תקלה

תקלה

לצערי, ולאחר התלבטות מרובה, מרוב כותבים ששלחו לי מסרים אישיים המסבירים לי מדוע עלי לפרט את התקלה בבחירות הקשורה אלי, אני מפרט את הסיפור כאן. מראש אני מדגיש כי אני אינני חושב שהתקלה הזאת מצדיקה עריכת בחירות מחדש. זו (כנראה) תקלה. לדעתי, אין המקרה מצדיק בלגן חדש. אני חבר בארגון כבר מספר שנים באופן רצוף. לרוב אני משלם דמי חבר שנתיים מראש כדי שלא יווצר מצב ש"איעלם" ממחשבי הארגון (לאה משעל בטח חושבת שאני מוזר - והיא צודקת
). לפני הבחירות בארגון, קיבלתי מכתב מהארגון המסביר כי מי שאינו רוצה להיבחר למוסדות הארגון עליו להודיע לארגון (לאלי רונן). שקלתי את העניין ואמרתי שעם כל הטענות שלי כלפי התנהלות הארגון (והיו הרבה) מחובתי להציע את מועמדותי ולנסות להשפיע מבפנים. בגלל שכתוב במפורש שרק מי שלא רוצה להיבחר עליו להודיע, אז לא עשיתי כלום (וודאי לא דיברתי עם אלי רונן, לדעתי אף פעם) ובכך "הצעתי" את מועמדותי. כעבור זמן, קיבלתי עוד מכתב המפרט את חברי הארגון (באיזור שלי) הרשאים לבחור, ואף היה כתוב שם כי אני שילמתי את דמי החבר (ודאי, הרי שילמתי שנתיים מראש
), אז וואלה, אני הולך להיות מועמד. ביום הבחירות אף התווכחתי עם החברה שלי אם יש לי זמן להיות פעיל בארגון והסברתי לה שזה לא הוגן לקטר על הארגון כל הזמן וכאשר יש הזדמנות להשפיע, לברוח. אמרתי שאם איבחר, אשקיע, ואם לא, אשקיע יותר בבניית בית
הלכתי לבחירות (הגעתי שם בסביבות 13:00) ולהפתעתי גיליתי ששמי לא מופיע ברשימת המועמדים. אפילו פגשתי המון חברים שלי (כעשר חברים למרות האיחור) שלדעתי היו מצביעים עבורי אם הייתי מועמד. בגלל שהייתי שם בשעה 13:00 (כבר מיותר להוסיף בכתב יד את מועמדותי - הרי זה כבר סוף הבחירות (עד 15:00)) אז פשוט הצבעתי והלכתי. חשבתי לעצמי שאולי לא הבנתי את המכתב (ואולי הייתי אמור להודיע אם אני כן מעוניין להיבחר). בדיעבד ברור לי שאם הייתי מועמד, הייתי נבחר (בגלל מיעוט הבוחרים וכמות חבריי שכן באו להצביע) כעבור מספר ימים דיברתי עם אדם המכיר את מהלך הבחירות והוא אמר לי שזו תקלה שמצדיקה את פסילת הבחירות, ואני הסברתי לו שלדעתי תקלה כזו (אא"כ נעשתה בזדון) איננה מצדיקה הטרחת הציבור. מקסימום יתקנו את התקלה לבחירות הבאות. כל עוד אני היחיד עם "תקלה", עדיין אני מחזיק בדעתי. כמו שהחברים שלי אמרו, ההפסד כולו של הארגון. בעצם, עם המרץ שלי, אולי דווקא הרוויחו
למען הסר ספק, אינני תומך של גדי, ולכן התלבטתי עוד יותר אם לשלוח הודעה זו כי הבנתי (מתגובות בפורום) שהוא מעוניין בפסילת הבחירות.

