תקליטים ישנים

תקליטים ישנים

אני מעריך שבני בטוח יראה את הכותרת :) אני מעוניין להעביר את התקליטים הישנים לCD איך ניתן לעשות זאת כי יש לי תקליטים ישנים אבל על מנת שאני אוכל לקבל אותם אני מחוייב כלפי אימי להעביר אותם למדיה אחרת, אם לא אין סיכוי שהיא תוותר לי

בּני

New member
המרת תקליטים

התהליך לא אמור להיות מסובך. אני מתכוון לנסות זאת בעצמי אבל בגלל חוסר מקום, זמן וסתם עצלות זה מתעקב. בכל מקרה מחברים בכבל את הפטיפון ל-LINE IN של המחשב ובעזרת תוכנה פשוטה (וחינמית) מקליטים את השירים. אחר כך אפשר לצרוב אותם על CD אחד וזה אפילו חוקי (מותר לעשות עותק ממדיה שקנית). ישנם אנשים שעושים זאת בתשלום כולל ניקוי השירים והדפסת תמונה, אבל לטעמי יוצא יקר (כ-25-50 ש"ח לתקליט). כשאני אעשה זאת בעצמי אני אודיע לך

בּני

New member
חכמים ממני

כתבו על כך כאן. יום אחד, כשנאני סוף סוף אנסה בעצמי אוכל לתת תשובות... או שלא?

python 4

New member
פעם ראיתי פטיפון (לא זוכר איפה)

שמצוייד כבר במערכת הקלטה: הוא מקליט ישירות את התקליט לפורמט mp3, שאחר כך קל להעביר למחשב ולצרוב על דיסק. אה, ואתה יודע מה מתחרז עם פטיפון? עטיפון!

שַׁי

New member
../images/Emo6.gif והרי לך דוגמה קלאסית של בִּלבול

בחריזה, בין הטעמה אשכנזית לספרדית (או שלא): את 'פטיפון' אתה אומר עם דגש על ההברה הראשונה - פָּ. את 'עטיפון' - עם דגש על ההברה האחרונה - פוֹן. בשביל לחרוז את פטיפון עם עטיפון, אתה צריך להעביר את הדגש בהגייה, להברה האחרונה של 'פטיפון' - פוֹן. ואת זה, לצערך, אתה לא יכול לעשות. נא לדייק יותר בפעם הבאה

הנה כמה חרוזים בהגיה נכונה:

עטיפון = חצופון, חרצופון, חטיפון, שמרבול = כירבול, עירגול, שמרבול (אה, אי אפשר להגיד ששמרבול מתחרז עם שמרבול? טוב,) תירגול, סירבול, שמרבול. אפילו בגלל שיש לו יותר מילים מתחרזות צריך היה להצביע עבורו.

שַׁי

New member
../images/Emo45.gif בקיצור - פטיפון במלעיל, לא

פטיפון במלרע. ובכוונה אני נמנע מנקיטת-עמדה בסכסוך הקדמוני עטיפון-שמרבול.

python 4

New member
שי, האיש והבלורית../images/Emo67.gif

אך טעות בידך: בהטעמת העדה הערסית (לה כידוע אני משתייך, ואם תמשיך כך תבין מדוע
), העטיפון הוא בהטעמה על ההברה הראשונה גם כן. אגב, אני מאוהב בספר שהבאת לי. אני חייב למצוא עותק שלו!

python 4

New member
OK, ברור לי שהמשפט הראשון

לא תואם לרוח המשפט השני, אבל אני מקווה שהכוונה ברורה!

ואיזה ספר הוא זה, אם יותר לי לשאול?

בזכותו של שי גם אני התאהבתי שמסע של דג, ספר מקסים שכתבה ואייר תום זיידמן פרוינד, ותרגם המשורר הלאומי ח.נ. קן - לציפור.

python 4

New member
"עלילות מיקי-מהו", של אברהם שלונסקי

הוא כתב פשוט.. יצירת מופת. כמובן שהוא מזמן out of print.. אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג את הספר הזה (לא חשוב איזו מהדורה) אני אשמח מאוד לדעת על כך. דרך פנו! הנה באנו! מה הרעש? הסו, הס! יתדות ארבע תקענו והודענו: זה קרקס!

שַׁי

New member
יודע מה? - אם האהבה גדולה כל-כך,

אתה יכול לשמור הספר אצלך, כשַׁי משַׁי
. פֹּה יַרְאוּ לָכֶם הַפַּעַם לַהֲטֵי-לַהֲטוּטִים וְיֹאמְרוּ דְּבָרִים שֶׁל טַעַם, הַנִּרְאִים כְּפִטְפּוּטִים. אַך יְהִי לִבְּכֶם בָּטוּחַ, כִּי לַכֹּל יֵשׁ זְמַן וָעֵת: עֵת לִלְמוֹד, וְעֵת לָנוּחַ, וְעִתִּים גַּם לְפַטְפֵּט.

python 4

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo26.gif../images/Emo2.gif../images/Emo26.gif../images/Emo99.gif

אבל.. אבל.. אז לא יהיה לך עותק! תודה שַׁי, אך אני אשתדל למצוא עותק נוסף..

שַׁי

New member
אל חשש, יש לי עותק משלי (והוא אפילו

בן המהדורה הראשונה). מה שאין לי, בינתיים, זה עותק נוסף, שאני יכול לתת כמתנה; אל תטריד את עצמך - אשיג לי כזה. תיהנה

python 4

New member
שי, אתה גדול מהחיים../images/Emo99.gif

אתה מוזמן לבקר את החריזה שלי מתי שתרצה!
תודה תודה תודה! בכל מקרה, גם אני אחפש עותק נוסף, ולכשאמצא אקנה ואעביר לך אותו (או את המקורי, מה שיותר שווה)

שַׁי

New member
../images/Emo142.gif 'מסע הדג' אכן ספר נהדר

אוּרִי יָשַׁן אֶת שְׁנָתוֹ וַיַּחֲלֹם חֲלוֹם: וְהִנֵּה הוּא הוֹלֵךְ בָּרְחוֹב. בָּתִּים כְּחֻלִּים, אֲדֻמִּים וּטְלוּאִים מִשְׁתַּחֲוִים לְפָנָיו וְכוֹפְפִים גָּג. וּרְאֵה פֶּלֶא: בְּיָדוֹ צִנְצֶנֶת וּבְתוֹכָהּ, רְאֵה, הִנֵּה דָּג! דָּג קָטָן, פִּקֵּחַ, אָסְנַפָּר שְׁמוֹ, מְפַזֵּז בַּמַּיִם, שָׁט אָנֶה וָאָנָה, גַּם עוֹלֶה, גַּם צוֹלֵל, וְשָׂחֹה וָשׁוֹב, וּדְמָמָה גְּדוֹלָה בָּרְחוֹב. מִמַּעַל לַגַּגּוֹת הַצְּבוּעִים עוֹמֶדֶת וּתְלוּיָה הַלְּבָנָה.

למעלה