תקלת WAZE באנדרואיד?

אם הוא היה מדבר על תכנה מקורית , כמו שיש למאזדה ואחרים

אז כן . אחרת אין טעם לשים ווייז מעצבנת .
בישראל? כן, אפשר להשתמש במפה זה מספיק .

ANZ1

New member
תאתחל את המערכת או...

אני הייתי
1. מאתחל את המערכת לפי הוראות שיש במדריך בקישור למטה
https://www.toyota.co.il/service-and-accessories/toyota-connected

2. אם זה לא עובד, הייתי מוצא את כרטיס הסים, מוציא אותו, מכניס מחדש, ואז מאתחל שוב, בדיוק כמו בכל טלפון אחר.
מערכת המולטמדיה לא שונה ממחשב או טלפון סלולרי אחר.

3. אם זה לא עובד, הייתי מתקשר למשרדי היבואן הראשי ואומר שיש תקלה והמוסך לא מטפל בה.

4. אם זה לא היה עובד, היתי מדבר עם גיל קאר שייצר את המערכת

סהר דוד

New member
נכון מאד

1. אתחול נעשה (4 פעמים)
2. סרבו להוציא את הסים. טענו שזה בעיית תוכנה
3. יבוצע מחר- בגלל זה בדקתי כאן אם זה לא בעיית WAZE.
4. את זה יעשה היבואן...

סהר דוד

New member
התעלומה נפתרה

אחרי שיחה עם "גיל קאר" , הסתבר שבאמת יש תקלה ברשת פלאפון שכל רכבי טויוטה CNT משתמשים בה. הבעיה היא באמת כלל ארצית וגורמת לשגיאת "מחפש רשת,..
הם לא יודעים להגיד מתי יצליחו לפתור את התקלה.

enigo

New member
ויחי ההבדל בין תקלה בוויז לתקלה ברשת...

כנראה שכדי להוריד עלויות התקינו ברכב מודם דור 3, אחרת התקלה היתה משפיעה גם על טלפונים ניידים (היום רוב הטלפונים בשוק הם דור 4).

סהר דוד

New member
טוב , מסתבר שהיה כאן חרטוט על חרטוט

מי שמסר לי את ההודעה מגיל-קאר הוא נציג המוסך. לי לא היה קשר ישיר איתם. מאחר ועד עכשיו התקלה נמשכת, התקשרתי בעצמי לגיל קאר. הם כמובן לא יודעים על שום תקלה גורפת ושולחים אלי טכנאי להחלפת המערכת.
וברכב יש מודם דור 4...

ANZ1

New member
גם שקרנים וגם קמצנים

בכל מערכת נורמלית היום יש כרטיס סים נשלף, ואם אין תקלה ארצית בכל הרשת, הכל עובד,
אבל העובדה שהיבואן משקר, זה עניין לא פשוט, גם אם זה לא מלמעלה אלא סתם עובד שמגדיל ראש,
בארצות הברית, עם עובד טויוטה או לקסוס היה נתפס בשקר, הוא היה מפוטר באותו היום,
אם אפשר, אני במקומך הייתי כותב מכתב ושולח אותו לידיעות אחרונות למדור רכב או צרכנות.

enigo

New member
נתקלתי בהרבה מספרי סיפורים לאורך השנים

אבל כמעט תמיד זה היה ניסיון לשכנע את הלקוח ש"ככה זה אמור להיות" כשהוא מתלונן על תקלה שתדרוש מהיבואן החלפת חלק באחריות.
כאן לא נדרש מהיבואן להוציא שקל מהכיס...

enigo

New member
מעצבן. הרי זה לא על חשבון המוסך, אז למה

הם טורחים לשקר?
אם כבר, נראה שזה נגד האינטרס שלהם - הרי יצא שהם השקיעו זמן עבודה לשווא.
אז למה? למה לספר סיפורים ולהשאיר לקוח עם תקלה?

סהר דוד

New member
אין לי הסבר הגיוני.

מאז שהשתחררתי משירות קבע בצה"ל - לפני 34 שנים - אני נוהג רק בטויוטה, קונה ומטפל באותו מוסך.
עד היום לעולם לא נתקלתי בשירות גרוע - להיפך. אני אחד הלקוחות הותיקים והנאמנים של המותג ושל המוסך.
אבל. אני שם לב, שככל שהרכבים הולכים ונהיים ממוחשבים יותר ויותר, כך רמת הידע של המחלקה המתאימה במוסך הולכת ויורדת.
לשמחתי, "טויוטה לא רואה מוסך" זה די נכון. ב- 12 מכוניות שהחלפתי לאורך השנים התקלות היחידות היו פחחות (תאונה כזו או אחרת). בעשר השנים האחרונות היו מספר בעיות אלקטרוניקה שכולו נבעו מהתקנה after sale שנעשתה כאן בארץ ולא תמיד קיבלתי טיפול מתאים וטוב.
גם במקרה הפעם הגשתי תלונה עד לרמה הגבוהה ביותר אצל היבואן (וכמובן גם במוסך).

enigo

New member
אם לא טעיתי בחשבון, משתמע שהתחלת לנהוג

בטויוטה כמה שנים טובות לפני שהתחיל היבוא שלהן לארץ...
וכן, היום מכונאים הרבה פעמים מכבים את המח, נוטשים את הניסיון ומסתמכים באופן עיוור על ציוד הדיאגנוסטיקה. ואם זו תקלה שהציוד לא מזהה - הם אבודים.

