תקן לפעוטונים

MyFirst

New member
תקן לפעוטונים

הי בספטמבר הקרוב (נהיה כמעט בני שנתיים) והפיצפונת שלי תתחיל ללכת לפעוטון.מנהךת הפעוטון הקרוב לביתנו טוענת כי התקן בגיל זה הינו 8 ילדים למטפלת אך משאלה ששאלתי כאן בעבר נעניתי כי התקן הוא 6 ילדים למטפלת. אשמח לקבל הפנייה כתובה לתקן הנ"ל על מנת שאוכל להציגה בפני המנהלת. תודה מראש!
 

נעה גל

New member
אוי. אוי - נושא כואב ../images/Emo7.gif

אין תקן. פשוטו כמשמעו. במדינת ישראל אין חוק שקובע כמה ילדים יכולים להיות על מטפלת אחת. הגנים הפרטיים והמשפחתונים הפרטיים הם שטח הפקר מבחינה זו. בגני ויצו ונעמת ישנו תקן שאומר איש צוות על כל 6 ילדים, רוב הגנים הפרטיים מיישרים קו עם התקן הזה (שהוא בפני עצמו בעייתי מאוד בגילאי פעוטון). במשפחתונים (אלה הנמצאים בפיקוח העירייה) מספר הילדים לא עולה, באופן עקרוני, על 5 ילדים למטפלת.
 

MyFirst

New member
זאת אומרת שזה בגדר

המלצה? ואין לי אפשרות להציג משהו רישמי בפני המנהלת?
 

נעה גל

New member
לא יקירתי - אין לך שום דבר רשמי

להציג בפני המנהלת למעט, מאשר לקחת את הרגליים שלך ולא להרשם לשם - ולהסביר לה בדיוק למה את לא נרשמת. גן לא יכול לספק את הצרכים של הילד האישי שלך אם יש שם מטפלת אחת על 8 ילדים (רק לשם השוואה בגן של הבן שלי (קיבוץ), הכולל ילדים מגיל שנתיים-שלוש וחצי, יש 15 ילדים ו-4 אנשי צוות נוכחים).
 

תאי17

New member
במעונות ניל"י ישנם 30 ילדים ו3

מטפלות- 10 ילדים על מטפלת - והם אומרים שזה לפי התקן.
 

תאי17

New member
את שואלת אותי שאלות קשות ../images/Emo2.gif

אין לי מושג. יש להם פיקוח של משרד החינוך אם אני לא טועה. אחת הסיבות שברחתי משם- היה המספר קטן מידי של מטפלות. זאת סיבה אחת, היו עוד הרבה!!
 
למעלה