תקן בטיחות בחשמל

אורי80

New member
תקן בטיחות בחשמל

שלום, עברתי לדירה שכורה והזמנתי חשמלאי שיתקין לי נק' מתח בחדר האמבטיה בשביל מכונת הכביסה. החשמלאי שהגיע בדק את מצב החשמל בדירה ואמר כי הוא אינו מוכן לבצע את העבודה ולקחת על עצמו את האחריות כיוון שמערכת החשמל בדירה אינה בטיחותית - אין הארקה בלוח לשקעים והמוליכים עשויים כותנה. התלוננתי לבעל הדירה והא הביא חשמלאי משלו שטוען כי ככה זה ברוב הדירות בת"א וכי אין בעיה. הוא הציע להתקין שקע למכונת כביסה ולהעביר הארקה חיצונית (לא דרך הקיר) לשקעים של המקרר והתנור בלבד. שני החשמלאים מוסמכים ובעלי רשיון. האם אהיה מוגן לאחר עבודה זו? האם קיים תקן למערכת החשמל שמחייב בעלי דירות? אשמח לתשובה מהירה, תודה אורי

asher40

New member
בעייה מוכרת...

...איני מדבר על החשמל ,אלא על בעלי הבתים ,שלא אכפת להם מה מצב החשמל ,אלא מה מצב הכיס שלהם וזאת על חשבון בטיחות הדיירים שלהם. מערכת חשמל עם חוטים בעלי בידוד שלא מפי.וי.סי. ,הינה מערכת בת עשרות שנים שטיב הבידוד שלה לקוי ולא תקני.מן הסתם גם אין הארקה בדירות האלה ואין חשמלאי מוסמך שיסכים להשאיר זאת כך. עצתי לך ,עמוד על כך שהמוליכים יוחלפו ושיועברו קוי כח לצרכנים גדולים ובטח שתיעשה הארקה ותיבדק טיבה ע"י מכשיר מתאים. אין קיצורי דרך!!! בהצלחה. שטרן אשר.

lekner

New member
סכנת מוות

מבחינה בטיחותית אם אין הארקה לשקעים ולצרכנים השונים וכמו שניטען הדירה בת עשרות שנים וכנראה גם מערכת הארקת ההגנה לקויה זאת סכנת חיים בשבילך ובשביל כל הדיירים בדירה האם יש ממסר פחת בלוח הדירתי? האם הוא תקין? במידה והארקת ההגנה תקינה וישנו ממסר פחת הוא יקפוץ רק כאשר תתחשמל כי אז אתה תהיה המוליך להארקה והוא לא יקפוץ כאשר תהיה תקלה בצרכנים כיוון שהם לא מוארקים אני אישית לא מציאה לך לגור בדירה כזאת שאתה מסכן את חייך ואת חיי הסובבים אותך אלא רק לאחר שתוסדר מערכת החשמל וחייב להגיד מילה טובה לחשמלאי שלא היה מוכן לבצע את העבודה שימשיך ככה הסבר על סוגי הארקות השונות ותיפקודם תוכל למצוא באתר שלי

מאגר

New member
עקב מצוקת הדירות להשכרה בתל אביב

מנצלים זאת בעלי הביתים לא להשקיע כלום בנוש בטיחות חשמל ועוד דברים כאלה ואחרים ואם משהו אומר משהו אומרים לך יבוא אחר שלא יבלבל את המוח וכל זה בגלל שאין מי שיאכוף את החוק המחייב בדיקת מתקן בכל חמש שנים או באית החלפת בעלויות מונה חשמל.

למעלה