר לשקול לפנות לביטוח.

CRAZY BOLI

New member
כן ולא

כן - כי בשביל זה יש ביטוח .
לא - כי בספורט מגע מלא
ישנן פציעות שכיחות ולא חושב שעל
כל פציעה צריך לרוץ לתבוע אלה אם
כן :
הפציעה נבעה מרשלנות של מאמן /מקום .
הפציעה גרמה לנזק בלתי הפיך או מצריכה
טיפולים רפואיים יקרים .
את כל מה שכתבתי אני מקשר לנוער - בוגרים .
באימון ילדים הנושא יותר רגיש ולכן אני לא יכול
לנקוט דיעה נחרצת וכל מקרה לגופו .

באופן אישי (ואני לא דוגמא טובה)
נפצעתי לא פעם בפציעות די חמורות ומעולם
לא חשבתי לתבוע את המאמן .
תמיד חשבתי שגם לי יש חלק בפציעה זו או אחרת
וניסיתי להתגבר על זה לבד ולא לשבור את הכלים .

דבר אחרון :
אני יודע שכל עיניין התביעות בין מתאמן למאמן זה נושא די רגיש
וסביר להניח שאצל מאמנים רבים הדבר עשוי להעיב על היחסים
בין המאמן למתאמן .
ישנם מקרים שהמתאמן צודק לחלוטין ואם המאמן לא מקבל זאת
זה לא בסדר אך ישנם מקרים של לנסות להוציא כסף כי אפשר וגם זה לא בסדר .
בגלל זה הנושא רגיש וכל מקרה לגופו .
אבל דבר ראשון למאמן צריך שיהיה ביטוח ותעודות הסמכה מתאימות .

לירוןE

New member

נכון, יש מגמה של לתבוע כל מה שזז כי זה מקובל

לצערי בימינו יש כזו אפנה של נו, שילמתי ביטוח אז למה שלא אתבע את המאמן ? זו ממש רעה חולה, אנשים שולחים את הילד לכדורגל הוא נופל שם ושובר שיניים, שובר אף מכדור שעולה לנגוח ואף אחד לא חושב לתבוע את המאמן או את האגודה. משום מה כשמדובר במקצועות אלה חושבים מייד על רשלנות ועל תביעות ובמקרים רבים על איך להוציא כמה ג'ובות מהמאמן. אני ראיתי כל כך הרבה פציעות אצל המאמן שלי ואף אחד לא חשב לתבוע אבל כנראה שהזמנים השתנו. אגב - איני מדבר על מאמן פושע ואיני מכיר כאלה.

כמו שנכתב כאן

לברר לגבי הביטוח.
קודם כל רפואה שלמה לילד (בן כמה הוא? ).
ובהזדמנות זו, אם לא בדקתם לפני שהוא התחיל, לברר עם המאמן, מה הכללים שלו לגבי בטיחות, מגנים וכו..אפשר גם לברר עם הורים אחרים, האם פציעות כאלו הן דבר שבשגרה או לא..

amir_aikido

New member
תשובות כלליות (לא מכיר אגרוף תאילנדי)

אני לא מכיר אגרוף תאילנדי טוב מספיק בכדי לענות על שאלותייך, אנסה לתת תשובות חלקיות וגם לשאול מעט (כהורה צעיר בעצמי) :
א. בעיני מצב שבו לילד נשבר האף באימון איננו תקין, רק לוודא, על איזה גיל של ילד אנחנו מדברים? (נערים אינם ילדים)
אתם כהורים הייתם מודעים לאופי הפעילות באימון?
באיזה נסיבות בדיוק זה קרה (קרב אימון, תרגול טכני, ...)?

ב. רוב הקסדות שמקובלות באימונים של אמנות לחימה, לא מגינות על האף.

ג. להבנתי, אם קסדות נדרשות, המורה אמור לדרוש אותן ולא להסכים שילד יכנס לאותה פעילות בלעדיהן בדר"כ הכוונה לקרבות), אבל אתם ההורים אמורים לקנות אותן לילד.