סהר דוד

New member
חיכיתי להערה הזאת...

בעוונותי אני יליד ארה"ב..אחרי השירות נסעתי לקליפורניה למשך 10 שנים שם למדתי ועבדתי ו.. נהגתי בטויוטה (
1986 -1996) . משם האהבה שלי למותג

enigo

New member
יצא לי לנסוע בטויוטות משנות השמונים המאוחרות-תשעים מוקדמות

אולי אמינות - לא מתווכח, לא החזקתי אחת - אבל כמעט בכל השאר בינוניות מינוס (לקורולה היה מנוע נחמד בתחילת התשעים).
כל אחד והבחירות שלו, כמובן, אבל אישית אני מעדיף לאכול עוגות מדי פעם - גם אם זה אומר שצריך ללכת לחדר כושר פעם ב...

סהר דוד

New member
it just hit me

הטויוטה הראשונה שקניתי בקליפורניה היתה TOYOTA CORONA מודל 1984 עם 150000 מייל על השעון...

enigo

New member
ה"קורונה" היתה הדגם היוקרתי של טויוטה בארה"ב בזמנו

עם איכות בניה שהיתה שניה רק למרצדסים של אותה תקופה. האגדות על אורך החיים של הדגם הזה גורמות לך לתהות מי לכל הרוחות נוסע כל כך הרבה...

ביחס למכוניות אמריקאיות של התקופה כנראה שהיא באמת הצטיינה. אבל קורולה משנות התשעים היתה נחותה כמעט בכל מובן לעומת 306, וקודמתה של היאריס (שמה פרח מזכרוני כרגע) היתה מכונית רועשת, קופצנית, מקרקשת ונוראית לנסיעה, שבעיקר גרמה לי לחשוש שאם אפגע בציפור, או אפילו חיפושית גדולה במיוחד, היא פשוט תחדור דרך הפח ותפגע בי...

זה לא בלתי הגיוני , עובדים במוסך היבואן לא יודעים הכל

למשל כאשר קניתי CX5 רכב ראשון שלי עם לחצן להנעה ולא עם המפתח .
נעלתי את הרכב והלכתי לדלת תא המטען , אני רואה שהיא לא נעולה
חשבתי שזו תקלה, החנתי את הרכב ליד עץ כך שלא יוכלו לפתוח את הדלת.
עד שיצא לי שוב להיות אצל היבואן , שאלתי למה הדלת לא נסגרת
אנשים לא ידעו עד שבא מישהוא שידע שהדלת נפתחת כאשר המפתח קרוב לדלת
הוא היה אצלי בכיס כמובן .

enigo

New member
הם כן אמורים לדעת לאתר תקלות

ובטח ובטח שהם אמורים לדעת איך עובד מפתח קרבה. פטנט לא חדש אפילו במאזדה.
בדיוק כמו שטכנאי מזגנים אמור לדעת שלא ממלאים פריאון במזגן מהשנים האחרונות, או שאופה אמור לדעת שלא לשים בצק נטול גלוטן על משטח מקומח.
זו המשמעות של מקצועיות - וממוסך יבואן מצפים למקצועיות. בשביל זה משלמים את האקסטרא - או זה לפחות מה שאומרים לנו - בשביל ההכשרות הספציפיות לדגמי החברה וכח האדם האיכותי.

WarDog

New member
הבעיה היא שלא כל "התנעה עם כפתור" זה עם חיישני קרבה.

ההגדרה "התנעה עם כפתור" מפורשת שונה אצל יצרנים שונים.
&nbsp
בחלק זה כולל כרטיס חכם ("מפתח") שצריך להכניס לחריץ כדי להתניע עם כפתור, ובחלק זה עם שלט שמזוהה ע"י הרכב (במרחק מסוים), ולפעמים יש את שתי האפשריות באותו הרכב רק ברמות אבזור שונות. (ואם נודע באמת, לא כל אנשי השירות/אחזקה מכירים את כל רמות הגימור שמציעים אנשי השיווק).

enigo

New member
אנחנו מדברים על מוסך יבואן - הוא אמור לדעת מה משווק היבואן

שלו.
ובדיוק בשביל זה יש ליבואן מחלקת הדרכה טכנית, שמעבירה הדרכות למכונאים במוסכי הרשת.

למעלה