,תקלה טכנית באייפון 4

,תקלה טכנית באייפון 4

פתאום, תוך כדי עבודה רגילה, המסך קיבל גוון אדום. אחרי כמה שניות המסך נכבה. נראה שהמכשיר המשיך לעבוד, מפני שכשהתקשרנו אליו הוא צילצל. עשינו ריסט (כפתור פאוור+בית) והמכשיר הפסיק להגיב סופית.
כשמחברים אותו למטען הוא מאוד מתחמם. אבל לא מראה שום סימני חיים ולא מגיב לשום דבר.

מעבדה טענה שזה לוח האם (יתגדל ויתקדש...). אולי הם צודקים, אבל ידוע שלא תמיד. תאורטית, יתכן שאפשר להחליף רכיב כלשהו (בלוח האם?). יש לי מוכנות וכישורים בסיסיים לא רעים.

האם למישהו יש רעיון לגבי הבעיה? או על מקום לברר את העניין באינטרנט? אני לא רוצה להסתובב בין מעבדות ולשלם מאות שקלים על בדיקות, שבסופו של דבר יתכן שהן לשוא.

AYELET1

New member
כמה זה ״מתחמם מאד״?

ניתן לגעת בו?
מכשיררים רבים מתחממים בעת טעינה מאסיבית.
הייתי מנסה להטעין 12-24 שעות תוך השגחה ובלי לגעת בו

ככה וככה

הוא לא מגיע למצב ש-"אי אפשר לגעת בו". אבל בתור אחד שמוקף באייפונים אני יכול להגיד שהוא בהחלט מתחמם במהירות ועוצמה יותר מתהליך טעינה רגיל. חוץ מזה, אמור להיות מנגנון אבטחה שמכבה אייפון כשהוא מתחמם, הרבה מתחת לטמפרטורה ש-"אי אפשר לגעת בו".

בכל מקרה, ניתקנו אותו מהמטען מחשש לנזק.

אני מעריך שהבעיה אינה סוללה ריקה. התקלה החלה עם סוללה טעונה. וכפי שתארתי, היו תופעות ביזריות ולא הודעה של סוללה ריקה. חוץ מזה, בחיבור מטען לא מופיע סימן הטענה.

האם בכל זאת יש מצב שטעינה מתמשכת תוציא אותו ממצב הזומבי? גם אם זו לא סוללה ריקה?

AYELET1

New member
לדעתי כן. אבל מה שאני אומרת לך זה ניחוש

ובכל מקרה אם תטעין, הטען בהשגחה צמודה וגע בו מידי פעם.
אגב, דעתי מבוססת על תגובות שונות שקראתי בפורום להצעות ההטענה. זה בהחלט חולל פלאים לפעמים כולל מקרה של האייפד שלי שסרב להדלק למרות שלמראית עין סוללתו לא היתה מרוקנת לפחות ( מבחינת חיווי סוללה וכד)
כאמור בכל מקרה איני אחראית לתוצאות.

עדכון

עברנו למצב רטיטה. כשמחברים את האייפון למטען (או למחשב) הוא מתחיל לרטוט ללא הפסקה. ניסיתי להחליף סוללה. הסוללה החדשה היתה טעונה, ומייד האייפון החל לרטוט (ולא הראה סימני שיקום).

משיטוט באינטרנט התברר לי שזו תופעה מוכרת - אייפון 4 מפסיק להגיב ומתחיל לרטוט ללא הפסקה. אבל ברוב המקרים ריסט עוזר, ובחלקם לאחר שהסוללה ניגמרת, הטענה מחזירה את האייפון לחיים. במקרה שלי - לא.

האם המידע החדש מעורר אצל מישהו רעיון לפיתרון?

למעלה