תקלים עם קולגות

תקלים עם קולגות

קרה לכם? אני מניחה שכן כי זה דבר שאי אפשר להימנע ממנו כשעובדים עם אנשים, מקסימים ככל שיהיו. אילו תקלים היו לכם ואיך זה השפיע (אם בכלל) על העבודה המשותפת?

haych

New member
תקלים

עם קולגות כמעט ואין. באמת שאני לא מצליחה לעלות על דעתי שום מקרה ספציפי. אבל אולי זה גם בגלל שאין לי אופי כזה ואני מצליחה להמנע מתקלים. פה ושם יש אנשים שמעצבנים ואז אני מעירה ופותרים את זה בחיוך. התקלים האמיתיים הם עם האחראים. ויש הרבה כאלה כי האחראים הם פשוט גועל נפש. אצל הרבה אנשים זה מגיע למזכרים (כמו ללכת להרשם במזכירות...) או לשיחות עם הקב"ט, אני בד"כ מתווכחת ומתווכחת ובסוף מוותרת כי אני יודעת שאין טעם, לאחראים יש גב מאוד חזק ואין עם מי לדבר. מבחינתי זה לא משפיע על העבודה המשותפת כי ברגע שתקל מסתיים אני לא נוטרת טינה וממשיכה לעבוד כרגיל.

מממ

הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו זה איך שמעבירים לי נוסע. יש כאלו שפשוט זורקים אותו עלי עם החלטה (שבתכלס לא בסמכותם, אבל מקובל שאחרי שהם עובדים איתי יהיה להם הידע להגיד משהו בעניין) בלי לנמק אותה. כל דבר שאני עושה בסופו של דבר נובע מנוהל, אני לא יכולה להחליט משהו על סמך משהו שמישהו אמר לי בלי נימוק. כשמעבירים לי נוסע אני אוהבת שמספרים לי את הסיפור ואומרים לי מה שאלו גם כדי שאני לא אחזור על השאלות וגם כדי שיהיה לי גב לדברים. בדרך כלל אלו שזורקים עלי נוסעים בלי נימוק הם כאלו שלא עשו את העבודה שלהם כמו שצריך (חוסר ידע/עצלנות) וזה הדבר שהכי מרתיח אותי. היה לי תקל עם ר"צית אחת. היא החליטה שאני לא יודעת את הנוהל (למרות שאח"כ הוכחתי לה שזו היא שלא יודעת את הנוהל. ובדרך גם קראה לי בכמה שמות (לדוגמא גזענית) - כמובן שזה לא רק נסגר בינינו וזה עבר הלאה. היה אצלנו ר"צ אחד שהתפטר לא מזמן שעד לפני כמה חודשים הוא היה הפוץ הכי גדול ביקום ולא יכלתי לסבול אותו. אז הוא יצא לחל"ת וחזר שונה לגמרי, דווקא נהנתי לעבוד איתו ולהתווכח איתו בצעקות. רוב האנשים שאני לא אוהבת (ויש כמה כאלו בשדה, לא הרבה אבל יש) פשוט הופכים לאוויר מבחינתי. שלום - שלום לא יותר. אין לי שום רצון להכנס איתם לשיחה או לחילופין למריבה.

Oיון

New member
אצלנו זה קורה כל הזמן

הרבה "לוקחים" (במילה עדינה) מכירות אחד מהשני, בגלל זה לצערי בעבודה שלי, מאוד קשה להתחבר לאנשים, כי לך תדע מי מחר יקח לך מכירה..

adi_2000

New member
קורה הרבה שתומכים זורקים לקוחות על

נציגים אחרים, בגלל ש"הוא דיבר איתך קודם"; "הלקוח מוכן לדבר רק איתך" (בד"כ שקר וכזב) וכהנה וכהנה תרוצים (לפעמים ממש יצירתיים) למה אותו תומך או תומכת לא יכולים/מסוגלים/רוצים וכו' כו' עם אותו לקוח - בד"כ סתם ראש קטן. אותי זה מרגיז. מאוד. יש אחת אצלנו שעושה את זה באופן קבוע, אבל התחלתי לעשות לה את זה בחזרה (וגם הנחתי תומכים אחרים לעשות לה את זה, שתלמד). זו התנהגות מגעילה. מילא בא אליי מישהו, ומבקש יפה - תיקח את הלקוח הזה, קשה לי איתו, הוא לקוח קשה, אני לא כ"כ מבין טוב את הנושא שבו אני תומך - סבבה, אני לא אגיד כלום. אבל דברים כאלה? היה לי למשל פעם שבו מישהו בא אליי וביקש ממני לקחת ממנו שיחה באנגלית. למה? סתם, כי לא בא לו לדבר אנגלית. או פעם אחרת, אותו אחד, שרצה שאני אקח שיחה שקשורה בתמיכה בתוכנה מסויימת (שמאוד נפוצה בעבודה שלנו) כי הוא "לא מכיר בכלל את התוכנה הזו" ואין לו "כוח לפתוח מסמכי עזרה של התוכנה". כמובן שסירבתי גם הפעם. ואני תמיד עוזר בכיף, גם אם זה לא לקחת שיחה אלא סתם לייעץ מה לעשות, איך לעשות. נקווה שבפעם הבאה שתעלה שאלה כזו, לא יהיה לי הרבה מה לכתוב כאן...

בתור אחת שעובדת עם אחותה

יש לי הרבה תקלים וזה מגיע לרוב הבייתה ויש צרחות וצעקות קשה לה לקבל את העובדה שהיא לא הבוסית שלי ומכיוון שמדובר בחנות קטנה (כולה ארבעה עובדים כולל מנהל) יוצא שכולם מרכלים על כולם בצורה אובססיבית ויש הרבה הרבה מריבות על ההיררכיה בעבודה אבל בסופו של דבר כולם מקצועיים וחברים טובים מחוץ לעבודה אז זה מתאזן פחות או יותר

למעלה