לאחר שהחלטתי לא לכתוב יותר בפורום

כתבתי מסר אישי לדני בעניין התקלה בבחירות. דני ביקש שאכתוב זאת בפורום ואני מכבדת את בקשתו של דני. אז הנה תגובתי ל"תקלה" כפי שנכתבה לדני. ובבקשה לא לתקוף אותי הכנתי שכפ"ץ ו-
"דני, קראתי בעיון את ההסבר על ה"תקלה" והרשה לומר את השגותי ולאחר מכן תחליט מה שתרצה : א. כיון שמארגני הבחירות לא הסבירו את עצמם כראוי ואתה עם האינטלגנציה שלך הבנת נכון אין זה אומר שעליך לוותר. ב. אמנם המקרה שלך הוא מקרה יחיד אבל הוא בהחלט מקרה שמצדיק "אשכרה" בחירות מחדש. ג. אין לי ספק שאדם כמוך ב"ארגון" אם יבחר יעורר את הנושאים העקרוניים והחשובים למרקידים ולרוקדים כאחד. ד. אם כל כך בטוח שיש לך חברים שהיו בוחרים בך הרי שזוהי גם מלחמתם ואסור לוותר. ואולי יש עוד סיבות רבות ואחרות שאני לא זוכרת.... ולכן ודוקא ובטח וודאי שאסור לוותר על חידוש הבחירות ויש לעמוד על כך בתוקף.. זה חלק מאזרחות נכונה, לעמוד על הזכויות שלנו, דני אינני צריכה להסביר לך את זה. חזור אחורה לפורום כאשר נכנסת אליו וראה את דבריך ואת הלהט שנכתבו.. אז!! ממש "עיצבנת" אותי ומאז זרמו הרבה מים לכנרת (תודה לאל).
והיום רק בגלל הנחישות שלך, להט היצירה והנכונות להשפיע ואתה יכול... רוץ דני רוץ... כן תמהר ואל תוותר. תקן את העוולה ואל תאמר מקרה יחיד אז נוותר לא.לא.. לא מוותרים עליך."

תגובה

המארגנים כן הסבירו כמו שצריך, ואני אכן הבנתי נכון. מי שלא הודיע לאלי, אמור להיות ברשימת המועמדים. מסיבה כלשהי השמיטו את שמי (עדיין אינני יודע מדוע). "הלוא לאלקים פתרנים (פתרונים)" (בראשית, מ 8) האם בכל תקלה מסוג זה צריך לערוך בחירות חוזרות? בואי נניח כי בבחירות לנשיאות ארה"ב נפלה תקלה בפלורידה, והטופס הודפס בצורה כזו שאנשים שחשבו שמצביעים עבור אל גור הצביעו בפועל לג'ורג' בוש. האם צריך לערוך בחירות חדשות במדינת פלורידה? בכל ארה"ב? (כי הרי תושבי פלורידה עכשיו ידעו שהם כף מאזניים ועלולים להצביע אחרת - גם זה לא הוגן). או שתקלות כאלה תמיד קורות, וזה מה יש, ואין כל תקלה מצדיקה בחירות מחדש (כמו שהחליטו בביהמ"ש העליון בארה"ב). גם אם ידוע לי (בדיעבד) כי הייתי נבחר, וגם אם ידועה היכולת שלי להשפיע, צריך לשקול את כל מערכת הבחירות. אם היו מספר רב של תקלות, ניחא. אם רק קרתה תקלה עם אדם אחד, לא חבל להרוס מערכה שלמה? יתרה מזאת, אם ייערכו בחירות חדשות, הידע על תוצאות הבחירות הקודמות עלול להסיט את התוצאות. גדי ייארגן יותר מצביעים עבורו, אלי רונן יקבל פחות קולות כי יגידו מצביעים כי במילא הוא ייבחר אז עדיף לשים את הקול על מישהו אחר, אנשים מסויימים יבואו לבחור (למרות שלא טרחו פעם ראשונה) וזה לא הוגן (אם לא טרחו, זה בעייה שלהם, למה שיקבלו הזדמנות שנייה?), אנשים שלא קיבלו קולות בפעם הראשונה - ילחצו על מצביעים או שיעשו דילים, וכדומה. וכל זה את חושבת שאני רוצה על מצפוני? אני לא ותרן כאשר אני מאמין בצידקת הדרך (להיפך
), אך במקרה זה כאשר אני מסתכל על התמונה הכוללת, אינני רואה את הצדק בבחירות חוזרות. רק אם יראו לי שהיו עוד תקלות מהותיות, אשנה את דעתי. היות ואמרתי כך בעבר ועדיין לא קם מישהו, אני מניח שלא היו עוד תקלות.

