תקליטורי די. וי. די.

רוב הזמן נח

Well-known member
גם אם יש 2

ושניהם נשמרו טוב באותו מקום, לא סביר ששניהם יתקלקלו.

דיסק לא מתקלקל סתם.
יש בלאי טיבעי ב CD שאתה רואה שהציפוי מתחיל להצהיב. אבל עדיין זה לא אומר שהדיסק מקולקל.
רק אם הציפוי מתקלף זה סימן שהדיסק מקולקל. אבל גם במצב כזה הדיסק יכול לעלות וחלק מהקבצים יפעלו.

לגבי הצד השני, הבלאי קשור לשריטות ופגמים אחרים על הפלסטיק. זה בלאי שיכול למנוע זיהוי של הדיסק או חוסר תפעול של כמה מהקבצים שצרובים עליו.

רוב הזמן נח

Well-known member
הבנתי. אבל זה גם בשביל אחרים שידעו.

אגב, DVD לצריבה בנוי שונה מ-CD לצריבה.
&nbsp
CD לצריבה זה פלסטיק עם ציפוי. כשבצד הפנימי שלו נצרב המידע.
לכן אם הציפוי מתקלף אז הלך המידע שהיה שם.
&nbsp
DVD לצריבה בנוי משני פלסטיקים שמודבקים אחד לשני כשבניהם החומר שנצרב.
אז אין ציפוי חיצוני שיכול להתקלף.
&nbsp
אבל אם הדיסק מקבל מכה והפלסטיקים נפרדים אחד מהשני (גם במיקום ספציפי)
אז זה הורס את הדיסק.
&nbsp
&nbsp

arseny92

Well-known member
מנהל
לא בדיוק, מדובר על גודל אות הליזר, אורך הגל וגודל איי המידע

ולא בציפוי

לפי היגיונך דיסק בלוריי חייב להיהרס הכי קליל כי מדובר על עובי בין קצה לבין קריאת חורי ואיי מידע שעומד על עשירית מילימטר, ומידע נקרא בליזר שכשהוא מגיע למידע הוא נהיה בגודל 480 ננומטר, כאשר על CD גודל האות ב-1.6 או 1.5 (ל-CD 700M/80min) מיקרומטר עוברת עובי של 1.1 מילימטר

רוב הזמן נח

Well-known member
המידע מאוכסן בחומר שבציפוי או זה שבין לוחות הפלסטיק.

ובהחלט היו בהתחלה בעיות בדיסקי הבלוי ריי בגלל שהמידע צפוף יותר וכל שריטה היתה הורסת את הדיסק.
קראתי על זה באיזה אתר שהסביר על הנושא. נראה לי שעכשיו יש עליהם ציפוי נוסף שמפחית את הבעיה.

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, יש לי סרט DVD מהראשונים שצרבתי אי פעם..

סרט ישראלי, אז הוא היה ללא הגנות נגד העתקה (בזמנו זה היה משמעותי בשבילי)
שהועתק מדיסק מקורי.
וגם מעולם לא השתמשתי בעותק הצרוב אז הוא נשמר חדש לגמרי ללא שום שריטה.

עכשיו הכנסתי אותו לכונן והוא כמובן עולה.
בקליק ימני על התיקיה רשום שנוצר ב:
יום שני ‏10 ‏דצמבר ‏2001

הפעלתי אותו עם MPC והוא פועל בסדר גמור.

רוב הזמן נח

Well-known member
זה רק דיסק אחד מהמון שיש לי

וסרטי די וי די הם רגישים במיוחד בגלל גודל הקבצים שתופסים כל אחד הרבה שטח על הדיסק. ומספיק פגיעה בנקודה על שטח הדיסק בשביל להרוס קובץ שלם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

arseny92

Well-known member
מנהל
לא קובץ שלם, אלא חלק מהסרט, כי VOB = כמה קבצים בגודל 1000GB