ד. לכאורה אמורים להיות למורה שני ביטוחים: ביטוח למתאמנים לכיסוי כל נזק של תאונה, וביטוח רשלנות מקצועית. אני לא עו"ד, אבל למיטב ידיעתי מהנסיון - תאונות בקרב אימון, לא בהכרח מכוסות על ידי מי מהביטוחים הללו (חברות הביטוח מומחיות בהתחמקות מתשלום, ויטענו כי זו לא תאונה סתם אלא סיכון מרצון).

החלמה מהירה לילד קודם כל
ובתקווה שהנושא יפתר במהירות
אמיר

Tonjin

New member
אמיר, זה אגרוף/אגרוף תאילנדי

מכוונים מכות ובעיטות לפנים, אני בטוח שמצב בו נשבר למישהו האף הוא לא אידיאלי בכלל ושעדיף שזה לא יקרה, אבל נראה לי שזה יכול לקרות גם בלי שתתקיים רשלנות או חוסר תשומת לב...

אני לא מכיר את נסיבות המקרה, ולא רוצה לפסוק לכאן או לכאן - רק להזכיר שבכל זאת מדובר במגע-מלא לפנים, ודברים כאלו יכולים לקרות לפעמים גם תחת תנאי בטיחות נוקשים ונכונים וגם למאמנים מנוסים..

amir_aikido

New member
מה ההורים ידעו? כמה זמן הוא מתאמן?

טונג' - העובדה שלך ולי יש מושג די ברור על כך שבאימון באגרוף / איגרוף תאילנדי מאוד ייתכן כי מישהו יחטוף מכה משמעותית לפרצוף ויגרם ממנה נזק (אף שבור, שיניים וכו') לא אומרת שההורים ששלחו את הילד שלהם לחוג הבינו זאת. יותר מזה, אם מישהו יחפש בכתבים של דקסלו את ההסברים שלו ביחס לבטיחות של אימון באגרוף - הוא יראה שאמורים להתאים האימון לקהל היעד וכי האימון באגרוף צריך להיות בטוח וללא פציעות. אני בטוח שכשמדובר בילדים, זה חשוב שבעתיים.

אמיר

עוד נקודה שלא שאלתי קודם והיא חשובה מאוד - כמה זמן הילד מתאמן בחוג - זה היה השבוע הראשון / שני שלו?

אמיר

Tonjin

New member
אמור, ברור שאמור... אבל אמור זה גם שם של דג..

כפי שאמרתי - לא מכיר ולא יודע, רק מזכיר שמצב כזה עלול להתרחש גם בהנתנן מאמן מעולה ותנאי בטיחות מושלמים ובמיוחד בסוגי ספורט כמו אגרוף ואגרף תאילנדי.. זה הכל..

ואם ההורים שלחו את הילד שלהם לחוג לא הבינו מה זה אומר או להבין מה מתרחש בו, יתכן שהרשלנות היא דווקא שלהם (או גם שלהם), לא רק של המאמן...

amir_aikido

New member
לא היינו שם - מה המאמן סיפר להם?

טונג'

יש המון פרטים מהותיים שאיננו יודעים בסיפור:
בן כמה הילד 8-9 או 30?
כמה זמן הוא מתאמן? שבוע - שבועיים או עשור

ברגע הראשון, ניחשתי שהתשובה בצד של הראשונים, ואז, לפחות בעיני כהורה, המצב הזה בלתי נסבל, בעיקר אם להורים לא הוסבר שיש מכות ישירות לפנים ללא מגן וכו'.

אמיר

Tonjin

New member
מה זה לא הוסבר..

אתה מדמיין מצב בו היית שולח את הילדות שלך לחוג (ועוד כזה שבו די ברור מראש שיש סיכויי פציעה יחסית גבוהים), בלי לדעת מה מתרחש בו ומה הולך לעבור עליהן שם..?

ועל זה שאין לנו מושג מה היה שם אין וויכוח - בדיוק בגלל זה אני מרגיש צורך להזכיר שעם כל זה שילד נפצע וזה די נורא - אנחנו לא צריכים למהר להפנות אצבעות מאשימות לשום צד....

למעלה