תקליטים!

גל כדן

New member
תקליטים!

כמובן שטוב לשמוע פרוג, אבל הכי טוב לשמוע פרוג על תקליט! שנות השבעים מתעוררות להם לתחייה ואין מה לעשות, גיטרות נשמעות הרבה הרבה יותר טוב באנלוגי. אז למי שעוד לא הוציא את הפטיפון המאובק מעליית הגג, אתם תקרנו מאושר כאשר תפשפשו בשלל שרוולי הקרטון ולפתע תמצאו את Dark Side, שלא שמעתם אותו באמת עד ששמעתם אותו על תקליט ויניל מעופש. אולי אני קצת נסחף, אבל זה פשוט לשמוע מוסיקה בסטייל, לא יעזור כלום. ובכלל כל החיפוש בחנויות יד שנייה הוא חוויה בני עצמה, עבור בני הפריפריה כמותי זה בהחלט מרגש (וזה בכלל מבלי להזכיר שתקליט עולה 20-30 שקל לעומת דיסק של 80-90). אולי מישהו ממליץ על עוד חנויות מלבד "חור בשחור" ו"חוד המחט" (בקינג ג'ורג')? גל

מורנא007

New member
תקליטים

כן, זה כייף לשמוע מאלבום ויניל גדול, להתבונן בתמונות (למשל של רוג'ר דין). הבעיה היא שאותן שריטות ישנות חוזרות על עצמן ושצריך לנקות את האבק (האמיתי) לפני שמניחים את הפלסטיק ההוא על הנגן. בנו אם יש כלב
שעיר בבית, הניקוי הוא די אינטנסיבי. לגבי חנויות, אני לא ממש בקיא, אבל פעם מכרו ונילים בירושלים ברחוב שץ (במקום שבו היה גידי יון בשנות ה- 80).

rank

New member
תקליטים למכירה

אהלן, מצ"ב רשימה של תקליטים למכירה.

gothicboy

New member
אפשר לדעת רק...

האם אלו וינילים?.... ואם כן,מה המחירים ואיפה אפשר להתעניין בקשר לקנייה?...

Rubycon

New member
"style"?

I've got one and a few records, but CDs are way better. They say about New York City that everything you find there, its value follows the cost accordingly. So it's not precise about vinyl/CDs, but it is right to some extent. Take "In the Court of the Crimson King For Example", the epic track, for example. There is a sudden quiet, then the flute appears, then the bass amplifies the accents and then Fripp enters with one of the most hypnotically beautiful melodies, and on some phonographs/vinyls you simply can't hear it. So sometimes it's really nice and you might even get laid, but there are some shortcomings (and sometimes they come really short), your decision after all. Try the third Ear in Shenkin, they even have a progressive rock room.

Rubycon

New member
I haven't seen any

But it doesn't mean there aren't. The population in NYC is about 8 million and the socio-economic status is better. A glimpse in google didn't show any special results (such as Kzat Aheret) but there are several shops selling alternative music records.

זה מאוד תלוי

ישנם דברים שנשמעים יותר טוב על ויניל (אפקטים, תופים, צלילים עם דינמיקה גדולה על פני זמן קצר, צלילים בעלי PUNCH ) לעומת זאת, קלידים, שירה, תזמורת קלאסית, מלוטרון, וכל שאר הצלילים המתמשכים נשמעים רע עד רע מאוד על ויניל. יוצאי דופן הם הסינתיסייזרים האנלוגיים, שקצת לכלוך דווקא מוסיף להם. בגלל כל הנ"ל, התקליט שנשמע הכי טוב על ויניל וגם שימש עשרות שנים בתור דיסק בדיקה לאיכות של מערכות סטראו, הוא dark side of the moon כמובן, שמשופע באפקטים, תופים וסינתיסייזרים אנלוגיים. בקיצור- מוטיביים ג'אזיים\רוקיים במוזיקה- טוב על ויניל. מוטיביים קלאסיים, מלוטרונים וכ"ו- טוב על דיסק. כל הנ"ל מתייחסים כמובן לתקליט במצב טוב, לא תוצרת הארץ, ולא תקליט שנקנה ב4 שקל בחור
בגלל זה ד"א תקליט חדש עולה הרבה יותר מדיסק, ועובדה שזה גם שווה הרבה יותר לכמה אנשים.

Rubycon

New member
Are you sure?

I just asked my employer who's a producer and he claims "it might sound better, but everythings that's got something with the dynamic range and signal processing ratio sounds shittier on vinyl than on CD/DVD".

הבנתי רק חצי ממה שאמרת

"signal processing ratio" מצטער, לא מכיר את המושג הזה, לפחות לא בתצורתו הנוכחית, כך שאני לא יכול לענות על זה- אבל לגבי התחום הדינמי- כן, אני בטוח. שוב, אני מדבר על תקליט במצב טוב, דבר שהיום הוא כמעט בגדר מדע בדיוני

HelterSkelter1

New member
מסכים איתך במאה אחוז

למרות שרק בילדותי שמעתי ויניל, וגם לא לתקופה ארוכה (שירי ילדים בצרפתית... אל תשאלו), מאז שמעתי תקליטי ויניל פעם בהרבה זמן, וזה פשוט נכון - צלילים חלקים ו"סימפוניים" נשמעים גרוע, כי אז שומעים את הפצפוצים וגם לתקליט יש סאונד פחות "תלת מימדי" מאשר לדיסק (לדעתי). אבל כשמדובר בגיטרות חשמליות על דיסטורשן, קלידים אנלוגיים כמו ההאמונד למשל (סאונד מלוכלך כפי שהגדרת את זה), תופים וכו' הם נשמעים יותר טוב - התופים מסתירים את הפצפוצים שברקע, והם נשמעים פשוט טוב. אני עדיין מעדיף דיסקים
(נוח יותר, איכות טובה יותר, נייד יותר, מכיל יותר מוסיקה וניתן לשימוש במגוון רחב יותר של מכשירים ומקומות).

אה, ברור שדיסק לוקח בנוחות ../images/Emo13.gif

במיוחד כשכל הדיסקים שאני שומע נערמים מעל הפטיפון, מה שהופך את ההאזנה לתקליטים לבלתי אפשרית בעליל

prog rules

New member
שאלה ?

אין לי פטיפון ואין לי תקליטים (חבל)......... אבל נורא מעניין אותי ההבדל בסאונד אני אוהב נורא גיטרות ואם אפשר לשמוע אותם יותר טוב אז הייתי רוצה לנסות ופה הבעיה פטיפון היום זה דבר יקר (חדש) ואני לא רוצה משהו משוק הפשפשים וגם לפי מה שהבנתי לתקליטים שלא כמו לדיבקים אין חומר משמר זתומר אחרי כמה שנים שלא מטפלים בהם מנקים אותם ו.........כל מה שעושים עם תקליטים האיכות נפגעת האם זה נכון?

למעלה