דניאל בגוב האריות

אתה באמת מאמין, שלו תקלה זו היתה לגבי מישהו אחר בארגון הוא היה מוותר כל כך בקלות? או לא בקלות - כי אני יודעת שאתה איש עקרונות ! איכפתי ! עם הרבה רעיונות וכוח "לדחוף" דברים. אדם כמוך יחסר מאד בארגון. שהרי דווקא מכיוון שאינך מרקיד בפועל אלא רוקד כמעט מן השורה, דווקא אתה מכיר את רחשי ליבם שם הרוקדים ויכול לייצג היבט זה במוסדות הארגון. (רק שלא יודעת היכן ימצא לך הזמן גם לזה
). ראה יקירי
- אולי יהיו כאלו שינצלו הזדמנות שניה, ואולי אחרים שיגידו "די נשבר לי..." ולא יגיעו. והטענה של גרימת טורח נוסף ומיותר היתה צריכה להדיר שינה מעיני המארגנים/הממונים ולא מעיניך. מי שיגיע אם יגיע לבחירות חוזרות יהיו אלו שבאמת איכפת להם מהאירגון ומהנושא "ריקודי עם". מלבד זאת הרי אנו זועקים כל הזמן על מינהל תקין בכל תחומי החיים והחברה שלנו. ואין זה משנה אילו בחירות אלה ולאיזה ארגון. אתה באמת מאמין שלו היו אלו בחירות לועד עובדים במוסד ציבורי גדול אזי אחד המועמדים היה מוותר? או האם היה מדובר בגדי או אלי רונן, הם היו מוותרים? נראה לי שכולנו יודעים את התשובה. זהו עניין עקרוני. נעשה כאן מחדל שיש לתקנו ולא משנה במי מדובר. ובפרט שלאדם כמוך שיש לו את היכולת והידע לתרום, ומוכן לתרום מזמנו (היקר והמצומצם). "ולא נמצא מכלם כדניאל" (דניאל א' 19). בכל אופן - בהצלחה בכל אשר תבחר.

דני ידידי, אתה לא התקלה היחידה.

דני שלום לך. לפי מה ששמעתי(וממקורות מוסמכים), כל נושא הבחירות האחרונות, מוקפא כרגע אצל היועץ המשפטי, עד שיבדקו דברים, ויוחלט מה שיוחלט. 1.אתה לא היחידי עם אותה תקלה, שמעתי על עוד שניים. 2.נלקחה החלטה של הדקה ה-90, לאחד כמה פריפריות לאיזור אחד, לדוגמא: ירושלים אוחדה עם הדרום, השפלה וקצת צפונה למרכז, היועץ בודק אם המהלך הזה, וההחלטה שנלקחה(שכן פוגעת בסיכויים להבחר), חוקית היא, ואם האנשים שהחליטו עליה, מוסמכים לכך. 3.עם כל האמון שנתנו ביו"ר וועדת הבחירות, הגב' אביבה אורי, לא יעלה על הדעת שיו"ר הוועדה תיקח לביתה את ארגז הקלפי, כשבתוכו כל פתקי ההצבעה,(זה הליך לא חוקי, ולא דמוקרטי). נושאים אלה ואחרים, הם שהביאו להקפאת כל התהליך, עד לבירורו של היועץ המשפטי. אני מציע לך לשנס מתניים, ולעמוד על זכויותיך כחבר אירגון, גם אני חושב שיש לך הרבה מה לתרום, וחבל לוותר על אחד כמוך. חג שמח ושבת שלום. יום טוב.

לא לחינם "דני יש רק אחד"

יום טוב ידידי אתה כותב. "1. אתה לא היחידי עם אותה תקלה, שמעתי על עוד שניים". מסתבר שאותה תקלה אירעה לדני בלבד - השנייה שחשבה (ורדה שוורץ) שאירעה לה אותה תקלה פירסמה הערב התנצלות על אי ההבנה בפורום "מרקיד". מקרה שלישי לא היה - בדוק ! כעת קל יותר לבין את השם-לוגו שבחר דני "דני יש רק אחד" דבל'ה.

יש רק אחד

יש כאלה שחושבים שהביטוי "דני יש רק אחד" נובע משחצנות, וזה לא. צריך לקרוא את זה: "'דני' יש רק אחד", ולא: "(דני) יש רק אחד." הכוונה של הביטוי היא שהשם "דני" יש רק אחד. זה התחיל מזה שבצעירותי הייתי מתקשר לבית של בחורה ומבקש לדבר איתה, וההורים היו שואלים "מי זה?" הייתי עונה "דני". היו שואלים "איזה דני", הייתי עונה "'דני' יש רק אחד". אחרי הצחוק, היו מעבירים את השיחה. כך קיבלתי את הכינוי "דני יש רק אחד".

ואני חשבתי לתומי

כי בילדותך צעקת לאמא : אמא... נשאר עוד "דני" במקרר ? והאמא השיבה "דני...יש רק אחד" ....... אחר הצהרים אני אביא עוד מהמכולת. דבל'ה.

מה לעשות,

בילדותי לא היה "דני" של שטראוס
אבל תמיד אמרתי לבנות שפגשתי שהן צריכות גם להגיד "אמא, אני רוצה דני"...

עוז 2002

New member
דני אני חושב שנהגת נכון

למרות שזכותך לדרוש בחירות חוזרות אני חושב שבמקומך הייתי נוהג כמוך.

למעלה