כל אחד פלוס החלק האחרון

לא הכי שונה מדיסק נתונים רגיל

כמו כן גם הקטע הזה של סוג התקליטור (Disc ID) שנועל את הכונן וכל יישום צריבה לנניח מהירות 10X ומעלה (lAWS, lowest auto writing speed), כאשר הכונן כשלעצמו אולי מסוגל לצרוב גם ב-1X שזה חיוני אם אתה רוצה שהמידע ייצרב ללא שגיאות, כמו כן אם הכונן עם גודל בופר קטן, אז זה מתכון בעיות אם אתה צורב דיסק התומך במהירות לא פחותה מכלשהי

הכי מועדף זה ליצור תדמית דיסק (ISO/CUE/MDS/NRG/ועוד) במהירות איטית, ולצרוב את התדמית ע"י imgburn ללא נעילת disc id אם ניתן (או למצוא כונן ישן שלא מחפש לך תירוצים שיווקיים כאלו)

הקטע הזה שאם לא הוכנס דיסק, הכונן למשל יכול להראות לך תמיכה מ-1X, אבל כאשר אתה מכניס דיסק ריק מסוג נניח silverline ורואה שננעל לך "Destination Media Supported Write Speeds: 6x, 8x, 10x" יהיה לך aws miscompare והדיסק בכל מקרה ייצרב במהירות הצריבה הנתמכת על ידי הדיסק (6X) ולא הכונן

http://forum.imgburn.com/index.php?/topic/13816-burning-4x-media-at-1x-is-it-possible/

arseny92

Well-known member
מנהל
זה מה שאמרתי, אם רק קובץ אחד פגום, דבר לא מונע ממך לקרא את

שאר הסרט חח
&nbsp
הנגן יכול גם בכל זאת לנסות לקרא את הקובץ הפגום ואז אם יצליח זה יתבטה בכמה שניות של פריימים ופסקול חסרים (קפיצה לכמה שניות/דקות קדימה)

רוב הזמן נח

Well-known member
זה עושה בעיות כשמעתיקים את הדיסק

ויכול גם לתקוע את הסרט בצפיה.
&nbsp
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, אני כבר לא זוכר מה מהירות המינימום בצריבת סרט DVD..

שהנרו או כל תוכנה אחרת היו נותנים לי. אני רק יודע שתמיד אני לקחתי את המהירות הכי נמוכה שאפשר וזה תמיד צרב את הסרט ללא בעיות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

arseny92

Well-known member
מנהל
קרא את מה שכתבתי קודם: מהירות מינימלית שנתמכת ע"י דיסק (!)

מיצרן זה או אחר (ע"י disc id) היא בתיעדוף למהירות מינימאלית שאולי נתמכת על ידי הכונן

כלומר אם הדיסק מיצרן כזה או אחר תומך רק במינימום 6X הוא ייצרב ב-6X גם אם אתה תבחר 2X וגם אם הכונן תומך גם ב-1X, שבמקרה כזה שאם אתה רוצה מהירות נמוכה יותר, אתה צריך לחפש דיסקים מיצרן אחר

וצריבת דיסקים שתומכים רק מהירויות צריבה גבוהות זה מתכון לבעיות אם אתה צורב בכונן עם בופר קטן שמתרוקן לך לפני שאתה מסיים את הצריבה ועושה lead out

רוב הזמן נח

Well-known member
מזמן לא צרבתי סרט די וי די בעותק זהה אחד לאחד..

אז אני לא זוכר מה המהירויות.
אני רק זוכר שתמיד לקחתי לצריבה את המהירות הכי נמוכה שהיתה אפשרית וככה זה נצרב.
ולא היו בעיות בעותק הצרוב.

ובצריבות מהסוג הזה אין אפשרות להשאיר את הדיסק פתוח. זה אוטומטית סוגר אותו.

oren1947

New member
לדעתי תעשיית הדיסקים פשטה רגל..

הדיסק און קי הקטנים ממלאים את הייעוד בהתקנת סרטים תמונות ומידע,בהתאם לקיבולת שלהם.
מאות שירים מועברים לתוכם ורובם של הרכבים החדשים כבר בנויים לכך בשקעים מתאימים,ברכב שלי למשל כבר חסר בכלל חריץ ניגון הדיסקים.

למעלה