תקלות בגובה נמוך.

orencs

New member
תקלות בגובה נמוך.

בדרך כלל ההתיחסות לתקלות (למשל באימון ריתמה) הם בהקשר לשניות הראשונות לאחר הפתיחה למשל בתים סגורים או הגה קרוע וכדומה. כולם גם יודעים מה לעשות בהקשר לתקלות הללו אבל לא ברור, לי לפחות, מה הפתרון של בעיות כאלו מתחת ל 1500 או 1000 רגל. לשם המחשה נניח מצב של בתים סגורים שלא נפתחים גם לאחר פימפום ומשיכת ההגה הרלוונטי בד"כ אם זה לא עוזר פונים לניתוק אבל מה אם התקלה ארעה מתחת ל 1500 או פחות מזה. ברור לי שכל מקרה לגופו ,אבל אני באמת חושב שאם אעביר ארועים כאלה בראש (על בקרקע) לפני שהם קורים זה יעזור לי במתןפיתרון מהיר ונכון יותר לבעיה בזמן אמת. מערכת השיקולים בעת תקלה היא בסופו של דבר של הצנחן ובתנאים של לחץ ניתן לעשות טעויות שיכולות להיות פטליות. תקלות בגובה נמוך מקשות עוד יותר על מתן פיתרון לתקלה כי לא תמיד נכון לנתק. אשמח לשמוע על דרכים להתמודד עם בעיות ידועות אבל בגובה נמוך. אורן.

magdiel

New member
תקלות בגובה נמוך

שלום אורן, יש גובה החלטה בו אתה אמור לקבל החלטה אם להמשיך עם החופה הראשית או לנתק. אסור לך להגיע למצב שאתה נמצא ב- 1000FT עם חופה לא תקינה ועוד לא קיבלת החלטה לנתק או לא לנתק. אני מציע לך להתייעץ עם המדריך הראשי במועדון על מנת לברר מה הגובה שבו אתה אמור לקבל את ההחלטה. זכור האדמה זה הגבול! מגדיאל

oferbar

New member
החלטה

לפי הספר הכחול של USPA וברובו הוא גם מקובל בארץ, גובה החלטה מינימלי הוא 1800 רגל וגובה ביצוע 1600 רגל. גובה פתיחה מינימלי נע בין 2000 ל 3000 רגל לפי דירוג הרשיון אבל המועדונים בארץ מחמירים ומחייבים 3000 רגל גובה פתיחה מינימלי. ישנן חופות שזמן הפתיחה שלהן ארוך, לפעמים כמה מאות רגל, אבל בכל אופן אם אתה פועל על פי הגבהים הנ"ל אתה צריך להיות מעל 2000 רגל אם וכאשר יש לך תקלה. מתי יש בעיה? בזמן תקלת מהירות גבוהה או כאשר הצנחן מהסס זמן רב (או שפתחת נמוך!) או אז אתה עלול למצוא את עצמך מתחת ל 2000 רגל עדיין נאבק בתקלה. במצב כזה, צריך להפטר מהראשי כמה שיותר מהר (בהנחה שלא הצלחת לתקן את הבעיה עד כה). ידוע שהרזרבי נפתח די מהר, וזה בגלל הקפיץ שמושך אותו, אבל אתה עדיין צריך כמה מאות רגל לצורך העניין. בקצרה, במצבים כאילו, RSL יכול לעזור מאד, כי פתיחת הרזרבי תחל מיד לאחר ניתוק הראשי, וכן AAD שזה חובה בארץ. וכמובן אסור לשכוח אימון ריתמה ושינון חוזר (כמו מנטרה) על הקרקע, כדי שהפעולות האילו יעשו באופן כמעט אוטומטי באויר. אני אומר "כמעט" כי עדיין צריך להפעיל שיקול דעת, אם כי ההחלטה צריכה להתקבל תוך זמן קצר. אפשר להגיד שהכלל "אם אין ספק אז אין ספק" תופס ברוב המקרים של תקלה. לא נראה לך? תנתק. שמיים כחולים עופר

skyhigh

New member
שליטת חופה בגובה נמוך

מצ"ב לינק למאמר מ PD, בוא מתוארים מצבים שם אתה נדרש לבצע פניות תחת החופה בגובה נמוך- low turns - להבדיל מ hook turns. במקרים בהם אתה מבחין שאתה עומד לנחות על בניין, או שאתה במסלול התנגשות עם צנחן אחר, פניה חדה תגרום גם לאבוד גובה מהר. המאמר מתאר איך לבצע Flat Turns עם החופה...

orencs

New member
הבהרה

חברה תודה רבה על ההיענות אני מבקש להבהיר. אני מדבר על תקלה שמתחילה בגובה נמוך למשל בתים סגורים הגה שנקרע וכדומה תקלות כאלה יכולות להיוצר מתחת ל2000 ועל כך השאלה. אורן

oferbar

New member
shit happens

ברור, אתה מדבר על מצב בו החופה טסה נורמלי, ואז קורית תקלה מהסוג שהזכרת. למיטב זכרוני, זה מצב פחות שכיח, אבל היו דברים לעולם. למשל קריסה של חופה תוך כדי תמרון. זה בדרך כלל יכול לקרות עם חופות high performance תוך כדי תמרונים חדים, למרות שאני מכיר מקרה של מצנח טנדם שקרס ב 100 רגל בגלל זרמים טרמיים. במקרה הנ"ל הנוסע נהרג. מקרה נוסף ששמעתי על קריעת מיתר של טנדם לפני נחיתה, והמדריך שבר את הרגל. הפתרון במקרה זה יהיה יותר מניעה, כלומר בדיקות תקופתיות של המיתרים, והמנעות מתמרונים חדים, אבל כאשר זה קורה, צריך תושיה והרבה מזל לצאת ממצב כזה. שמיים כחולים עופר

אני יודע על מה אתה מדבר

באחת הצניחות הראשונות שלי, בצלע פיינל (500 רגל ופחות) נסגרו לי בתים בצד ימין של החופה פמפום ראשון לא עזר ביצוע פניה שחררה את הבתים והנחיתה היתה רגילה אני לא יודע כמה קשה היתה יכולה להיות נחיתה עם הבתים הסגורים (אולי מישהוא יוכל לספר לנו) בכל מקרה ניתוק לא היה אופציה בגובה כזה עידן

תקלות מסוג זה עלו להרבה צנחנים ב

החלפת החופה של Icarus, היו הרבה מקרים שבהם חופה קרסה לקראת נחיתה. לאותם מסכנים לא היה יותר מדי מה לעשות. תפילה היתה יכולה להיות המוצא הטוב ביותר שלהם. בברכת שמים כחולים אורי

oferbar

New member
לא בטוח שלהרבה

במקרה של Icarus כמדומני דובר בצנחנית אחת שנהרגה כתוצאה מקריסת חופה בזמן תחרות swoop בניו ג´רסי. זה היה crossfire, דומה למה שאני משתמש כיום. דווח על מקרים נוספים של קריסה, אבל לא זכור לי שהיו תאונות קטלניות בעקבות זה. Icarus הוציאה recall עבור מספר רב של חופות מסידרת ייצור מסוימות בגלל תופעות אנורמליות בהתנהגות החופה, בעיקר בניהוג רדיקאלי עם front risers. זה לא דבר נדיר בימינו. גם חופת NINJA נקראה על ידי Parachute de France בעקבות בעיות בייצור. בכל אופן, מדובר בחופות high performance. קריסה סתם ככה זה לא דבר שכיח, ואם חופה עושה את זה צריך לשלוח אותה לבדיקה. שמיים כחולים עופר

למעלה